Συνάντηση του Προεδρείου με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη

http://www.eayth.gr/images/anagn.jpgΘεσσαλονίκη, 29 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 60/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Το Προεδρείο της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ κ. Κωνσταντίνου Μαλλικόπουλου, του Αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Αλέξανδρου Σφελινιώτη και του Γραμματέα Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ κ. Νικόλαου Καραπάνου.
      Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του παραδόθηκε υπόμνημα από την Ένωσή μας και συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ και απαιτούν άμεσες λύσεις.
      Αρχικά, από το Προεδρείο μας τέθηκε υπό συζήτηση το μόνιμο πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στη ΓΑΔΘ, το οποίο χρόνο με τον χρόνο οξύνεται ολοένα και περισσότερο. Με την ανακοίνωση των θέσεων των έκτακτων μεταθέσεων να είναι προ των πυλών, πρέπει να παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμβλυνση αυτού του πολυετούς προβλήματος. Πόσω μάλλον τώρα που η αύξηση των προσφυγικών ροών είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία 11 hot-spots στη Θεσσαλονίκη, μειώνοντας περαιτέρω την αστυνόμευση της πόλης. Ο κ. Γενικός Γραμματέας μας ανέφερε ότι αν και αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του ζητήματος, οι ανάγκες της ΓΑΔΑ είναι πολλαπλάσιες και δεν επιτρέπουν την αποχώρηση πολλών συναδέλφων από την Αθήνα.
      Δευτερευόντως, η Ένωσή μας επισήμανε τις πλημμελείς συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στη φύλαξη ευπαθών στόχων στη ΓΑΔΘ, πολλοί εκ των οποίων υπάγονται στην αρμοδιότητα του Α.Ε.Α. Μέχρι σήμερα, οι παραλείψεις που σημειώνονται καθημερινά έχουν στοιχίσει τις ζωές συναδέλφων μας.  Ακόμα κι αυτά τα τραγικά συμβάντα δεν ήταν αρκετά ώστε να σταματήσει η τακτική των αυτοκινήτων-σκοπιών που λειτουργούν σαν παγίδες, η διάθεση σε υπηρεσία ενός και μόνο ατόμου, τα μη αλεξίσφαιρα φυλάκια κ.ο.κ. Δυστυχώς, η έλλειψη προσωπικού σε συνάρτηση με τους πολυάριθμους στόχους έχουν οδηγήσει ακόμα και συναδέλφους της ΔΙΑΣ, της ΖΗΤΑ και τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης να διατάσσονται να φυλάνε στόχους, γεγονός που υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες. Η Ένωσή μας πρότεινε την άμεση επανεξέταση των ευπαθών στόχων της ΓΑΔΘ και την τροποποίηση της σταθερής φύλαξης με συνεχή επιτήρηση, για όσες σκοπιές δεν είναι απόλυτα αναγκαία η μόνιμη παρουσία Αστυνομικών. Ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι η πρότασή μας είναι ήδη προς υλοποίηση, καθώς γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την εκ νέου αξιολόγηση των ευπαθών στόχων, με απώτερο στόχο τη μείωσή τους, και ζήτησε από την Ένωσή μας έναν πλήρη κατάλογο με τους στόχους της ΓΑΔΘ που δεν πληρούν τις απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.
   Όσον αφορά το πρώτο αστυνομικό φαρμακείο στη ΓΑΔΘ, η Ένωσή μας ζήτησε να ξεπεραστούν άμεσα οι όποιοι «σκόπελοι» παρουσιάζονται για την υλοποίησή του και δήλωσε ότι είναι αρωγός της προσπάθειας σε κάθε στάδιο. Ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αρχηγός του Σώματος επιθυμούν να λειτουργήσει το φαρμακείο και καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.
      Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Γενικός Γραμματέας μας ενημέρωσε εκτενώς, αναφέροντας ότι το σχέδιο της αναδιάρθρωσης βρίσκεται στο ΣτΕ και αναμένεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αρχίσει η ταυτόχρονη εφαρμογή του σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Η Ένωσή μας υπογράμμισε την αναγκαιότητα για τήρηση ορισμένων προϋποθέσεων, όπως την ανακατανομή του αστυνομικού προσωπικού βάσει των πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών και την επαναφορά των κενών οργανικών θέσεων που «κόπηκαν» εν μια νυκτί αναίτια. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχει θετικό πρόσημο για το κοινωνικό σύνολο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6932649076

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 3145105644716071643

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item