Αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=738798&v=0&q=80&w=300&h=225Τρεις αστυνομικοί βρέθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, προκειμένου να προσληφθούν στο Σώμα. Ο πρώτος είχε δηλώσει άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ’ που δεν κατείχε, ο δεύτερος είχε παραποιήσει το βαθμό στο απολυτήριο Λυκείου, από 11 σε 16, και ο τρίτος είχε αλλάξει το έτος γέννησής του.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται αστυνομικός, κατηγορούμενος ότι προσλήφθηκε στο Σώμα, προσκομίζοντας προηγουμένως πλαστά δικαιολογητικά. Με βούλευμα που δημοσίευσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης καλείται να δικαστεί για πλαστογραφία και απάτη.

Πρόκειται για αστυνομικό από τη Βόρεια Ελλάδα που προσλήφθηκε ως συνοριοφύλακας σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΕΛ.ΑΣ. το 2002. Ο ίδιος εμφανιζόταν ως κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας Δ', κάτι που δεν ίσχυε, καθώς στην πραγματικότητα ουδέποτε του είχε χορηγηθεί αυτή η άδεια.

Στα χρόνια που έμεινε στην υπηρεσία εισέπραξε συνολικά από μισθούς κι άλλες παροχές το ποσό των 203.576,66 ευρώ.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν άλλοι δύο συνάδελφοί του που φαίνεται ότι «πείραξαν» τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς της Αστυνομίας, ο πρώτος το 2000 και ο δεύτερος το 2001, προκειμένου να προσληφθούν αρχικά ως συνοριοφύλακες και να εξελιχθούν στην πορεία σε αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος φέρεται ότι πλαστογράφησε τα πιστοποιητικά συμμετοχής του ως προς το έτος γέννησης αλλά κι ως προς το βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου και ο δεύτερος φαίνεται ότι προέβη στη νόθευση του απολυτηρίου Λυκείου, αλλάζοντας τους βαθμούς των επιμέρους μαθημάτων (κατά περίπτωση από 3 έως 7 μονάδες) και τον γενικό βαθμό (από «Μέτρια» 11 και 7/11 σε «Καλά» 16 και 7/11).

Τα ποσά που εισέπραξαν ως αποδοχές, υπηρετώντας στο αστυνομικό Σώμα, ανέρχονται, αντιστοίχως, σε 293.000 και 211.000 ευρώ.

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 2923774827651345621

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item