Το σχέδιο των αλλαγών και περικοπών στα ειδικά μισθολόγια

http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/620x320/article/2016/30/207243-dhmosio.jpgΕνσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό, η οποία στην πράξη θα επιφέρει μειώσεις από 3% έως 5% στις βασικές αποδοχές της πλειοψηφίας των εργαζομένων, περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.
Οι αλλαγές, τις οποίες παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του το Εθνος, αφορούν περίπου 250.000 υπαλλήλους και η κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει:
  • Ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό
  • Μείωση και συγχώνευση των ειδικών μισθολογίων σε 10 από 20 που είναι σήμερα.
  • Διατήρηση των τεσσάρων επιδομάτων που ισχύουν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα
Οι μειώσεις στις αποδοχές
Η ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό αναμένεται να φέρει μείωση 3% έως 5% στις αποδοχές των εργαζομένων που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια, λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Στόχος της πρότασης της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των τεσσάρων βασικών επιδομάτων: Επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οικογενειακή παροχή, κίνητρο επίτευξης στόχων και κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.
Τα ειδικά επιδόματα που σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στους μισθούς αντιστοιχούν σε σημαντικό ποσοστό των συνολικών αποδοχών, που φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις και το 40%.
Ποιοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια
Στα ειδικά μισθολόγια υπάγονται οι: Δικαστικοί λειτουργοί, προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ, μέλη ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες, προσωπικό ΚΕΠΕ (ερευνητές), καθηγητές Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γιατροί ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι, αρχιερείς, μουσικοί, ένστολοι (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα).

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1845317434235631171

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item