Δεκάδες αδικαιολόγητες μεταθέσεις στη ΓΑΔΘ


Θεσσαλονίκη, 29 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 61/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Μεταθέσεων της ΓΑΔΘ παρατηρήθηκε ότι πολλοί συνάδελφοί μας μετατέθηκαν από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσ/κης και την Διεύθυνση Άμεσης Δράσης, σε Υπηρεσίες κυρίως της Διεύθυνσης Αστυνομίας και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης χωρίς να το έχουν αιτηθεί, παρά μόνο με πρωτοβουλία των Υπηρεσιών τους.
      Η Ένωσή μας διαχρονικά τονίζει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ανωτέρω Διευθύνσεων, πλην όμως ο τρόπος στελέχωσής τους αποδεικνύει το πόσο διάτρητο και άδικο είναι το σύστημα των εσωτερικών μεταθέσεων.
   Συγκεκριμένα, η μετακίνηση της πλειοψηφίας των παρά τη θέλησή τους, μετατιθέμενων συναδέλφων από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης, οι οποίοι ουδέποτε έχουν απασχολήσει την Υπηρεσία και εκτελούσαν επιμελώς τα καθήκοντα τους, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τα κριτήρια επιλογής τους.
      Στην Διεύθυνση Ασφαλείας δε, υπήρχαν συνάδελφοι οι οποίοι μετακινήθηκαν χωρίς να υπάρχει αρνητική εισήγηση από τους Διοικητές-Τμηματάρχες τους, ενώ από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης μετακινούνται συνάδελφοι που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ χωρίς να το επιθυμούν, όταν η ίδια η Υπηρεσία έχει κάνει αίτημα ενίσχυσης της λόγω υποστελέχωσης και είναι εν εξελίξει η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού λοιπών Διευθύνσεων για την ενίσχυσή της.
   Αρνητικότατη εντύπωση προκάλεσε η στάση της φυσικής Ηγεσίας να μετακινήσει αναίτια εκλεγμένο αιρετό αντιπρόσωπο της Ένωσής μας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. παρά τη θέλησή του και χωρίς να υπάρχει αίτηση μετάθεσής του. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης στο Συμβούλιο Μεταθέσεων γνωστοποίησε για την συνδικαλιστική του ιδιότητα, πλην όμως η φυσική Ηγεσία και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας υπερψήφισαν την μετακίνησή του. Η Ένωσή μας στηρίζει και προασπίζει τη θεσμική ιδιότητα όλων των εκλεγμένων συναδέλφων και καταδικάζει απερίφραστα  αυτή τη συμπεριφορά.   
    Θεωρούμε ότι η ΓΑΔΘ θα έπρεπε να ελέγχει εις βάθος τις προτάσεις της εκάστοτε Διεύθυνσης για την αποχώρηση των συναδέλφων και να μην συνηγορεί σε μεταθέσεις ικανών συναδέλφων.
      Η Ένωσή μας στηρίζει απόλυτα τα μέλη της, τα οποία αναίτια μετατέθηκαν από τις Υπηρεσίες τους και θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν. Τέλος, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η θεσμοθέτηση εσωτερικού Κώδικα Μεταθέσεων με στόχο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6932649076

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 5846658565811744580

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item