Αυτοκτόνησε μετά την πτώχευση ο πρόεδρος της Jetoil Κυριάκος Μαμιδάκης

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της Jetoil Κυριάκος Μαμιδάκης. Ο 84χρονος επιχειρηματίας φέρεται να αυτοκτόνησε καθώς δίπλα του βρέθηκε ένα περίστροφο κι εκείνος φέρει ένα και μοναδικό τραύμα στο κεφάλι. Σημειώνεται ότι ο θάνατος του μεγαλοεπιχειρηματία έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά το κανόνι της Jetoil, που προσέφυγε στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο Κυριάκος Μαμιδάκης έριξε μία πρώτη βολή προς το ταβάνι και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του. Τους πυροβολισμούς άκουσε υπάλληλος φύλαξης του σπιτιού του και ειδοποίησε την οικογένεια του και την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε ο γαμπρός του, όπου και τον εντόπισε νεκρό.
Η αίτηση πτώχευσης της Jetoil, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης, κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου και θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία φύλαξης από τους πιστωτές.
Τον τελευταίο χρόνο η Jetoil βρισκόταν σε σοβαρή οικονομική αδυναμία, με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της, το οποίο αδυνατούσε να τροφοδοτήσει με καύσιμα, καθώς δεν είχε την απαραίτητη ρευστότητα για προπληρωμή των ποσοτήτων. Σήμερα η δραστηριότητά της στη λιανική είναι σχεδόν μηδενική, με τα 600 πρατήριά της να έχουν αλλάξει εμπορικό σήμα, ενώ σταδιακά περιορίστηκαν τους τελευταίους μήνες και οι εξαγωγές στις χώρες των Βαλκανίων. Στο διάστημα του τελευταίου έτους μεσολάβησαν προσπάθειες της διοίκησης για αναζήτηση επενδυτή, οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν.
Τα προβλήματα της εταιρίας αποδίδονται στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας, στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών, καθώς και στη δυστοκία των Τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών.
Στον ισολογισμό του 2014 η εταιρία εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις περίπου 320 εκατ. ευρώ, ενώ το προσωπικό που απασχολεί ανέρχεται σε 200 άτομα.
Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία εμπορίας που καταλήγει σε κατάθεση αίτησης προστασίας από τους πιστωτές, ενώ σύμφωνα με πηγές της αγοράς, συνεχίζει να διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία όπως τους αποθηκευτικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.
Ποιός ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης
Γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932.
Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.
Η Mamidoil Jetoil ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από εκείνον και τους αδελφούς του Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4580527380240914666

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item