Το 75% των εργαζομένων δέχεται μπούλινγκ

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/590_30bb6db15f1c8851d9d82e34c3359f32.jpg?mtime=20160828144417Η διαφορά του εκφοβισμού στον χώρο εργασίας με τον σχολικό εκφοβισμό έγκειται στο γεγονός πως το bullying στον χώρο εργασίας είναι λιγότερο επιβλαβές σωματικά και επικεντρώνεται κυρίως στην ψυχολογική και λεκτική βία.
Ο εκφοβισμός (bullying) στον χώρο εργασίας λαμβάνει διαστάσεις και τείνει να γίνει ένα κοινό-δυστυχώς-φαινόμενο. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Φοίνιξ έρχεται να αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος, καθώς το 75% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει βιώσει τον εκφοβισμό στον χώρο εργασίας του είτε ως θύμα, είτε ως παρατηρητής.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη επισημαίνουν πως το bullying στον χώρο εργασίας λειτουργεί αρνητικά όχι μόνο για τα θύματα του εκφοβισμού, αλλά και για τη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης.
Τι είναι, όμως, ο εκφοβισμός στον χώρo εργασίας; Οι συμμετέχοντες στη μελέτη επιστήμονες τον ορίζουν ως «την επαναλαμβανόμενη και απειλητική για την υγεία κακομεταχείριση ενός ή περισσότερων ατόμων από έναν ή περισσότερους δράστες. Στην κακομεταχείριση συγκαταλέγονται συμπεριφορές όπως: οι απειλές, η ταπείνωση, η παρεμβολή στην εργασία του ατόμου ή το σαμποτάζ».
Η διαφορά του εκφοβισμού στον χώρο εργασίας με τον σχολικό εκφοβισμό έγκειται στο γεγονός πως το bullying στον χώρο εργασίας είναι λιγότερο επιβλαβές σωματικά και επικεντρώνεται κυρίως στην ψυχολογική και λεκτική βία.
Μάλιστα, σύμφωνα με την μελέτη, ο εκφοβισμός στον χώρο εργασίας είναι τέσσερις φορές πιο κοινό φαινόμενο σε σχέση με την σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας και τις φυλετικές διακρίσεις.
enikonomia.gr

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 8366885025011582157

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item