Χρ. Δραγατάκης, Ένας αττικάρχης με χαμηλό προφίλ, αλλά σπουδαίο έργο

«Ηλεκτρική καρέκλα» είναι η θέση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, κάτι που γνωρίζει από πρώτο χέρι ο υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, καθώς, πέραν της
καθημερινής μάχης με την εγκληματικότητα, καλείται να διαχειριστεί και άλλες «καυτές πατάτες».

Μέχρι στιγμής, το έργο του αθόρυβου, αλλά ιδιαίτερα εργατικού και μεθοδικού Αττικάρχη παίρνει πολύ καλό βαθμό. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι συνάδελφοί του αστυνομικοί, που γνωρίζουν ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή και πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει τις Διευθύνσεις και τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να δώσει στους απλούς αστυνομικούς την ικανοποίηση ότι η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι δίπλα τους και αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους. Τελευταίο παράδειγμα, η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μετάθεσης αστυνομικών σε υπηρεσίες της ΝΑ Αττικής, προκειμένου να ενισχυθούν τα αποδυναμωμένα τμήματα εκεί. «Τα αιτήματά μας ήταν λιγοστά, αλλά έγιναν καθολικά αποδεκτά.

Το γεγονός ότι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, τα ικανοποίησε όλα δείχνει στην πράξη την πρόθεσή του για βελτίωση της παρεχόμενης αστυνόμευσης», δηλώνει στο «Π» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς το «Ελ. Βενιζέλος» αποτελεί τον καθρέφτη της χώρας μας στο εξωτερικό, με χιλιάδες τουρίστες –η βαριά βιομηχανία της χώρας μας– να εξυπηρετούνται καθημερινά από το αεροδρόμιο.


Μάχιμος αξιωματικός
Με σημαντικές επιτυχίες στο βιογραφικό του, όλα τα προηγούμενα χρόνια πριν να καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του Αττικάρχη, ο Χρήστος Δραγατάκης πέρασε από μάχιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένος Αθηνών, Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής είναι μερικές από τις υπηρεσίες από τις οποίες πέρασε προτού προαχθεί το 2015 στον βαθμό του υποστρατήγου και αναλάβει διευθυντής του Κλάδου Τάξης της ΕΛ.ΑΣ. και έναν χρόνο αργότερα (τον Φεβρουάριο του 2016) επιλεγεί νέος γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής.

Δεν είναι τυχαίο το ότι επί των ημερών του η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική μειώθηκε σημαντικά, με τον κ. Δραγατάκη να επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο και να δίνει δυναμικό «παρών» σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων το 2014, ενώ και σήμερα, ως υποστράτηγος, παραμένει στην πρώτη γραμμή.
Στην αρχή του κειμένου μιλήσαμε για «καυτές πατάτες» τις οποίες καλείται να διαχειριστεί ως Αττικάρχης, με την αξιολόγηση των «στόχων» που δικαιούνται αστυνομική συνοδεία να είναι μία εξ αυτών. Ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, με όπλο τον άτεγκτο χαρακτήρα του και την άριστη επιχειρησιακή του κατάρτιση, θα επιδιώξει να δώσει λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα της ΕΛ.ΑΣ.: Αυτό της ορθολογικής κατανομής αστυνομικών σε «στόχους». Επιδίωξή του είναι να έχουν φρουρά οι άνθρωποι που πρέπει, βάσει του νόμου, και να επιστρέψουν σε μάχιμες υπηρεσίες όσοι κακώς έχουν «βολευτεί» δίπλα σε κάποιον VIP.*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε στις 6/08
bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 3980622397656336076

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item