Αξιωματικοί της Αττικής: "Στα όρια του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης οι αντιδράσεις για την αναδιάρθρωση..."

Συνεχίζονται τουλάχιστον από πλευράς ενώσεων εκπροσώπησης των αξιωματικών οι ανακοινώσεις που βάζουν έστω και με υποδιαστολή θετικό πρόσημο στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης. Και ειδικά όταν προέρχεται η κριτική από το μεγαλύτερο σωματείο της χώρας, με συνυπολογισμό δε ότι μειώνονται οι θέσεις εξουσίας των αξιωματικών, τότε το κείμενο αυτό αποκτά το ειδικό βάρος της προστιθέμενης αξίας. 
Παρατίθεται η ανακοίνωση της ένωσης αξιωματικών Αττικής.
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που δόθηκε στη δημοσιότητα, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, πολλές  εκ των οποίων κατά την άποψη μας, κινούνταν στα όρια του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης.
Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή να γίνεται αρνητική κριτική για την συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας, με το επιχείρημα ότι μένουν πολλές περιοχές χωρίς αστυνόμευση, αγνοώντας ότι υπάρχουν πολλά Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας που βρίσκονται σε όμορες περιοχές και σε απόσταση ενός ή δύο χιλιομέτρων μεταξύ τους, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και με ανεπαρκή υλικοτεχνική υποδομή. Οι συγχωνεύσεις έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί «χθες», ούτως ώστε να εξοικονομηθούν ανθρώπινοι και υλικοί πόροι. Τα αποτελέσματα τόσο στον τομέα της αστυνόμευσης όσο και στην εξοικονόμηση πόρων θα ήταν πολύ καλύτερα, καθόσον σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των τεχνικών μέσων (οχήματα, συστήματα επικοινωνίας κτλ.) η αστυνόμευση μίας περιοχής δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ενός κτιρίου της Αστυνομίας που έχει ένα σκοπό και ένα Αξιωματικό Υπηρεσίας. Δεν έχει κανένα νόημα και δεν υπάρχει ουσιαστική αστυνόμευση, όταν λειτουργούν Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας με τις προαναφερθείσες συνθήκες.
Η Ένωσή μας θεωρεί ότι οι συγχωνεύσεις των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας, αλλά και άλλες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο εν λόγω σχέδιο κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, πλην όμως δεν είναι τολμηρές στο βαθμό που απαιτούν οι περιστάσεις. Επιπροσθέτως πρέπει να συνδυαστούν με την αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού από εργασίες (φυλάξεις στόχων- μέτρα τάξης καθ’ υπερβολή και άλλες εργασίες γραφειοκρατικής φύσεως) που δεν συνάδουν με την κύρια αποστολή της Αστυνομίας, που είναι η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος, αλλά και με την εξάλειψη του φαινομένου των αποσπάσεων και διαθέσεων αστυνομικού προσωπικού, που έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση κυρίως Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας.
Απαιτούνται τομές και ρήξεις με το πελατειακό σύστημα που εμφιλοχωρεί σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας δραστηριότητας για να επιτύχουμε την δημιουργία μιας σύγχρονης Αστυνομίας, προσανατολισμένης απολύτως στην πρόληψη και στην καταστολή του εγκλήματος, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας στον πολίτη, ειδικά στον τομέα της εγκληματικότητας που τον κάνει να αισθάνεται ανασφαλής ακόμη και όταν βρίσκεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι (ληστείες-κλοπές-διαρρήξεις κτλ.)
Αναμένουμε λοιπόν τολμηρές πρωτοβουλίες προς την παραπάνω κατεύθυνση, ελπίζοντας και στην περίπτωση μας να επαληθευτεί η κινέζικη ρήση «και η πιο μεγάλη πορεία ξεκινάει με ένα μικρό βήμα».
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ             O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ                Καννέλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ
bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4957061519853319623

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item