ΠΟΑΣΥ: Η αστυνομία είναι θεματοφύλακας θεσμών και όχι διαχειριστής «σκοπιμοτήτων»

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2016/02/1astynomia_562_355.jpgΑθήνα, 3 Αυγούστου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/195

Η αστυνομία είναι θεματοφύλακας θεσμών
και όχι διαχειριστής «σκοπιμοτήτων»

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας για το «ξέσπασμα» του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου ΠΟΛΑΚΗ ο οποίος μεμφόμενος λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας  για τον τρόπο που χειρίστηκαν υπόθεση που όφειλαν να χειριστούν, βάσει των ισχυουσών διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα, αποφάνθηκε ότι «Η αστυνομία είναι προστάτης του δημόσιου συμφέροντος και ΟΧΙ τοποτηρητής των ατομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Κάλεσε δε την μεν Δικαιοσύνη «να αποκαταστήσει το κύρος της, τη δε Αστυνομία να λειτουργήσει με βάση το δημόσιο συμφέρον».
 Λησμονεί προφανώς ο κ. Υπουργός ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι θεματοφύλακας των θεσμών ενώ η πολιτική, διαχειριστής «σκοπιμοτήτων» και γι’ αυτό ενίοτε επιτίθεται με τόση ευκολία σε ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους αλλά που πολλές φορές όμως αναγκάζονται, χάριν των σκοπιμοτήτων της πολιτικής και των πολιτικών τους προϊσταμένων, να έρχονται σε αντίθεση τόσο με το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα όσο και με τον ίδιο τον τύπο και το γράμμα του νόμου.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία δεν εκφέρουμε άποψη, δεδομένου ότι απασχολεί την Δικαιοσύνη  -και κατ’ εντολή της οποίας ενεργεί πάντα η Ελληνική Αστυνομία-  οφείλουμε, επίσης, να επισημάνουμε ότι οι ως άνω νουθεσίες δεν αφορούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα το οποίο εμπράκτως έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται για μια Ελληνική Αστυνομία, δημοκρατική, δίκαιη και αποτελεσματική, με όλη τη σημασία των λέξεων.
Ας αφήσουν, λοιπόν, οι πολιτικοί τους θεσμούς να λειτουργήσουν μακριά από σκοπιμότητες και τότε θα αντιληφθούν όχι μόνο την διαχρονική τους αξία, αλλά και την καθημερινή τους συμβολή στην προσπάθεια που οι ίδιοι έχουν εξουσιοδοτηθεί από το λαό να φέρουν εις πέρας και που συνήθως τον διαψεύδουν ξεδιάντροπα, κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουν εκλεγεί.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 7729306381644429925

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item