Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας!

http://karditsapress.gr/images/2016/aygoustos/mayrogevrgos_2.JPGΑυξημένη προσοχή, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, συμβουλεύει σε όλους τους οδηγούς το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας, «για να συμβάλουμε όλοι στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και να γυρίσουμε ασφαλείς στις εστίες μας».

Χρήσιμες συμβουλές, ενόψει της αυξημένης μετακίνησης πολιτών λόγω Δεκαπενταύγουστου, αλλά και γενικότερα, δίνει στους οδηγούς ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, Αστυνόμος Α’κ. Σωκράτης Μαυρογιώργος.
Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, η τήρηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μπορεί να μειωσεί αισθητά τον αριθμό των τροχαίων.
«Αναντίρρητα, η συνεχής προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε στη διασφάλιση της ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις μας, σχετίζεται με ένα αγαθό που κανείς μας δεν διαπραγματεύεται και δεν είναι να σε θέση να διακινδυνεύσει: την ίδια μας τη ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρογιώργος.
«Έχοντας επίγνωση της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο που παρατηρείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολύ περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε στην αποκορύφωσή του, θα θέλαμε να τονίσουμε στους φίλους οδηγούς ότι πρέπει να οδηγούμε συνετά και με σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Όλοι γνωρίζουμε ότι καθημερινά άνθρωποι όλων των ηλικιών χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο ή καθίστανται θύματα τραυματισμού. Οι λόγοι; Ενδεικτικά ας αναφέρουμε την υπερβολική ταχύτητα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Ωστόσο, ακολουθώντας τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. και σεβόμενοι πρωτίστως τους ίδιους τους εαυτούς μας, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να μειωθεί αισθητά.
Το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας πραγματοποιεί τακτικούς και καθημερινούς ελέγχους, επιδιώκοντας στην εξασφάλιση κατά το δυνατόν άριστων κυκλοφοριακών συνθηκών, με την αμέριστη βέβαια συμβολή των οδηγών.
Σίγουρα, πρέπει να υπεισέλθει στο υποσυνείδητο όλων ότι η συνεργασία με τους τροχονόμους και η σωστή οδηγική συμπεριφορά, ελαχιστοποιούν τους κινδύνους, οι οποίοι δυστυχώς μπορούν να επιφέρουν το μοιραίο.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες τροχαίας αφορούν
- τόσο τις επικίνδυνες παραβάσεις, οι οποίες αποτελούν την αιτία για τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα (όπως η υπερβολική ταχύτητα, η κατανάλωση αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση)
- όσο και τις παραβάσεις που μπορεί να στοιχίσουν ακόμη και τη ζωή των οδηγών ή να επιτείνουν τις συνέπειες ενός τροχαίου (όπως η μη χρήση κράνους από οδηγούς δικύκλων και η μη χρήση των ζωνών ασφαλείας από οδηγούς οχημάτων).
Η περίοδος των διακοπών είναι μια ευκαιρία διαφυγής από τη ρουτίνα, θέσης στο περιθώριο των προβλημάτων που μας φθείρουν και σύσφιγξης σχέσεων με τους αγαπημένους μας.
Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους φίλους οδηγούς:
 Πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους να ελέγξουν το όχημα τους για την καλή λειτουργία του, εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές συντήρησης και καλής χρήσης,
 Να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
 Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων και της ζώνης ασφαλείας,
 Να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων,
 Να μην οδηγούν, εφόσον προηγουμένως έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Σε μια τέτοια περίπτωση, να φροντίζουν για την ασφαλή επιστροφή τους με άλλο μέσο ή με τον οδηγό της παρέας που εκείνο το βράδυ δε θα έχει πιει,
 Να μην παραβιάζουν το όριο ταχύτητας,
 Να φορούν πάντοτε κράνος και ζώνη ασφαλείας, ακόμη και οι επιβάτες στο πίσω κάθισμα,
 Να μην προσπερνούν ποτέ σε σημεία χωρίς ορατότητα (π.χ. στροφές, ανηφορικά τμήματα) και να μην παραβιάζουν τη διαχωριστική λωρίδα,
 Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους από το δρόμο. Όταν οι οδηγοί χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο, τις περισσότερες φορές έχουν μειωμένα αντανακλαστικά σε πιθανό κίνδυνο, μειωμένη αντίληψη των συνθηκών περιβάλλοντος, δυσκολία διατήρησης του οχήματος στη σωστή πορεία, συνεχείς αυξομειώσεις στην ταχύτητα κίνησης του οχήματος.
 Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους και να μην οδηγούν κουρασμένοι και εκνευρισμένοι.
Κλείνοντας ο Διοικητής ευχήθηκε καλές διακοπές σε όλους, «με προσοχή, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για να συμβάλουμε όλοι στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και να γυρίσουμε ασφαλείς στις εστίες μας».
Δύο τα επικίνδυνα σημεία στο Νομό Καρδίτσας
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μαυρογιώργος τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων σε Αρτεσιανό και Ριζοβούνι, μειώθηκαν τα «επικίνδυνα σημεία» στο οδικό δίκτυο του Νομού Καρδίτσας. Έτσι αυξημένη θα πρέπει να είναι η προσοχή των οδηγών
-από τον κόμβο της Γέφυρας Καράμπαλη έως τους κόμβους του Ε-65 και
-στο μικρό κομμάτι του δρόμου στους Σοφάδες, ο οποίος είναι σε μονή κατεύθυνση.
Μειώθηκαν τα τροχαία
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα τροχαία που σημειώθηκαν στο νομό,από την αρχή του έτους- εν συγκρίσει με πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. (1/1 έως 31/7) συνολικά μειώθηκαν, ωστόσο αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (6νεκρούς φέτος, κανέναν το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα).

karditsapress.gr

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 6379825819662214082

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item