Τι προβλέπει το σχέδιο του αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. για την "απόσυρση" αστυνομικών, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών από στόχους ..."πολυτελείας"

Επιχειρηματίες, πρώην βουλευτές, δικαστικοί και δημοσιογράφοι. Ένας επαγγελματικός κύκλος ανθρώπων που κάνει συστηματική αφαίμαξη ισχυρής αστυνομικής δύναμης και
στόλου οχημάτων, χωρίς σε όλες τις περιπτώσεις να δικαιολογείται ο φόβος του αυξημένου κινδύνου.
Κάποιοι δε, χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς συνοδούς για να ενισχύσουν το ... ονόρε, το πρεστίζ και το ίματζ μέσα μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον δραστηριοποίησης.
Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία, έχουν στα χέρια τους κι επεξεργάζονται ένα πλήρες πακέτο αξιολόγησης δεδομένων, στο οποίο περιγράφεται ως περιττή η απασχόληση του ενός στους τρεις αστυνομικούς στη φύλαξη τέτοιου είδους φαινομελογικών στόχων. Και τους περιγράφουμε ως φαινομενολογικούς, καθώς η επίκληση της αναγκαιότητας είναι επίπλαστη.
Από τους περίπου 2.500 στόχους που φυλάσσονται σήμερα, το σχέδιο προβλέπει την "απόσυρση" κάτι παραπάνω από τους 800, ενώ εξετάζεται επίσης η εξοικονόμηση περίπου 80 αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, από ένα σύνολο σχεδόν ... 400 (!!!) που διατίθενται ως μέσα μεταφοράς ή ως συνοδευτικά.
Θυμίζουμε επίσης ότι στο σχέδιο νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας, υπάρχει η πρόβλεψη της μεταφοράς του 5ου τμήματος της κρατικής ασφάλειας στη γενική επισήμων, η οποία βέβαια έχει νομοθετηθεί με Π.Δ. του 2014 αλλά βρίσκεται έκτοτε σε κατάσταση αδράνειας.
bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 287477735845795434

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item