ΠΟΑΣΥ: Επιτέλους, διορθώστε την αδικία στις Αστυνομικές Σχολές!

 https://4.bp.blogspot.com/-ZkpINv1YqM0/V6Oz-RvTxvI/AAAAAAAANjE/KBGgpZcmpFcpevL7HSXqe9SjAv9c38JFwCLcB/s640/4.8.2016.2.jpg
Με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ και άλλους Αξιωματούχους
του Επιτελείου, συναντήθηκε χθες η Ειδική Ομάδα Εργασίας της ΠΟΑΣΥ για την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ.
Έχοντας ολοκληρώσει τις εργασίες της με τη σύνταξη Υπομνήματος, στο οποίο καταγράφονται οι πάγιες θέσεις και προτάσεις μας, η Ειδική Ομάδα Εργασίας, προσήλθε στη συνάντηση με τη βεβαιότητα ότι από πλευράς Ηγεσίας θα είχε διαμορφωθεί το αναγκαίο περιβάλλον με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας αναθεώρησης του ισχύοντος πλαισίου λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών, ώστε άμεσα να ικανοποιηθεί το χρονίζον αίτημά μας περί ανωτατοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων, καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος να χάσει οριστικά η Ελληνική Αστυνομία το «ευρωπαϊκό τρένο», ήτοι την προσαρμογή των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων και κυρίως του χρόνου εκπαίδευσης (συνθήκη Μπολόνιας), εφόσον θέλει να συνεχίσει να εκπροσωπείται δι’ αστυνομικών της στις ευρωπαϊκές αστυνομικές δομές και επιπλέον εφόσον επιδιώκει την επαγγελματική – αποτελεσματική - ασφαλή της λειτουργία.
Προς μεγάλη μας, όμως, έκπληξη, χθες παρατηρήθηκε, κυρίως από την πλευρά της Φυσικής Ηγεσίας, μια αναβλητικότητα ως προς την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, μέσω της παραπομπής του όλου θέματος προς συζήτηση στο πλαίσιο μια άλλης, υπηρεσιακής αυτή τη φορά, Επιτροπής. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε εύλογο προβληματισμό, δεδομένου ότι η εξέλιξη αυτή, όσο κι αν μοιάζει «αθώα», δεν αποτελεί σημάδι θετικής έκβασης της προσπάθειας που καταβάλλεται τουλάχιστον από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας. Ανάλογες επιτροπές έχουν συσταθεί κατά το παρελθόν, τουλάχιστον δυο και τρεις φορές, οι οποίες ενώ έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πορίσματα και σχέδια προεδρικών διαταγμάτων, όλως παραδόξως, όταν είναι να ληφθεί η τελική απόφαση, είναι σαν να μην έχουν καν συσταθεί!
Αποτέλεσμα δε ήταν να τεθεί ευθέως το ερώτημα:
Ποιος επιθυμεί και ποιος δεν επιθυμεί την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων;
Ποιος επιθυμεί και ποιος δεν επιθυμεί την προσαρμογή γενικότερα της αστυνομικής εκπαίδευσης στα ευρωπαϊκά δεδομένα;
Υπάρχουν και ποιοι είναι αυτοί, ανώτατοι αξιωματούχοι που δεν κατανοούν την κρισιμότητα των καιρών και υποσκάπτουν τον επαγγελματισμό των στελεχών της και άρα υπονομεύουν την ασφάλεια του τόπου, προβάλλοντας έωλες αιτιάσεις ή και ακατανόητες σε μας προφάσεις γύρω από τα θέματα του χρόνου εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των εκπαιδευτών και εν γένει της υπόστασης τόσο της Σχολής Αστυφυλάκων όσο και της Σχολής Αξιωματικών ως ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πατρίδας μας;
Κατόπιν αυτών, απογευματινές ώρες χθες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος ΤΟΣΚΑΣ, επικοινώνησε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι η νέα Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπός μας, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της εντός εικοσαημέρου.4.8.2016.1
Με την ελπίδα ότι κάποιοι δεν θέλουν να μας επαναφέρουν στην εποχή του «τενεκέ», του «μπάρμπα στην Κορώνη», πόσο μάλλον του «βούρδουλα» και του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία διαλόγου μόνο εφόσον εξασφαλισθεί η σοβαρότητα της λειτουργίας της νέας Επιτροπής και οριοθετηθεί το σαφές αντικείμενο ύπαρξής της, που δεν θα είναι άλλο από τον ένα και μοναδικό μας στόχο, ήτοι την Ανωτατοποίηση των Αστυνομικών Σχολών, και που συνοψίζεται στο δόγμα: Επαγγελματική λειτουργία του Έλληνα Αστυνομικού, Ασφαλής Αστυνομικός, Ασφαλής Πολίτης!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 2029963551613413043

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item