Ήταν η φωνή του Βασίλη Λέκκα στον Αύγουστο του Νίκου Παπάζογλου, το σύνθημα θαρρείς για να ανατείλει πάνω από το ιστορικό κτίριο του Πάτροκλου Καραντινού, το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης.
IMG_2215
Φεγγάρι αυγουστιάτικο λοιπόν υψώθηκε τραγουδούσε ο Λέκκας και οι τρεις χιλιάδες περίπου άνθρωποι που είχαν κατακλύσει τον περίβολο του μουσείου από νωρίς για τη νύχτα με πανσέληνο.
fegg10
Και ήταν οι περισσότεροι από κάθε χρονιά, διψασμένοι για μια τόσο όμορφη νύχτα που πρόσφεραν τα δυο μουσεία της πόλης, πιστά στην παράδοση των προηγούμενων καλοκαιριών, παρά τις δυσκολίες του καιρού που θέτει όλους τους φορείς του πολιτισμού σε κίνδυνο.
fegg8
Παρά τις αντιξοότητες όμως κατάφεραν να οργανώσουν τις δυο εξαιρετικές συναυλίες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της Αυγουστιάτικης υπέρλαμπρης νύχτας.
Και είπε πολλά αξεπέραστα τραγούδια ο Λέκκας για το φεγγάρι. Και είπε Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και ο κόσμος τραγουδούσε με ψυχή και κέφι.
fegg7
Και κόσμος πολύς επίσης που πηγαινοέρχονταν ανάμεσα στα δυο μουσεία, το Αρχαιολογικό και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, δημιουργώντας ένα φωτεινό ανθρώπινο ποτάμι.
f1
fegg
Λίγα μέτρα πιο πέρα στον κήπο του άλλου εξαιρετικού κτιρίου του Κυριάκου Κρόκου μια βιόλα και ένα βιολί, των String Deamons έστελναν στους επίσης χιλιάδες νυχτερινούς επισκέπτες vibes θετικής ενέργειας.
fegg2
Και ήταν δικαιολογημένα ευτυχείς οι άνθρωποι των δυο μουσείων που κατάφεραν μέσα στη σκοτεινιά του καιρού να προσφέρουν μια βραδιά που η πόλη θα θυμάται για καιρό, ως την πιο όμορφη βραδιά του φετινού καλοκαιριού.
fegg4