Ανήκουστο! Απέρριψαν άδεια αστυνομικού- πατέρα τριών ανήλικων παιδιών

Με ανακοίνωση της η ένωση Αθηνών στηλιτεύει την ομολογουμένως απαράδεκτη απόφαση απόρριψης αιτήματος για άδεια μετ' αποδοχών σε αστυνομικό- πατέρα τριών
ανήλικων παιδιών. Με επιστολή προς τον υπουργό δημόσιας τάξης ζητά την άμεση τοποθέτηση επί του θέματος του κ. Τόσκα, κάνοντας γνωστό ότι θα καταφύγει με κάθε τρόπο λκάνοντας χρήση του οποιουδήποτε ένδικου μέσου για την προστασία του ιερού θεσμού της οικογένειας.


"Η Ένωσή μας ενημερώθηκε ότι απορρίφθηκε αίτημα άδειας χορήγησης τρίμηνης άδειας μετ’ αποδοχών, σε πατέρα αστυνομικό τριών ανήλικων τέκνων, με το νεότερο εξ αυτών να προέρχεται από προηγούμενο γάμο, όπως προβλέπεται από τον Ν.3528/2007 άρθρο 53 παρ.1, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθ.26 του Ν.4305/2014, διότι δεν λογίζεται από την Υπηρεσία ως τρίτεκνος, λόγω «κενό» νόμου, με συνέπεια η περίπτωσή του να ερμηνεύεται από την Υπηρεσία με δυσμενή τρόπο για τον υπάλληλο.

Ο εν λόγω συνάδελφος υποβάλλοντας το αίτημα για την ανωτέρω άδεια του ζητήθηκε από την Υπηρεσία πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο  να προκύπτει ότι έχει τρία τέκνα και υπεύθυνη δήλωση της συζύγου ότι δεν έχει κάνει χρήση αυτής(στην περίπτωση που έχει δικαίωμα χρήσης). Στην προκειμένη περίπτωση, ο υπάλληλος προσκομίζει μόνο το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης καθότι μόνον αυτός έχει δικαίωμα χρήσης της άδειας, καθότι η μεν πρώην σύζυγος είναι μητέρα ενός (1) τέκνου η δε νυν σύζυγος έχει δύο (2) τέκνα.
Το αίτημα απορρίφθηκε βάση της παρ.3 του άρθρου 10α του Π.Δ.27/86, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση διάζευξης ή διάσταση, την ανωτέρω άδεια δικαιούται ο έχων την επιμέλεια, εδάφιο το οποίο  προφανώς αφορά τους γονείς που έχουν τρία τέκνα μαζί.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που μόνο ο ένας γονέας είναι τρίτεκνος έχοντας τρία ανήλικα τέκνα αλλά το ένα εξ αυτών από προηγούμενο γάμο και παρότι έχει την γονική μέριμνα και την φροντίδα αυτού και οικονομικά και φυσικά στον χρόνο που του αντιστοιχεί, δεν του χορηγείται η εν λόγω άδεια γεγονός που θεωρούμε άδικο αφού οι διαζευγμένοι πατέρες ακόμη και με πρόσφατη δικαστική δικαίωση τους με την χορήγηση  του επιδόματος εξομάλυνσης, αναγνωρίστηκε ότι ακόμα και αν δεν έχουν την επιμέλεια των τέκνων τους δεν αποχαρακτηρίζονται από την έννοια του γονέα. Εφόσον η χορήγηση της άδειας αυτής έχει ως σκοπό την προστασία της οικογένειας και την διευκόλυνσης της συμφιλιώσεως επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής του υπαλλήλου, η οποία προκύπτει από την γέννηση τρίτου τέκνου και άνω και εφόσον το δικαίωμα αυτό μπορεί να το ασκήσει μόνο ο ένας γονέας θεωρούμε απαραίτητη την ερμηνεία του νόμου προς την κατεύθυνση αυτή και όχι την εξαίρεση του υπαλλήλου, ελλείψει διευκρινήσεως του νομοθέτη για την παραπάνω περίπτωση.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας και την τοποθέτησή σας ως προς το θέμα αυτό σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθότι, το δικαίωμα χρήσης της άδειας μπορεί να ασκηθεί έως την ηλικία των έξι (6) ετών του τρίτου παιδιού, αλλά και προς αποφυγή παρόμοιων αδικιών στο μέλλον.
Δηλώνουμε επίσης ότι η Ένωση Αθηνών θα στηρίξει με κάθε ένδικο ή μη τρόπο κάθε αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζόμενων γονέων αστυνομικών έτσι ώστε να προστατευτούν ο θεσμός της οικογένειας, τα τέκνα που αποτελούν ότι πιο πολύτιμο συστατικό της κοινωνίας μας, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την πατρότητα και τη μητρότητα."

Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

  
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                           ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
.

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 5804480324938716704

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item