Η Π.Ο.ΑΞΙ.Α και η Π.Ο.ΑΣ.Υγια την επίθεση στον Αστυνομικό ΔιευθυντήΗ ΠΟΑΣΥ και η ΠΟΑΞΙΑ με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν την βίαιη επίθεση εναντίον του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής που έγινε χθες το βράδυ στην οδό Πανεπιστημιου

και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε  με  τον  πλέον  κατηγορηματικό  τρόπο  την  πρωτοφανή, απρόκλητη  επίθεση  και  τον  τραυματισμό  από  τους  γνωστούς  αγνώστους»  του Διευθυντή  της  Διεύθυνσης  Τροχαίας  Αθηνών,  ο  οποίος  ήταν  σε  διατεταγμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια μέτρων στο κέντρο της πρωτεύουσας  ενώ παράλληλα εκφράζουμε  τόσο  τη  συμπάθεια  όσο  και την  αλληλεγγύη  μας  στον  ίδιο  και  στην οικογένειά  του,  για  την  περιπέτεια  την  οποία  βίωσε,  ασκώντας  ευόρκως  τα καθήκοντά του.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επισημάνουμε -σε πείσμα των όσων  κατά  καιρούς  διακηρύσσονται  στερεοτύπως  από  διάφορους  κυβερνητικούς αξιωματούχους- την αδυναμία της πολιτείας να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας  που  δρουν  στη  συγκεκριμένη  περιοχή,  οργανώνοντας  και  εξαπολύοντας επιθέσεις είτε κατά αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων και εγκαταστάσεων είτε κατά πολιτικών στόχων (προσώπων, κτιρίων, δημοσίων οχημάτων κλπ).

Η  από  την  πλευρά  τους  άσκηση  βίας, στο  όνομα  μιας ξεπερασμένης  δήθεν αντικρατικής αντίληψης  τείνει  να  προσλάβει  επικίνδυνες  διαστάσεις  όταν  η  δική τους αποθράσυνση ταυτίζεται με την αδράνεια της συντεταγμένης πολιτείας. Ιδίως τελευταία, όταν κάποιοι αμετανοήτως δογματικά, δεν αντιλαμβάνονται το κακό που συντελείται και τον κίνδυνο που διατρέχουν αστυνομικοί και πολίτες, όταν ανέχονται είτε  καλύπτουν  πράξεις  βίας  και  ανομίας  λόγω  ιδεοληπτικών  αντιλήψεων  και συμπεριφορών.

 Καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα:

α)  να καταδικάσουν απερίφραστα την άνανδρη εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τον επικίνδυνο τραυματισμό του συναδέλφου μας και

β)  να  συμβάλουν  χωρίς  τις  ανέξοδες  αντιπαραθέσεις  στην  ενίσχυση  των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη θωράκιση των δημοσίων λειτουργών της ώστε  να είναι σε  θέση να αντιμετωπίσει  αποτελεσματικά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο η ίδια όσο και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της από κάθε επίδοξο υπονομευτή της κοινωνικής ειρήνης.

Αν η απαξίωση των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι  ο  στόχος  τους,  δικό  μας  μέλημα  είναι  και  πρέπει  να  είναι  η  περαιτέρω ενδυνάμωση και θωράκισή τους.
 
bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2788249235652987775

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item