Γιατί δεν πρέπει να πάει η Υ.Α.Δ.Α στο Ζεφύρι

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2012/11/romapakistan.jpg 
Η Ένωση μας κατά την συνάντηση της 05/08/2016 με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης  Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ) : παρέδωσε υπόμνημα σχετικά με την  επικείμενη μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής (Υ.Α.Δ.Α) στην περιοχή του Ζεφυρίου το οποίο και παραθέτουμε.

Υπόμνημα σχετικά με την μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Αποφασίστηκε εν κρυπτό η μεταστέγαση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής (Υ.Α.Δ.Α) στην περιοχή Ζεφυρίου χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση και χωρίς καν να διατυπωθούν τυχόν ενστάσεις από αυτούς που γνωρίζουν. Είναι προφανές ότι η χορηγία κτιρίων, οχημάτων κλπ λειτούργησε υπέρ της μετεγκατάστασης. Είναι όμως αυτό υπέρ της κοινωνίας της Δυτικής Αττικής ή είναι υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων;

Ποιος θα απαντήσει με επιχειρήματα;

ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΥΑΔΑ) ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ Η ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ROMA

1) Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής είναι αναμφισβήτητα μια άκρως επιχειρησιακή Υπηρεσία, από τις πιο επιτυχημένες ανά την επικράτεια, η οποία με χρήση της τεχνολογίας (άρση απορρήτου, φυσικές διακριτικές παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπήσεις) έχει ως κύρια αποστολή την εξάρθρωση πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων (ανθρωποκτονίες - ληστείες - κλοπές - απάτες - διακίνηση ναρκωτικών), πάντα υπό πλήρη κάλυψη και αθέατη διακριτική παρακολούθηση των υπόπτων.

Η προστασία των προσώπων των συμμετεχόντων στις έρευνες Αστυνομικών, καθώς και τα μέσα που χρησιμοποιούνται όπως οχήματα, μοτοσικλέτες,  είναι στην πράξη, το Νούμερο 1 μέτρο προφύλαξης και η Νούμερο 1 προϋπόθεση για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, ακόμα και αν τα μέλη τους διαβιούν ακόμα και στους πιο δύσβατους και απομακρυσμένους καταυλισμούς.

Ελλείψει του μέτρου της φυσικής προφύλαξης, εξάρθρωση οργανωμένων εγκληματικών ομάδων, που διαπράττουν αδικήματα με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, δεν είναι μόνο δυσχερής είναι απλώς αδύνατη.
2) Η εγκληματικότητα του Ζεφυρίου αφορά εγκληματικές οργανώσεις ROMA, με οικογενειακό χαρακτήρα που σπανίως εκδηλώνεται στο ίδιο το Ζεφύρι, αλλά σε όλη την Αττική. Στην περιοχή του Ζεφυρίου εκδηλώνεται κυρίως με διακίνηση ναρκωτικών, διαταράξεις κοινής ησυχίας, και απειλές – μικροεπεισόδια.  Πως μπορεί να γίνει φυσική παρακολούθηση μελών οργάνωσης που διαπράττει ληστείες, κλοπές, απάτες, ή διακίνηση ναρκωτικών, όταν θα είναι πολύ εύκολο για κάποιον ανήλικο ROMA, να μπορεί να παρακολουθεί πότε θα βγαίνουν τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, για αυτόν τον σκοπό;

Η μετεγκατάσταση θα έχει ως αντίθετη συνέπεια, την πρακτική ακύρωση όλων των φυσικών παρακολουθήσεων και αποθράσυνσης των ομάδων, αιφνιδιαστικές δε  κατ' οίκον έρευνες με παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής θα είναι αδύνατες.

Η μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής «ισοδυναμεί», μεταφορικά, με την μετεγκατάσταση της Δ.Α.Ε.Α (διμοιρίες ΥΑΤ – ΥΜΕΤ) από το Γουδί στη πλατεία Εξαρχείων.

3) Με δεδομένη την αλληλοϋποστήριξη των ROMA η πληροφόρηση κίνησης Αστυνομικών της Υπηρεσίας μας, οχημάτων και μοτοσικλετών, αναμένεται να δυσχεράνει όχι μόνο επιχειρήσεις εντός του Ζεφυρίου, αλλά και για όλους τους άλλους καταυλισμούς ROMA, όπως για παράδειγμα στον Ασπρόπυργο, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Μέγαρα και Μάνδρα. Η φωτογράφιση προσώπων και αυτοκινήτων στις μέρες μας είναι πάρα πολύ εύκολη και η στοχοποίηση συγκεκριμένων Αστυνομικών είναι πραγματική.

4) Προστασία Αστυνομικών και οχημάτων. Κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη περιφραγμένου πάρκιν, ώστε τα οχήματα να μην μπορούν με χρήση μιας μολότοφ να καταστραφούν ολοσχερώς, ούτε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους. Επιθέσεις εκδίκησης κατά Αστυνομικών και οχημάτων έχουν συμβεί στο παρελθόν.

5) Κίνδυνος για το ίδιο το κτίριο στην περιοχή του Ζεφυρίου και γενικευμένης σύρραξης. Μια συνήθης δικογραφία της Υπηρεσίας μας για εγκληματική οργάνωση αφορά την σύλληψη τουλάχιστον δέκα (10) ατόμων ROMA και δέκα (10) – δεκαπέντε (15) αναζητούμενων που θα συλληφθούν σε δεύτερο χρόνο με εντάλματα σύλληψης. Ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας μας στο Ζεφύρι θα μετατρέψει οποιαδήποτε σύλληψη, σε πεδίο μάχης που θα εκτυλιχθεί γύρω από το κτίριο, με προσπάθειες απόσπασης των κρατουμένων, από πλήθη που υπερβαίνουν τα 300- 400 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, με κίνδυνο να τραυματιστούν Αστυνομικοί και ROMA, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε γενικευμένη σύρραξη, λόγω του φαινομένου της αλληλοϋποστήριξης. Κατά το παρελθόν έχουν παρατηρηθεί καταδρομικές επιχειρήσεις ομάδων ROMA, που εισέβαλλαν σε Τμήματα για να αποσπάσουν κρατουμένους ή να εκδικηθούν Αστυνομικούς, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι για κάθε επέμβαση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής που πραγματοποιείται εντός καταυλισμού, απαιτείται δύναμη άνω των 25- 30 Αστυνομικών καθώς και διμοιριών ΥΑΤ.

6) Από ψυχολογικής απόψεως η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας μας σε περιοχή που υπάρχει καταυλισμός, θα απομυθοποιήσει την Υπηρεσία μας στα μάτια των ROMA, η οποία θεωρείται « ως τα κεντρικά», όπου κάθε επιχείρηση έχει την υποστήριξη 1000 Αστυνομικών. Η σύλληψη και η μεταφορά στην Υπηρεσία μας θεωρείται για τους ROMA, ως το μόνο «πραγματικό» εμπόδιο που θα σταματήσει την εγκληματική τους δράση

7) Δυσχέρεια πρόσβασης πολιτών - παθόντων. Στην Υπηρεσία μας πολύ συχνά πραγματοποιείται η διαδικασία αναγνώρισης υπόπτων μέσα από ειδικό δωμάτιο, ώστε να μην μπορεί ο ύποπτος να δει τον παθόντα (ληστείες – απάτες – εγκλήματα βίας). Η μετεγκατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα να μην προσέρχονται οι πολίτες – παθόντες για την διαδικασία της αναγνώρισης, υπό τον φόβο επίθεσης συγγενών αυτών κτλ. 

8) Απομάκρυνση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής από συνεργαζόμενες Υπηρεσίες, όπως τα δικαστήρια, ή Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, Υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών, που θα έχουν κόστος σε καύσιμα και εργατοώρες.

9) Δυσχέρεια πρόσβασης των Αστυνομικών.

Είναι προφανές ότι δυστυχώς οι πολιτικοί χορηγοί σχεδιάζουν για τους εαυτούς τους σε βάρος της κοινωνίας. Το Αρχηγείο όμως έχει ως αποστολή να μεριμνεί για την ασφάλεια όλων και με την συγκεκριμένη απόφαση αυτό δεν υλοποιείται.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Κατόπιν των ανωτέρω μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής καθώς και κάθε άλλης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που διαθέτει ομάδες εξειδικευμένων Αστυνομικών που φέρουν πολιτική περιβολή και χρησιμοποιούν ειδικά οχήματα. όπως για παράδειγμα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε περιοχές που υπάρχουν οργανωμένοι καταυλισμοί ROMA (Ζεφύρι – Ασπρόπυργος – Αχαρνές – Άνω Λιόσια – Μάνδρα – Ελευσίνα) κρίνεται πραγματικά ασύμφορη για το Ελληνικό Δημόσιο και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Αντιθέτως, μετεγκατάσταση υπηρεσιών ένστολων ( ΟΠΚΕ - ΔΙ.ΑΣ - Υ.Α.Τ - Υ.Μ.Ε.Τ ) θα έχει πολύ σημαντικά οφέλη, για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και άμεσα αποτελέσματα ως προς την αναβάθμιση της περιοχής.

Για το Δ.Σ.
Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΖΙΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2790783343650516671

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item