Νέες απαιτήσεις δανειστών για το Μισθολόγιο – Ζητούν ένταξη Ενστόλων, Ιατρών, Καθηγητών στο Ενιαίο


«Πακέτο» αιτημάτων στην κυβέρνηση καταθέτουν εκ νέου οι δανειστές, βγάζοντας ταυτόχρονα «κίτρινη κάρτα» στο ελληνικό επιτελείο, διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν.
Αυτό περιγράφει στο πρωτοσέλιδό της η Real News, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας, μεταξύ άλλων οι δανειστές ζητούν την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο όσων κλάδων αμείβονται με ειδικά καθεστώτα μισθολογίων, δηλαδή στρατιωτικών, δικαστικών, καθηγητών ΑΕΙ και γιατρών του ΕΣΥ.
Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, διαβεβαίωνε για μια ακόμη φορά ότι από τις οποίες επερχόμενες αλλαγές, «δεν θα μειωθούν οι αποδοχές των ενστόλων».
Υπενθυμίζεται βέβαια ότι πρόσφατα δημοσίευματα ανέφεραν ότι οι βασικοί άξονες των αλλαγών στα μισθολογικά του Δημοσίου, προέβλεπαν τη μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων σχεδόν στο μισό, αλλά και αλλαγές στη δομή τους μέσω του εξορθολογισμού των επιδομάτων.
Στόχος είναι οι αλλαγές να οδηγήσουν σε εξίσωση των αποδοχών όσων έχουν τα ίδια εργασιακά χαρακτηριστικά, ώστε να υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, όπου οι συνθήκες εργασίας το στοιχειοθετούν (ειδικά καθήκοντα, κίνδυνος κ.λπ.) θα παραμείνουν κάποια επιδόματα, ενώ τα περισσότερα θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό.
«Οδηγός» για τις αλλαγές θα αποτελέσει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που υιοθετήθηκε πέρυσι. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ακόμα κι αν προκύψουν μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο, αυτές θα καλυφθούν από την προσωπική διαφορά. Και αυτή θα αντισταθμίζεται από τις μελλοντικές αυξήσεις που θα λάβουν εξαιτίας της μισθολογικής ωρίμανσης ή των προαγωγών.
Λίστα με απαιτήσεις
Κατά τα λοιπά, σύμφωνα πάλι με την Real News, οι δανειστές απαιτούν η Αθήνα να εφαρμόσει άμεσα τα εξής;
  • Σύσταση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και ένταξη σε αυτό όλων των ΔΕΚΟ
  • Προκήρυξη των διαγωνισμών για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και την είσοδο ιδιωτών στον ΑΔΜΗΕ
  • Οριστικοποίηση των αλλαγών σε συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο πρωτοσέλιδο δημοσιεύται ρεπορτάζ για «σκληρό μήνυμα από τις Βρυξέλλες: “Δεν συζητάμε για χρέος και πλεόνασμα”», φέρονται να λένε.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3319562199156208154

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item