Πόσο εμπιστεύεστε την αστυνομία;

http://enypografa.gr/wp-content/uploads/2016/06/elliniki-astynomia.jpgΠόσο εμπιστεύεστε την αστυνομία; Αυτό το ερώτημα επιχειρήθηκε να απαντηθεί σε μελέτη που συγκέντρωσε στοιχεία από διάφορες σχετικές έρευνες στην Ευρώπη και παρουσίασε την εικόνα που οι Ευρωπαίοι έχουν για τις αστυνομικές τους δυνάμεις.
Σύμφωνα με τη μελέτη, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Φινλανδοί οι οποίοι δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την αστυνομία της χώρας τους σε ποσοστό 94% και ακολουθούν οι Δανοί (91%), οι Νορβηγοί (87%), οι Ελβετοί (επίσης 87%) και οι Σουηδοί (84%).
Στην Γαλλία, μια χώρα που η αστυνομία έχει δεχθεί κριτική τόσο για το πώς αντιμετωπίζει την τρομοκρατία όσο και για τα επεισόδια μεταξύ CRS και διαδηλωτών, το ποσοστό εμπιστοσύνης στην αστυνομία ανέρχεται στο 81%, στη γειτονική Ιταλία στο 65% και στην Ελλάδα στο 63%.
Αντιθέτως, πιο χαμηλή εκτίμηση στην αστυνομία φαίνεται ότι έχουν οι κάτοικοι των πρώην ανατολικών χωρών: το χαμηλότερο ποσοστό της μελέτης καταγράφεται στη Λευκορωσία (24,6%) ενώ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης προς τις δυνάμης της τάξεων εντοπίζονται και στη Σερβία (47%), τη Βουλγαρία (39%), τη Ρουμανία (50%) και την Πολωνία (50%)

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7776539129852362884

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item