Με νομοσχέδιο τα 20 ειδικά μισθολόγια γίνονται 8, ποιοι χάνουν

me-nomosxedio-ta-20-eidika-misthologia-ginontai-8-poioi-xanounΣτην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές για εργαζομένους στο δημόσιο που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές για τα ειδικά μισθολόγια με την κυβέρνηση να έχει επεξεργαστεί το τελικό σχέδο που θα κατατεθεί στη Βουλή με νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις νέες ρυθμίσεις. Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση αποδοχών3-5% των 188.000  δημοσίων υπαλλήλων που αμοίβονται με ειδικά μισθολόγια.
Στην κατηγορία των ειδικών μισθολογίων εντάσσονται οι δικαστικοί λειτουργοί, το προσωπικό του νομικού συμβουλίου του κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ,  οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ  οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το Προσωπικό του Παιδαγωγικού  Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι  ένστολοι στην Ελληνική Αστυνομία στο Λιμενικό σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Οι βασικές αλλαγές που προβλέπει το τελικό σχέδιο:
  •  Τα 20 ειδικά μισθολόγια θα γίνουν 8 με «ομογενοποιήσεις» στους βασικούς επαγγελματικούς κλάδους.Αναμένεται να ενοποιηθούν τα ξεχωριστά μισθολόγια που ισχύουν για καθηγητές ΑΕΙ, καθηγητές ΤΕΙ, ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές ΚΕΠΕ κτλ που αφορούν περίπου 8 ειδικά μισθολόγια που θα ενσωματωθούν σε ένα ή δύο.
  • Η ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό και η διατήρηση των τεσσάρων επιδομάτων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Παράλληλα συζητείται η κατάργηση του χρονοεπιδόματος, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία 16 μισθολογικών κλιμακίων. Διαφορετική πρόβλεψη θα υπάρχει για τα μισθολόγια των ένστολων και των δικαστικών λειτουργών. Στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο θα παραμένουν οι υπάλληλοι για ένα έτος, ενώ στη συνέχεια θα εξελίσσονται μισθολογικά κάθε δύο χρόνια. Με την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό θα υπάρξει μία απώλεια αποδοχών 3-5% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά θα αυξηθούν οι βασικές αποδοχές πάνω στις οποίες υπολογίζεται η σύνταξη. 
  • Με την καταβολή υψηλών επιδομάτων στόχος είναι να αμείβονται καλύτερα οι διευθυντές και οι τμηματάρχες και να ανοίξει η ψαλίδα των κλιμακίων
  • Θα υπάρξει επανυπολογισμός μισθών αλλά για τους παλιούς δεν θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές.
  • Η οικονομική στήριξη συγκεκριμένων κλάδων που τα χρόνια του μνημονίου είχαν μεγάλες απώλειες. Στην κατηγορία αυτή είναι μεταξύ άλλων γιατροί και πανεπιστημιακοί. 
  • Το πακέτο πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλ. να μην απαιτούνται νέα κονδύλια που θα δημιουργήσουν «μαύρη τρύπα» σε μια κρίσιμη στιγμή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη όπου αναμένονται να κλειδώσουν οι αλλαγές τις οποίες προτείνει η κυβέρνηση.  Το μισθολογικό κονδύλι των αμειβομένων με ειδικό καθεστώς υπολογίζεται σε περίπου 5 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 35% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης της γενικής κυβέρνησης.
 thetoc.gr

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7733487196809116724

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item