Ληστεία με «συστάσεις»... Πόλας Ρούπα

listeia-me-sustaseis-polas-roupaΓια ενέργεια χρηματοδότησης μιας νέας προσπάθειας απόδρασης του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη, προετοιμασίας μεγάλης τρομοκρατικής ενέργειας κάνει λόγο η ΕΛΑΣ.
Ήταν η γυναίκα που είχε το γενικό πρόσταγμα στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, το μεσημέρι της Τετάρτης με λεία περίπου 180.000 ευρώ. Αυτή η γυναίκα φώναξε «ληστεία». Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά» και κατεύθυνε τους δύο συνεργούς της, εκ των οποίων η μία ήταν επίσης γυναίκα. Από τον σύντομο διάλογο που είχε με τον διευθυντή της τράπεζας φαίνεται να άφησε τα «διαπιστευτήρια» της. Αν και δεν δήλωσε την ταυτότητά της, άφησε να εννοηθεί πως δεν πρόκειται για κοινούς ληστές προκειμένου να ισχυροποιήσει τη βούλησή της και να ξεκόψει την όποια διάθεση αντίστασης. Έκανε λόγο για «απαλλοτρίωση των χρημάτων», για «αρπαγή χρημάτων από τις τράπεζες» και όχι από τους «απλούς πολίτες».
 Σε κείμενό της, στο οποίο κατέγραφε την «απαγωγή» του ελικοπτέρου, την αντίδραση του χειριστή του και την αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη, άλλων έγκλειστων για τρομοκρατικές ενέργειες και ποινικούς είχε προειδοποιήσει χαρακτηριστικά: «από εδώ και στο εξής αν χρειαστώ ξανά την συνδρομή πολιτών και εφόσον το κρίνω αναγκαίο, θα γνωστοποιώ την ταυτότητά μου από την αρχή. Ας γνωρίζουν όλοι, δεδομένου ότι η αποστολή μου σε κάθε περίπτωση αφορά την προώθηση του αγώνα για την ανατροπή του εγκληματικού καθεστώτος, ότι κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης, θα αντιμετωπίζεται αναλόγως». Στο ίδιο κείμενο αναλάμβανε την ευθύνη για την ληστεία τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία τον Ιούνιο του 2015.

Οι «άνετες» με την... χλωρίνη

 Από την πρώτη ανάλυση του βίντεο της ληστείας, το κλιμάκιο αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχει πολλές ενδείξεις ότι ένα από τα τρία άτομα που φορούσαν γυναικείες περούκες, γάντια στα χέρια και ήταν «μασκαρεμένοι», ήταν το πρωταγωνιστικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Η παραμονή τους στην τράπεζα για... 15 λεπτά, η μεταμφίεσή τους και το... πλύσιμο του αυτοκινήτου Toyota Starlet με χλωρίνη (!), ήταν κάποια από τα στοιχεία που προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Την ίδια ώρα γίνονται αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό πιθανού κρησφύγετου των δραστών, καθώς η κοντινή πόλη, ο Θεολόγος, ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός που είχε δηλώσει η Πόλα Ρούπα, στον χειριστή του ελικοπτέρου πριν επιχειρήσει να το κατευθύνει με την απειλή όπλου στις φυλακές Κορυδαλού. Το ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι ατόμων, είχε απογειωθεί από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από εκεί, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων. Η Πόλα Ρούπα είχε πει ότι στο Θεολόγο θα επιβιβαζόταν μία «οικογένεια», πέντε άτομα για ταξίδι... έκπληξη στην Κύθνο. Από τότε οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι στο Θεολόγο θα επιβιβάζονταν οι συνεργοί της για την υλοποίηση του σχεδίου εναέριας απόδρασης.  Ωστόσο πάνω από τις Ερυθρές, με τη απειλή όπλου επιχείρησε να αλλάξει πορεία με κατεύθυνση την Αττική.
Σημειώνεται ότι τράπεζες στην ίδια περιοχή είχε επιχειρήσει να ληστέψει στο παρελθόν μικτή ομάδα ποινικών και αντιεξουσιαστών με τη συμμετοχή του Ν. Μαζιώτη, ενώ σε σχετικά γειτονική περιοχή, στον Μώλο Φθιώτιδας είχε βρεθεί κατάλυμα των ενόπλων πριν από έναν χρόνο. «Αίνιγμα» είναι και η συμμετοχή δεύτερης γυναίκας στο πλευρό της Πόλας Ρούπα, η οποία φαίνεται να προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο όπως και ο άνδρας συνεργός, που ενδεχομένως ήταν μαζί της και στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το χρονικό

Οι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα στις 14:20 την ώρα που η τράπεζα έκλεινε για το κοινό. Με την απειλή όπλων ακινητοποίσαν τους υπαλλήλους, ενώ η γυναίκα που θεωρείται πως είναι η Πόλα Ρούπα, απείλησε τον διευθυντή και τον οδήγησε στο χρηματοκιβώτιο προκειμένου να το ανοίξει, ενώ ο άνδρας προέτρεψε τους υπαλλήλους να ανοίξουν το ΑΤΜ. Με ψυχραιμία περίμεναν να περάσει η χρονοκαθυστέρηση για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου. Εντωμεταξύ η δεύτερη γυναίκα είχε αρπάξει τα χρήματα από το ΑΤΜ και τα ταμεία. Στις 14:35, με λεία που κυμαίνεται στα 180.000 ευρώ, βγήκαν από το υποκατάστημα, επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό Toyota Starlet με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που προέρχονται από αυτοκίνητο της περιοχής, το οποίο φαίνεται να έχει κλαπεί πρόσφατα από την Αθήνα, και τράπηκαν σε φυγή.
Σχεδόν μία ώρα αργότερα στις 15:35 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε έναν ελαιώνα στον επαρχιακό δρόμο Λάρυμνας-Κόκκινου. Οι δράστες είχαν ρίξει μεγάλη ποσότητα χλωρίνης στο εσωτερικό του για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA. Παραμένει άγνωστο ποιο όχημα χρησιμοποίησαν στη συνέχεια και ποια πορεία ακολούθησαν.
Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου και των εγκληματολογικών εργατηρίων εξετάζουν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, ενώ και το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί στην Αθήνα για περαιτέρω εξερεύνηση.

Μαλεσίνα όπως στο «Σωτηρία»

Στις 25 Ιουνίου 2015, 08:00 το πρωί, η διευθύντρια και η υπάλληλος της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία, πήγαν να ανοίξουν το υποκατάστημα. πήγε να ανοίξει το υποκατάστημα. Μία γυναίκα ύψους περίπου 1,65, ηλικίας περίπου 45-50 χρόνων, κανονικής σωματικής διάπλασης, που φορούσε περούκα, γυαλιά ηλίου και ιατρική μπλούζα, τις απείλησε με πιστόλι και τις ανάγκασε να μπουν μαζί στην τράπεζα. Είχε σακίδιο πλάτης και τα χέρια της ήταν καλυμμένα. Μετά από έναν σύντομο διάλογο, περίμενε υπομονετικά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Πήρε και από τα δύο περίπου 125.000 ευρώ και μετά από 12 λεπτά παραμονής στο εσωτερικό της, βγήκε και επιβιβάστηκε στο λευκό Νισάν Σάνι, που οδηγούσε συνεργός της, και είχε διαπιστωθεί η κλοπή του μία μέρα νωρίτερα από την οδό Σουλιώτη στου Γκύζη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πίσω από το νοσοκομείο όπου στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Νευροκοπίου στου Παπάγου, το πυρπόλησαν μέσα σε αλσύλλιο της περιοχής. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως στη συνέχεια το «ζευγάρι» επιβιβάστηκε σε κλειστό φορτηγάκι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Με χρήματα από αυτή τη ληστεία στις 21 Φεβρουαρίου 2016, ως «Χρ(η)στίνα Αρβανίτη», νοίκιασε ελικόπτερο οργανώνοντας την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, του Νίκου Μαζιώτη και άλλων καταδικασμένων ή προφυλακισμένων ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Το είχε παραδεχθεί με κείμενό της τον Μάρτιο του 2016 γράφοντας χαρακτηριστικά: «Με αυτά τα χρήματα εξασφάλισα εκτός από την επιβίωσή μου στην "παρανομία", την οργάνωση της δράσης μου και την χρηματοδότηση της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη και άλλων πολιτικών κρατουμένων από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού».
Υποστήριξε ότι απλά είπε στις υπαλλήλους να μην πατήσουν τον συναγερμό γιατί αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την δική τους ασφάλεια, μιας και εκείνη δεν ήταν διατεθειμένη να φύγει χωρίς τα χρήματα. Ανέφερε επίσης πως όταν μία υπάλληλος της είπε ότι «κι εμείς φτωχοί άνθρωποι είμαστε», η Πόλα Ρούπα υποστήριξε ότι της πρότεινε να πάνε σε «τυφλό» σημείο όπου δεν υπήρχαν κάμερες για να της δώσει 5.000 ευρώ, τα οποία και δεν δέχτηκε από φόβο.

«Είναι έτοιμη για όλα»

 Η Πόλα Ρούπα στο κείμενό της υποστήριζε ότι ο 54χρονος πρώην αστυνομικός και χειριστής του ελικοπτέρου έβγαλε και εκείνος πιστόλι για να την αντιμετωπίσει στον αέρα, χωρίς να κάνει καμία λεπτομερή αναφορά για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους μετά την επεισοδιακή προσγείωση.  Η καταζητούμενη εμφανιζόταν έτοιμη για όλα και απειλούσε τους πολίτες πως «κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης της» θα αντιμετωπίζεται… αναλόγως! Πρωταρχικός της στόχος, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήταν και είναι η απελευθέρωση του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη και άλλων πρόθυμων κατηγορουμένων για τρομοκρατία προκειμένου να συνεχίσουν την ένοπλη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.
Δείγμα της θέλησής της Πόλας Ρούπα να συνεχίσει τη δράση της, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, είναι το γεγονός πως αποσυνέδεε ότι είναι μητέρα, στο πλαίσιο της αφιέρωσης της ζωής της στην υπόθεση της κοινωνικής επανάστασης. «Δεν έχω μπει και ούτε πρόκειται να μπω στην διαδικασία να τροφοδοτώ αυτή την συζήτηση. Αντί γι' αυτό πάντα μιλούσα και μιλάω πολιτικά. Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα και η προσωπική μου ζωή δεν αφορά κανέναν. Όλες οι επαναστάσεις στην ιστορία πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους που έβαλαν το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό, που ρίσκαραν για αυτήν τη ίδια την ζωή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η 47χρονη καταζητούμενη περιγράφοντας τη σκηνή της απόπειρας πειρατείας του ελικοπτέρου υποστήριξε ότι ο χειριστής πανικοβλήθηκε της επιτέθηκε βγάζοντας όπλο, κάτι που πιστοποιείται από την ανεύρεση δύο γεμιστήρων, εκ των οποίων η μία ήταν δική της και η δεύτερη από το όπλο του χειριστή.
Η Πόλα Ρούπα υποστήριζε πως το σχέδιό της δεν βασίστηκε σε καμία επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο που έγινε στο παρελθόν, και δεν σχετίζεται με κανένα εύρημα από σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν, υπονοώντας αυτά που είχαν βρεθεί σε σπίτι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στα Τουρκοβούνια, με αναλυτικές πληροφορίες για την ενοικίαση 10θέσιου ελικοπτέρου και σημεία ελικοδρομίων στην Ελλάδα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούν πως η Πόλα Ρούπα δεν θα σταματήσει να αναζητά τρόπους απελευθέρωσης του συντρόφου της, και  από κοινού προσπαθούν να στρατολογήσουν νέα μέλη μέσω μιας επιχείρησης αποδόμησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείουν σύντομα να επιχειρήσει κάποια τρομοκρατική ενέργεια για να δείξει και πάλι πως ο Επαναστατικός Αγώνας και η ίδια είναι «αλώβητοι» και επικίνδυνα ενεργοί. Τέτοιο δείγμα είναι η ένοπλη ληστεία στη Μαλεσίνα...

 thetoc.gr/

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1772013629683043451

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item