Ε.Α.Υ.Θ: Xαριστική βολή στην Γ.Α.Δ.Θ. o αριθμός των 20 συμπληρωματικών μεταθέσεωνΗ Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της καλεί Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να διορθώσει άμεσα αυτή την
τεράστια αδικία που αφορά τον μικρό αριθμό των 20 αστυνομικών που μετατίθενται στις συμπληρωματικές μεταθέσεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την Τρίτη 20-09-2016 δόθηκε η χαριστική βολή στην Γ.Α.Δ.Θ. καθώς ο εξωφρενικά μικρός αριθμός των 20 συναδέλφων μας που μετατίθενται στις συμπληρωματικές μεταθέσεις, ούτε καν  σταγόνα στον ωκεανό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.


Aυτή την στιγμή στην Γ.Α.Δ.Θ. υπάρχουν περίπου 300 κενές οργανικές θέσεις, δηλαδή με τους 20 μετατιθέμενους καλύφθηκε ποσοστιαία το κενό κατά 7% χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνταξιοδοτήσεις και οι μεταθέσεις από τον νομό μας προς άλλους νομούς.


Από τις αρχές του έτους στην πόλη της Θεσσαλονίκης εδρεύουν 11 φυλασσόμενες ανοιχτές δομές φιλοξενίας οι οποίες καθημερινά φυλάσσονται είτε με στατικές δυνάμεις είτε με περιπολίες. Για τον λόγο αυτό η Θεσσαλονίκη ενισχύθηκε με 110 αποσπασμένους  εκ των οποίων κάποιοι έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ ο αριθμός αυτός δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου τις υπηρεσιακές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να απασχολούνται στην φύλαξη και αστυνομικοί της Γ.Α.Δ.Θ., μειώνοντας το επίπεδο αστυνόμευσης του Νομού .

Ταυτόχρονα εδρεύει στην Γ.Α.Δ.Θ. μεγάλος αριθμός υπηρεσιών, που υπάγονται απευθείας στο Α.Ε.Α., οι οποίες  ενισχύονται σε ποσοστό 90-95% από συναδέλφους που καλύπτουν οργανικές θέσεις της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους 700 δεν μπορούν να διατεθούν σε υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. .

Εκτός αυτού, ιδρύθηκαν τρεις νέες Υποδιευθύνσεις στη ΓΑΔΘ (Οικονομική Αστυνομία, Ηλεκτρονικό Έγκλημα και Ειδικές Δυνάμεις) οι οποίες ανήκουν υπηρεσιακά στο Αρχηγείο. Όμως, αντί η σύστασή τους να συνοδευτεί με έκτακτες μεταθέσεις συναδέλφων μέσω επετηρίδας, η στελέχωσή τους έγινε με προσωπικό που μετατέθηκε ή αποσπάστηκε από Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης. 

   Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι για ακόμη μία χρόνια οι αστυνομικές υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ.  θα συνεχίσουν να λειτουργούν οριακά, το πρόβλημα αστυνόμευσης θα διογκώνεται και το αγαθό της ασφάλειας για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί είδος πολυτελείας.

 Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει και είχε απευθυνθεί σε όλους τους θεσμικούς-πολιτικούς-υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να συνδράμουν και να επιτείνουν την προσπάθεια μας για ουσιαστική ενίσχυση του νομού μας. Το αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα καταδεικνύει την μηδενική προσφορά βοήθειας και δεν αφήνει περιθώρια δικαιολογιών σε κανέναν.

    Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να διορθώσει άμεσα αυτή την τεράστια αδικία.

ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Ο Γεν. Γραμματέας ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 7051050247721591309

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item