Ο δημιουργικός πολιτικά, ανθρώπινος και συναινετικός λόγος, του Βουλευτή Δημήτρη Καβαδέλλα …

Ο δημιουργικός πολιτικά, ανθρώπινος και συναινετικός λόγος, 
του Βουλευτή Δημήτρη Καβαδέλλα …

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με πολιτική ευπρέπεια, ήθος, αλλά και σεβασμό στο μεγάλο πολιτικό ζητούμενο που μας εμπνέει ο πρόεδρός μας της «Ένωσης Κεντρώων» κ-ος Βασίλης Λεβέντης, την συναίνεση και την ενότητα του πολιτικού κόσμου, ο βουλευτής μας Αττικής κ-ος Δημήτρης Καβαδέλλας, αρθρώνει στην Βουλή έναν δημιουργικό, οραματικό και υψηλής πολιτικής ευπρέπειας λόγο. Έναν λόγο που έρχεται από το μέλλον, απαγκιστρωμένος από τις κομματικές στρεβλώσεις και τις δουλείες της μεταπολίτευσης, που βύθισαν τον τόπο στο τέλμα και την υστέρηση, προτάσσει την ενότητα της πολιτικής μας σκηνής, την εξεύρεση και διασφάλιση ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων και δείχνει δημιουργικά τον δρόμο της τόσο αναγκαίας σήμερα ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ, η οποία με την σειρά της κατατείνει στην πρόταση της «Ένωσης Κεντρώων», για σύσταση κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, που θα ξεκινήσει τάχιστα το έργο της οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης του τόπου.

Αυτά τα τόσο πολύτιμα και ωφέλιμα για την πατρίδα στοιχεία, ανέδειξε με τον δόκιμο λόγο του στην Βουλή, ο βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» Δημήτρης Καβαδέλλας, τοποθετού-μενος στην Εθνική Αντιπροσωπεία, για την «Τροποποίηση του ν. 4099/2012/Α΄250 » / 01-09-2016». Πραγματώνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής μια πολύ εύστοχη και εποικοδομη-τική παρέμβαση, για την εξορθολογικοποίηση της κεφαλαιαγοράς, την προώθηση πιο ανοιχτών διαδικασιών σε θεσμικό επίπεδο – όπως το δικαιοπρακτικό επιτόκιο – από την κυβέρνηση, προκειμένου να αναπνεύσει η αγορά και να δρομολογήσουμε σύνολα ο πολιτικός κόσμος την πολυπόθητη ταχεία ανασυγκρότηση του τόπου, η οποία είναι σύμφυτη και με την κοινωνική συνοχή και την στήριξη των αδυνάτων και των κοινωνικών ασθενεστέρων.

Αλλά πολύ περισσότερο επαινετέος είναι ο πολιτικός λόγος του Δημήτρη Καβαδέλλα και για τον βαθύ ανθρώπινο χαρακτήρα που βγάζει. Μακριά από αλαζονείες, εγωπαθή σύνδρομα και «σταριλίκια». Ένας λόγος απλός, μεστός, ουσιαστικός και προπαντός έχοντας στον πυρήνα του, την πρωτεραία επιλογή και θεραπεία της πολιτικής, δηλαδή τον ΑΝΘΡΩΠΟ. 

Κατά τις επιταγές του μεγάλου αρχαίου Έλληνα συγγραφέα και φιλοσόφου Μενάνδρου «Ως χαρίν έστ ο άνθρωπος, όταν άνθρωπος ή», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «Πόσο χάρη έχει ο άνθρωπος, όταν είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ» !!! Αυτό λοιπόν κομίζει στην πολιτική μας σκηνή, ο αγαπητός μας βουλευτής Αττικής της «Ένωσης Κεντρώων» Δημήτρης Καβαδέλλας, ευγένεια, ήθος, πολιτική ευπρέπεια και ανθρωπιά. Και με αυτή την έννοια, από καρδιάς του ευχόμαστε, καλή επιτυχία στο έντιμο και δημιουργικό πολιτικά έργο του.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.  
www.politikanet.gr
Αθήνα, 24-10-16

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3847195219833157139

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Google+ Followers

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item