Άδικη και μεθοδευμένη η επίθεση στον Χρήστο Τεντόμα, για την «Ρόδα» της Πλατείας Συντάγματος

Άδικη και μεθοδευμένη η επίθεση στον Χρήστο Τεντόμα, για την «Ρόδα» της Πλατείας Συντάγματος

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Κάποιες διαδικαστικές δυστοκίες και υπο το καθεστώς χρονικής πίεσης, να λειτουργήσει η διαβόητη πλέον «Ρόδα» της Πλατείας Συντάγματος, που είναι ενταγμένη στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα «Χριστούγεννα με Θέα» του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και που συνιστούσε κεντρικό εορταστικό event  για την Αθήνα, αποτέλεσαν το έναυσμα για να εκτυλιχθεί μια καλά ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αθηναίων Χρήστου Τεντόμα. Σημειώνουμε εδώ προς ενημέρωση των αναγνωστών, ότι (α) τέτοιες τεχνικές κατασκευές από την φύση τους προϋποθέτουν πρώτα το στήσιμό τους και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης λειτουργίας τους και (β) ότι για την μεταφορά, το στήσιμο και την αποσυναρμολόγηση της Ρόδας, ο ΟΠΑΝΔΑ και ο Δήμος της Αθήνας, δεν επιβαρύνθηκαν ούτε με ένα ευρώ.

Η επίθεση αυτή που είναι έκδηλο και σε αόμματο ότι ήταν μεθοδευμένη και διάστικτη από «εκχυλίζουσα ευαισθησία», για την δήθεν μη τήρηση των τυπικών διαδικασιών της λειτουργίας της «Ρόδας», είχε βαθύτερα πολιτικά αίτια και βεβαίως την υποψηφιότητα της Δημαρχίας στον μεγαλύτερο Δήμο τη Χώρας, την Αθήνα, το 2019.

Στα δυο χρόνια της παρουσίας του ως πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ ο Χρήστος Τεντόμας, δρομολόγησε μια κοσμογονία στο φάσμα του πολιτισμού και του αθλητισμού, που άλλαξε άρδην την πολιτισμική φυσιογνωμία της πόλης, ενώ συνέδραμε καθοριστικά στο να αναγνωριστεί ως brand o ΟΠΑΝΔΑ, που παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των προηγούμενων διοικήσεών του, παρέπαιε και έδινε την αίσθηση επαρχιώτικου πολιτισμικού σωματείου. Ο Χρήστος Τεντόμας, με την εργώδη παρουσία του, την φαντασία, το μεράκι και την αγάπη του για την Αθήνα, που πάντοτε αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στα αυτοδιοικητικά του βήματα – και για τούτο εξάλλου οι Αθηναίοι πολίτες τον τιμούσαν με πρωτιές στις Δημοτικές Εκλογές, εκλέγοντάς τον για μια εικοσαετία περίπου Δημοτικό Σύμβουλο Αθήνας – έδωσε αναγεννητική πνοή στον ΟΠΑΝΔΑ και εξακτίνωσε στην συνείδηση των αθηναίων πολιτών, το κύρος και την πολιτισμική συμβολή του.  Αμέτρητες οι πολιτισμικές δράσεις στο φάσμα του πολιτισμού, του αθλητισμού και πιο ειδικά της Μουσικής αυτή την διετία, με τις εμπνευσμένες πολιτικές του Χρήστου Τεντόμα, τις οποίες επισφράγισαν με το κύρος τους τα μεγαλύτερα ονόματα της καλλιτεχνικής μας σκηνής – να θυμίσω εδώ Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώργο Νταλάρα, Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη και τόσους άλλους -  που έκαναν τους Αθηναίες πολίτες να αισθανθούν, ότι υπάρχει Πολιτισμικός Οργανισμός Αθήνας και είναι δίπλα τους. Και βεβαίως αντίστοιχη ήταν η απήχηση του λαού της Αθήνας, που μας έδινε ηθική δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, στα πεδία του πολιτισμού και του αθλητισμού της πόλης.

Όμως όλα αυτά είχαν και ένα μεγάλο τίμημα !!! Αλίμονο έτσι συμβαίνει πάντα, με την Κασσάνδρα να περιμένει στην γωνία …. Ο Χρήστος Τεντόμας  με την πολυεδρική παρουσία του και την αγάπη που τον περιβάλλει ο αθηναϊκός λαός, ήταν κοινό μυστικό πλέον, ότι είχε όλες τις προϋποθέσεις και το ηθικό και πολιτικό κύρος, σαν καθαρόαιμος αυτοδιοικητικός του Δήμου της Αθήνας, να διεκδικήσει και να κερδίσει στις εκλογές τον Δήμο της. Αυτό προφανώς δεν άρεσε σε πολλούς κύκλους και είχαν έτσι αρχίσει να απεργάζονται σενάρια πολιτικής αποδόμησής του. Και να που με την δυστοκία στην λειτουργία της «Ρόδας», από ένα καθαρά τυχαίο γεγονός, τους δόθηκε η ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριό τους και να ξεδιπλώσουν τις πολιτικές τους προβοκάτσιες.

Ο Χρήστος Τεντόμας, με την πολιτική ευθιξία που τον διακρίνει παραιτήθηκε ευθύς από την προεδρία του ΟΠΑΝΔΑ, δείχνοντας ότι δεν είναι θεσιθήρας, αλλά και αφήνοντας πίσω του ως ηθική και πολιτική κληροδοσία δυο σπουδαία πράγματα. 

(α)  Πρώτον το πολυεπίπεδο έργο του, που είναι απτό και μιλά σε κάθε γειτονιά της Αθήνας μας

(β) Τις βαθιά ανθρώπινες ηθικές σχέσεις που έχτισε ακόμα περαιτέρω με τον αθηναϊκό λαό, μέσα από τις πολυεδρικές πολιτισμικές δράσεις του, αλλά και τις δημιουργικές σχέσεις με τους ανθρώπους του πολιτισμού της πόλης, που τον τίμησαν σε κάθε επίπεδο.

Είναι αυτό ένα σπουδαίο ηθικό του κεφάλαιο, που θα μιλά στην καρδιά και στον νου, κάθε αθηναίου πολίτη.

Και για τούτο, ο αξιαγάπητος Χρήστος Τεντόμας, θα είναι δυναμικά παρόν στο πολιτικό παιχνίδι της Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα, με κεντρικό οδηγό και πηγή έμπνευσης, την αγάπη και τα έξοχα ηθικά αισθήματα απέναντί του των Αθηναίων.

Σε αυτήν του την προσπάθεια, όσοι τον τιμούμε ως αυτοδιοικητικό, αλλά υπήρξαμε και συνεργάτες του στον ΟΠΑΝΔΑ, ως Μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα είμαστε ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ του, διότι ο Χρήστος, ο Χρήστος της καρδιάς μας, στην Αθήνα, είναι η πρώτη αξία, που δεν την επισκιάζει κανένα μεμψίμοιρο ανθρωπάκι με το δηλητήριό του !

Με αγάπη για τον Χρήστο, ευχόμενος σε όλους τους Αθηναίους Καλή Πρωτοχρονιά και ο καινούριος Χρόνος 2017, να τους χαρίσει υγεία και κάθε ηθική ευτυχία στην ενάρετη ζωή τους. Όσο για τους μνηστήρες μην βιάζονται, έχουν να διανύσουν δρόμο πολύ !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 641592566311241987

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item