Το ευφυές χιούμορ του τυράννου Διονυσίου !!! - Η πολιτική ως σάτιρα …

Το ευφυές χιούμορ του τυράννου Διονυσίου !!! -  Η πολιτική ως σάτιρα …

                                          Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Ο Διονύσιος τύραννος των Συρακουσών, υπήρξε απο τους επιφανεί μονάρχες της αρχαιότητας. Όμως απαιτείτο στατηγική τέχνη, σοφία και αρετές στο διοικείν, για να διατηρεί άφθιτη την εξουσία του. Κάποτε ένας ευνοούμενος της αυλής του, ονόματι Δαμοκλής, εξήρε με άμετρο τρόπο, την ευτυχία και την εξουσία του Διονυσίου. Όμως ο ευφυής τύραννος χαμογέλασε σκωπτικά στους επαίνους τους και έκανε το εξής εκπληκτικό. Κάλεσε να τοποθετήσουν στο τραπέζι που κάθονταν ο Δαμοκλής, τα καλύτερα φαγητά του παλατιού και ταυτόχρονα να κρεμάσουν ένα σπαθί πάνω απο το κεφάλι του Δαμοκλή, το οποίο μόλις κρατιούνταν απο μια αλογότριχα !!! 


Με αυτό τον ευρηματικό τρόπο ο ευφυής τύραννος Διονύσιος, ήθελε έμπρακα να καταδειξει στον Δαμοκλή, πόσο εύθραυστη και ευαίσθητη ήταν η παντοδυναμία του και η ακόλουθη ευτυχία του. Και για τό λόγο αυτό έκτοτε, βγήκε και η περίφημη φράση «Δαμόκλειος σπάθη» !!! Ο τύραννος Διονύσιος είδε το φως της ζωής το 430 π.Χ και απεβίωσε το 367 π.Χ. 
Το παρόν κείμενο έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» του Πύργου.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7015251799075348306

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item