«Πόλεμος φθοράς» με σκανδαλολογία και προσωπικές επιθέσεις

polemos-fthoras-me-skandalologia-kai-proswpikes-epitheseisΌπως όλα τα στοιχεία συνηγορούν, η σκανδαλολογία διευκολύνει τη διαιώνιση της σκανδαλώδους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
Στο 1989 επιστρέφει η πολιτική ζωή του τόπου με φόντο τον πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, εκτός προγράμματος, και για την οικία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Μαρέβας Γκραμπόβσκι στο Παρίσι.
Όπως όλα τα στοιχεία συνηγορούν, η σκανδαλολογία διευκολύνει τη διαιώνιση της σκανδαλώδους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν βαλβίδα ασφαλείας, εκτινάσσει πρόσωπα για να συνεχιστεί ακίνδυνα το μαγείρεμα της σούπας, όπως λένε και πολιτικοί αναλυτές.
Ο φόβος όμως που υπάρχει σε πολιτικούς, αλλά και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας, είναι μήπως το δύσοσμο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνει η παρατεταμένη σκανδαλολογία ενδέχεται να οδηγήσει ευρεία μάζα ψηφοφόρων στο να εκδηλώσει εμπράκτως στις προσεχείς κάλπες την αποστροφή της επιλέγοντας την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας σε μικρότερα κόμματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ένα ποσοστό περίπου στο 30% των ψηφοφόρων κινείται στην γκρίζα ζώνη της αποχής, των αναποφάσιστων και του λευκού. Και μάλιστα όσο οξύνεται η πολιτική σύγκρουση των δυο κεντρικών σήμερα κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα επιβαρύνεται το πολιτικό περιβάλλον.
Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, για τη διαφθορά, την Παρασκευή στη Βουλή και αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, έκανε λόγο για "ένα αόρατο χέρι που παρεμβαίνει ώστε να κωλυσιεργεί μια δίκη που την περιμένουμε χρόνια όπως και ο ελληνικός λαός".
Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Ο κ. Μητσοτάκης που θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ σε λίγες μέρες, θα ζητήσει να εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα;».
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ "ποντάρει" στην πόλωση
Αν και παλαιότερα, πριν τις εκλογές του 2015 και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η σκανδαλολογία δεν συνιστούσε προνομιακό πεδίο για την Αριστερά, καθώς οδηγούσε σε έντονα πολωτικό κλίμα ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα τότε, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και παράλληλα σε μια συνολική απαξίωση της πολιτικής και των κομμάτων, πλέον ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει την πόλωση και επενδύει στα «γαλάζια» σκάνδαλα, όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου.
Παλαιότερα υπήρχε ο προβληματισμός, αρχικά στο Συνασπισμό και μετέπειτα στο ΣΥΡΙΖΑ, για το «πώς θα μετατραπεί η ζοφερή αυτή ατμόσφαιρα σε όπλο για τη ριζοσπαστική Αριστερά». Μάλιστα, τότε στην ανάλυση που είχαν κάνει στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι μέσω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, με την ακραία σκανδαλολογία και την κατάπτωση της πολιτικής ζωής της χώρας, επιχειρείται η «αναζωπύρωση του δικομματισμού».
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πόλωσης, η οποία τροφοδοτεί και τροφοδοτείται παράλληλα από την αντιπαράθεση «άνευ ουσίας» γύρω από το μερίδιο ευθύνης που φέρουν τα κόμματα διακυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί. Αυτή την πόλωση πλέον την εντοπίζουμε στο νέο δικομματισμό, ΝΔ που παραμένει σταθερά ο ένας εκ των βασικών παικτών του πολιτικού συστήματος και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντικατέστησε το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το επιτελείο της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. η πόλωση θα είναι κυρίαρχο σημείο της πολιτικής ζωής του τόπου το επόμενο διάστημα
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το επιτελείο της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. η πόλωση θα είναι κυρίαρχο σημείο της πολιτικής ζωής του τόπου το επόμενο διάστημα

Προσωπική η σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το επιτελείο της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. η πόλωση θα είναι κυρίαρχο σημείο της πολιτικής ζωής του τόπου το επόμενο διάστημα. Η σύγκρουση θα είναι και σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως φάνηκε και προ ημερών στη Βουλή, ενώ πλέον στον πόλεμο έχουν μπει και προσωπικά δεδομένα.
Αν και παλαιότερα πάντα υπήρχε μια …κόκκινη γραμμή σε θέματα που αφορούσαν τις οικογένειες των πολιτικών αρχηγών και η αντιμετώπισή τους γινόταν με διακριτικότητα, πλέον αυτή η άτυπη ηθική δέσμευση δεν υφίσταται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περίοδο που διανύουμε.
Οι πρόσφατες υποθέσεις, με το αεροσκάφος του πρωθυπουργού που πήγε στο Παρίσι και τα υπονοούμενα από την πλευρά της Ν.Δ. για το ποιοι ήταν οι επιβάτες και γιατί πήγαν στην γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και για το σπίτι της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη στο Παρίσι, έδειξαν ότι η σύγκρουση θα ξεπεράσει τα κλασικά όρια μιας πολιτικής αναμέτρησης.
Επί της ουσίας η χώρα θα γυρίσει το πολιτικό της ρολόι πολλά χρόνια πίσω, σε αλήστου μνήμης εποχές, όπου δεν υπήρχαν κώδικες ηθικής, όσο μπορεί να υφίστανται στην πολιτική, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πολιτική και την αναγκαία εθνική συνεννόηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας σε παλαιότερο ταξίδι του με τον υπουργό Νίκο Παππά
Ο Αλέξης Τσίπρας σε παλαιότερο ταξίδι του με τον υπουργό Νίκο Παππά

Νέα σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη την Παρασκευή;

Στο μεταξύ, το θέμα της αύξησης των φαινομένων βίας και της έξαρσης της εγκληματικότητας φέρνει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αποφάσισε να καταθέσει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, η οποία εκτός απροόπτου θα συζητηθεί την προσεχή Παρασκευή.
Η κίνηση αυτή έγινε την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στη Βουλή στη διαδικασία της «Ωρας του Πρωθυπουργού» και ενώ ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης σημείωνε δηκτικά ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κάνει χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματός του.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.
Σημειώνεται ότι αν η ερώτηση συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, θα αποκτήσει πρόσθετο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς θα έχει προηγηθεί το ταξίδι Μητσοτάκη στη Γερμανία και οι συναντήσεις με Μέρκελ και Σόιμπλε, ενώ θα επίκειται το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
http://www.thetoc.gr/

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3925120977784490698

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item