Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) Οι άνθρωποι που "παίζουν με τις βόμβες"

http://policenet.gr/sites/default/files/styles/article_big/public/field/image/1507_0_0_0.jpg?itok=Nr1S2_VT
Είναι οι άνθρωποι που "παίζουν" με τις βόμβες, όχι επειδή έχουν κάποια τρέλα, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά διότι είναι αρκετά υπεύθυνα και  άριστα εκπαιδευμένα πρόσωπα για να προστατεύουν όλους εμάς, όταν συντρέχουν λόγοι.

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ΤΕΕΜ ιδρύθηκε επίσημα το 1987 και  έχει ως αποστολή την επισήμανση, περισυλλογή και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και αυτοσχέδιων βομβών. Επίσης, διενεργεί τις ειδικές έρευνες σχετικά με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

 Μονάδες του Τ.Ε.Ε.Μ. βρίσκονται εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σε σε διάφορες επαρχιακές πόλεις. Στελεχώνεται από εθελοντές Αστυνομικούς που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύονται συνεχώς.
 Οι πυροτεχνουργοί της Αθήνας αναλαμβάνουν δύσκολες αποστολές και εκτός Αττικής, όταν συντρέχουν λόγοι μετακίνησής τους.
Η επικινδυνότητα της αποστολής των πυροτεχνουργών, είναι αυτονόητο ότι τους υποχρεώνει να διατηρούνται πάντα σε άριστη ψυχοσωματική  κατάσταση. Και ασφαλώς να είναι άριστα εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι όχι μόνο με Ιώβεια υπομονή, αλλά και με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, που θα τους κάνει να είναι όσο γίνεται πιο λίγο εκτεθειμένοι στους κινδύνους.
  Η Υπηρεσία διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως: ρομπότ, τηλεχειριζόμενα οχηματίδια, αντιβομβικές στολές, ανιχνευτές μετάλλων διαφόρων τύπων, ανιχνευτές εκρηκτικών και ακτινογραφικά.
  Έχουν επίσης στη διάθεσή τους  ειδικά σκυλιά (η ομάδα Κ9)  για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, που αποτελούν τον αχώριστο σύντροφό τους σε αρκετές αποστολές.  Είναι εκπαιδευμένα να τα εντοπίζουν, ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία όπου μένουν ακίνητα περιμένοντας την επιβράβευση του συνοδού τους.

Στο ΤΕΕΜ υπηρετούν αστυνομικοί με μακρά και επίπονη εκπαίδευση στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, υπηρετούν άνθρωποι με ισορροπημένη ψυχοδιανοητική κατάσταση, έχουν τη δύναμη να επιβάλλονται στον εαυτό τους, δεν είναι εν ολίγοις οι "τρελοί που παίζουν με τις βόμβες", όπως πολύ απλοϊκά πιστεύει ο πολύς κόσμος.

Όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΕΜ έχει ασχοληθεί περίπου με χιλιάδες περιστατικά όλων των κατηγοριών (προληπτικές έρευνες χώρων, απειλητικά τηλεφωνήματα, έρευνα μετά από έκρηξη ή φωτιά, ύποπτα αντικείμενα). Έχουν μάλιστα εξουδετερωθεί εκατοντάδες βόμβες πριν εκραγούν.
Είναι αλήθεια ότι καθ' ένα από αυτά τα περιστατικά αποτελεί και μια ξεχωριστή επιτυχία. Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν το έργο των πυροτεχνουργών παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο των ερευνών.


Π.Α.Σ.Α. ΑΘΗΝΑΣ 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.)Αποτέλεσμα εικόνας για Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.)Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.)

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20161212/low/newego_LARGE_t_1101_55062705.JPGΣχετική εικόναΣχετική εικόνα

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 5702533473742242697

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item