Σκληρή κριτική από την Ένωση Λάρισας για αναδιάρθρωση και τοπικό αστυνομικό

http://policenet.gr/sites/default/files/styles/article_big/public/field/image/at_elas_sima_5_16.jpg?itok=L6EdZAmw 
Υπογράφηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα, το πολυαναμενόμενο Π.Δ. 7/2017 « Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας ».

Δυστυχώς είναι πάρα πολύ κατώτερο των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της κοινωνικής του διαβούλευσης. Πιο συγκεκριμένα.:

Μετά από πιέσεις, των κατά τόπους «τοπικών παραγόντων», η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει σχέση μόνο με τους ψήφους και όχι με τη πραγματική αστυνόμευση, καταργήθηκαν αρκετά λιγότερες αστυνομικές υπηρεσίες από αυτές που αρχικά προβλεπόταν. Οι αστυνομικοί νιώθουν για ακόμα μια φορά ότι έγιναν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.....

Ανάμεσα σε  αυτές που παρέμειναν είναι δεκάδες Αστυνομικοί Σταθμοί, οι οποίοι κατά βάση επανδρώνονται από (5) ή και λιγότερους αστυνομικούς. Η βασική αρχή του σχεδίου που ήταν να μην υπάρχουν Αστυνομικές Υπηρεσίες-φαντάσματα με μόνο ένα αστυνομικό που δε μπορεί να προσφέρει απολύτως τίποτα, πήγε περίπατο......
Πολλές ακόμα Υπηρεσίες που ιδρύονται με το προαναφερόμενο Π.Δ. δε πρόκειται να λειτουργήσουν άλλες γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και άλλες γιατί ακόμα δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο κτίριο για στέγαση!!

Για μια ακόμα φορά ο σχεδιασμός ήταν εντελώς αντίθετος. Επικεντρώθηκε στη κατάργηση-συγχώνευση-ίδρυση Υπηρεσιών, ενώ θα έπρεπε να αρχίσει από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (κτίρια, αυτοκίνητα, υπολογιστές κτλ). Η κατάσταση σε όλες τις Υπηρεσίες είναι οικτρή. Λειτουργούμε χάρη στο φιλότιμο μας, τη τσέπη μας, τα Σωματεία και τις χορηγίες.

Δεν έγινε απολύτως τίποτα σχετικά με τα περίφημα πάρεργα και για τη τεράστια γραφειοκρατία. Χρόνια τώρα ακούμε για αυτά τα ζητήματα , υποσχέσεις και θεωρίες. Αποτέλεσμα όμως κανένα...

Εκτός όμως όλων των ανωτέρω  έκανε την εμφάνισή του και ο Θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου. Για μια ακόμα φορά οι Διευθύνσεις Αστυνομίας υποχρεώθηκαν, στη κυριολεξία με τη ψυχή στο στόμα, να αναφέρουν ονόματα συναδέλφων που επιλέχθηκαν και θα εκπαιδευτούν για το σκοπό αυτό σε μία μέρα!!

Συγκεκριμένα για τη ΔΑ Λάρισας προβλέπονται (3) Τοπικοί Αστυνόμοι. Πλατυκάμπου, Ραψάνης, και Μεσαγγάλων (τετράμηνος για τη θερινή περίοδο). Από τις τρείς θέσεις υπήρχαν εθελοντές μόνο για τη πρώτη. Για τις άλλες δύο δηλώθηκαν από την Υπηρεσία ΜΗ επιθυμούντες συνάδελφοι.

Προβλέπεται ρητά ότι οι Αστυνομικοί αυτοί θα εργάζονται ωράριο δημοσίου υπαλλήλου, από Δευτέρα ως Παρασκευή. Άρα συνάδελφοι που επιλέχθηκαν χωρίς τη θέληση τους θα χάνουν από το μηνιαίο εισόδημα τους σχεδόν (100) ευρώ το μήνα!!!

Υπάρχει θολό τοπίο σχετικά με τη πέρα του πενθημέρου αποζημίωση. Τι προβλέπεται για αυτό το ζήτημα; Θα πληρώνονται πενθήμερα οι συνάδελφοι; Αν ναι πως και εκτελώντας ποια καθήκοντα;

Πως θα μετακινούνται; Είναι γνωστή η οικτρή κατάσταση με τα υπηρεσιακά οχήματα. Σίγουρα δε πρόκειται να περισσέψει περιπολικό για χρήση αποκλειστικά από το Τοπικό Αστυνόμο.

Δηλαδή οι συνάδελφοι που επιλέχθηκαν παρά τη θέληση τους πόσα χρήματα θα πρέπει να χάσουν στο βωμό της «επιτυχίας» του νέου θεσμού;

Αλήθεια σε περίπτωση σοβαρού αυτόφωρου αδικήματος  πως μπορεί να αντιδράσει ένας μόνος Αστυνομικός; Εκτός από το να κρυφθεί, αν προλάβει, και να τηλεφωνήσει στην.......Αστυνομία τι άλλο μπορεί να κάνει; Τι γίνεται με τους κανόνες αυτοπροστασίας;

Πόσο αντικειμενικός και σωστός στα καθήκοντά του μπορεί να είναι ένας Αστυνομικός που θα έχει καθημερινή τριβή με μια κλειστή μικρή κοινωνία;

Τέλος συνολικά πόσοι πολύτιμοι, μάχιμοι ανακριτικοί υπάλληλοι, θα απασχοληθούν σε αυτό τον αμφιλεγόμενο θεσμό;

Δηλώνουμε απογοητευμένοι από το όλο εγχείρημα της Αναδιοργάνωσης και ζητούμε τη παρέμβαση σας όσον αφορά το Τοπικό Αστυνόμο, ώστε να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει και επ' ουδενί να μην επιλεγούν συνάδελφοι παρά τη θέληση τους, μια επιλογή που θα σημάνει ένα νέο μνημόνιο στον ήδη πενιχρό μισθό τους!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
policenet.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 6664598785517848167

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item