Διαφωνούν με το νέο ασφαλιστικό νόμο οι διοικητικοί δικαστές

https://www.taxheaven.gr/uploads/images/asfalistiko/asfalistiko2_stamp2.jpg 
ΨΗΦΙΣΜΑ της Tακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών της 11ης/2/2017

         Το νέο Ασφαλιστικό (ν. 4387/2016) θίγει για μία ακόμη φορά τους  μισθωτούς, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, ενώ πλήττει ιδιαίτερα και καταφανώς άδικα τους δικαστικούς λειτουργούς. Η, κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 26, 87 και 88 του Συντάγματος,αλλα και αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων δραστική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών καθιστά πλέον δυσανάλογη την συμμετοχή  των τελευταίων στα δημόσια βάρη από την άποψη  της ισότητας.

         Τις συνέπειες του νέου Ασφαλιστικού επιτείνει το γεγονός ότι τα σχετικά μέτρα προστίθενται στα αντίστοιχα που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και αφορούν μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων, υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, της δημόσιας υγείας και της πρόνοιας. Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω μείωση  των αποδοχών των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο με βάση ειδικά μισθολόγια στα οποία εντάσσει και εκείνο των δικαστικών λειτουργών, παραγνωρίζοντας τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας σύμφωνα με τις οποίες  οι αποδοχές  των δικαστικών λειτουργών  δεν μπορούν να υποστούν νέες μειώσεις  πέραν των ήδη σε σημαντικο  ύψος επιβληθεισών

  Παράλληλα, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έλαβε χώρα σημαντική υποβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών που κατέστησε απρόσιτη την πρόσβαση στα δικαστήρια για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναίρεσε ουσιωδώς το προϋφιστάμενο πλαίσιο των υπέρμετρων παραβόλων , των δικονομικών βαρών και  περιορισμών , αλλά, για πρώτη φορά στα χρονικά, θεσπίστηκε η καταβολή παραβόλου και μάλιστα  οταν  το δικαστήριο  κρίνει  νόμιμο  το αίτημα  χορήγησης αναβολής, μέτρο που εξυπηρετεί ταμειακές αναγκες του ΤΑΧΔΙΚ  και  όχι τον σκοπό του νόμου  που είναι η επιτάχυνση  εκδίκασης των υποθέσεων

Η Ενωση  Διοικητικών Δικαστών  έχει επισημάνει  επανειλημμένως   την ασχεδίαστη τακτική  της κυβέρνησης  για τα προβλήματα  της Δικαιοσύνης , τα οποία  διογκώνονται   συνεχώς  και λόγω  υποστελεχωσης και υποχρηματοδότησης, με σοβαρές συνέπειες  στην καθημερινή λειτουργία των δικαστηρίων, την ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη  αλλα και την καθυστέρηση  απονομής της δικαιοσύνης

Έχει αναδείξει επανειλημμένως τις αιτίες συμφόρησης των δικαστηρίων από υποθέσεις  και  της για τον λόγο αυτό  βραδύτητας της απονομής της διοικητικής δικαιοσύνης., στην οποία μεταφέρονται  τα προβλήματα  δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.  Η  διαρκής άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών, η αναντιστοιχία των κοινωνικών παροχών με το επίπεδο της προόδου, η πολυνομία, η κακή νομοθέτηση η γραφειοκρατία , οι εγγενείς αδυναμίες  της δημόσια διοίκησης,    οι  ελλείψεις των δικαστηρίων   σε προσωπικό και υποδομές λόγω της  διαχρονικής υποχρηματοδότησης της Δικαιοσύνης, είναι μερικές από τις βασικές αιτίες  συμφόρησης των δικαστηρίων από υποθέσεις για τις οποίες  ευθύνεται  η ίδια Πολιτεία. .         

Διεκδικεί εφαρμογή  των δικαστικών αποφάσεων  για όλους τους έλληνες πολίτες ,  βελτίωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, ανάκτηση βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων που χάθηκαν ή υποτιμήθηκαν την περίοδο της κρίσης, κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και της δημόσιας υγείας.  Δεν νοείται οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι κατέβαλαν τις εισφορές τους κατά τον εργασιακό βίο τους, να καλύπτουν συνεχώς τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού Συστήματος.

   Δεν θα αποδεχθεί παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων που έκριναν αντισυνταγματικές τις ήδη πέραν  επιβληθείσες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και  την σχεδιαζόμενη  δημιουργία  δικαστών δυο ταχυτήτων όσον αφορά το  θέμα αυτό

 Απαιτεί την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος πολλών διοικητικών δικαστηρίων.

https://www.taxheaven.gr

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 303316509459559006

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item