Στρατιωτικές σχολές : Αλλάζουν τα πάντα και στην ΣΜΥ!

http://enathess.gr/wp-content/uploads/2017/02/SMY-e1486842550730.jpg 

Η ΣΜΥ παίρνει σειρά στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στις στρατιωτικές σχολές. Είχαν προηγηθεί οι σχολές υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Γράφει ο Κώστας Αττίας 
Η κυβέρνηση ξεκινάει απο τις στρατιωτικές σχολές τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που εκκρεμούν σημαντικότατα ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του στρατεύματος. Ζητήματα τα οποία μάλλον θα έπρεπε να τακτοποιηθούν ιεραρχικά πρώτα ώστε στο τέλος να δούμε τι αλλαγές χρειάζονται οι στρατιωτικές σχολές για να «βγάλουν» τα στελέχη που απαιτούνται ώστε να «μπούν» στα «κουτάκια» που χρειάζεται να καλύψει ο οργανισμός των Ε.Δ. για την λειτουργία του.

Όπως και να έχει μετά τις αλλαγές στις σχολές υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας σειρά πήρε η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών  (ΣΜΥ) και με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται μια σειρά απο αλλαγές.
Οι πιο ενδιαφερουσες ίσως είναι πως:
Η υφιστάμενη παράγραφος 3 του άρθρου 106 αντικαθίσταται ως εξής:
3. Οι σπουδαστές που κρίθηκαν επανεξεταστέοι:
α. Του πρώτου (1ου) και δεύτερου (2ου) έτους, επανεξετάζονται μία (1) φορά και από αυτούς όσοι:
(1) Επιτύχουν, προάγονται στο επόμενο έτος.
(2) Αποτύχουν, παραμένουν στο ίδιο έτος.
β. Του τρίτου (3ου ) έτους, επανεξετάζονται μία (1) φορά μέσα σε πέντε (5) ημέρες από τότε που θα εξαχθούν τ’ αποτελέσματα και από αυτούς όσοι:
(1) Επιτύχουν, ονομάζονται μόνιμοι υπαξιωματικοί.
(2) Αποτύχουν, παραμένουν στην ίδια τάξη, πλην αυτών που παραμένουν για δεύτερη (2η) φορά στο ίδιο έτος σπουδών και οι οποίοι αποβάλλονται από τη Σχολή.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 105 αντικαθίσταται ως εξής:
3. Οι κατανομές βασίζονται στη σειρά προαγωγής από το δεύτερο (2ο) στο τρίτο (3ο) έτος, για την κατάταξη όλων των σπουδαστών σε διοικητικούς – τεχνικούς, στη σειρά προαγωγής από το δεύτερο (2ο) στο τρίτο (3ο) έτος για την κατανομή των τεχνικών σπουδαστών Όπλων-Σωμάτων στα επί μέρους στοιχεία Όπλων – Σωμάτων και τις ειδικότητες, στη σειρά αποφοίτησης για την κατανομή των διοικητικών σπουδαστών Όπλων – Σωμάτων στα επί μέρους στοιχεία Όπλων – Σωμάτων.
Οι χρόνοι κατανομής καθορίζονται στο γενικό πρόγραμμα εκπαίδευσης
Η υποπαράγραφος α της παραγράφου 4 του άρθρου 105 αντικαθίσταται ως εξής:
α. Το ΑΣΣ καθορίζει σε ποια Όπλα – Σώματα γίνεται κατανομή των σπουδαστών. Η Διεύθυνση Οργανώσεως του ΓΕΣ καθορίζει τον αριθμό που πρέπει να κατανεμηθεί στις διάφορες κατηγορίες, και η Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ κοινοποιεί τα μέτρα επιλογής στη σχολή που είναι έξι, δηλαδή επτάδα έως δωδεκάδα και την κατανομή θέσεων σε κάθε επιλογική ομάδα.

Τελος η παράγραφος 3 του Παραρτήματος «Γ» αντικαθίσταται  ως εξής:
3. Να έχουν συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός και να μην έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος, την παραπάνω ημερομηνία. Σημειώνεται πως οι αλλαγές ισχύουν απο τους εισαχθέντες στη Σχολή από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.

Διαβάστε όλο το Προεδρικό Διάταγμα 6/2017 – ΦΕΚ 13/Α/9-2-2017

Πηγή: armynow.net

Related

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 3786210603360145084

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item