Δεξιώνοντας τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ της λατρεμένης Βορείου Ηπείρου, Βαγγέλη Ντούλε

Δεξιώνοντας τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ της λατρεμένης Βορείου Ηπείρου, Βαγγέλη Ντούλε

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Είχαμε την υπερτάτη ηθική τιμή, να δεξιωθούμε την περασμένη Πέμπτη 30-3-17 στην Κυψέλη, τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της λατρεμένης Βορείου Ηπείρου κ-ο Βαγγέλη Ντούλε και να ενωτιστούμε μαζί του, τα προβλήματα που ταλανίζουν τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, αλλά και τις προσδοκίες και τους πόθους του, για την διασφάλιση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων της μαρτυρικής Βορείου Ηπείρου, που βιώνει πολλές φορές το καθεστώς ζόφου και πολιτικής ανελευθερίας της αλβανικής κυβέρνησης. Άσβεστη εστία φωτός εδώ και αιώνες του ελληνισμού, η «κουκλίτσα αληθινή» Βόρειος Ήπειρος, όπως μας γαλούχησαν οι δασκάλοι μας στα παιδικά μας χρόνια, για το διαλεχτό αυτό κομμάτι του ελληνισμού, παραμένει – και μετά τα την υπογραφή της Διεθνής Συνθήκης του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας το Μάιο του 1914, που αναγνώριζε επίσημα τη αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και διασφάλιζε τα δικαιώματα των κατοίκων της - μια ζωτική νησίδα ελληνικής ζωής, η οποία συνέδραμε ζωτικά ανά τους αιώνες με την πολιτιστική και οικονομική της ακμή, την διαμόρφωση της ελληνικής ταυτότητας. 

Να μην ξεχνάμε πως στην Βόρειο Ήπειρο έπεσε η πρώτη φωτιά της εθνικής απελευθέρωσης από το έρεβος της οθωμανικής δουλείας, όταν ο Κροκόνδειλος Κλαδάς απελευθέρωσε μαζί με τον Ιωάννη Καστριώτη και τον δούκα της Καλαβρίας Αλφόνσο, την Αυλώνα και την Χειμάρρα το 1481. Αλλά και στα ματωμένα ελληνικά χώματα της Βορείου Ηπείρου και δη στην Μοσχόπολη, έλαβε χώρα πρώτη η αναγέννηση της ελληνικής παιδείας, όπου και αναγορεύτηκε τότε η αλησμόνητη Μοσχόπολη, σε διαβαλκανικό κέντρο παιδείας και πολιτισμού. Αυτά για να μην ΞΕΧΝΟΥΜΕ τι σημαίνει για την ελληνική πολιτισμική ταυτότητα, η λατρεμένη Βόρειος Ήπειρος.

Συνδαιτυμόνας της μοναδικής βραδιάς, με το έξοχο ελληνόπουλο της Βορείου Ηπείρου, τον ηθικά λαμπρό Βουλευτή και πρόεδρο του Κ.Ε.Α.Δ. Βαγγέλη Ντούλε, ήταν ο επιχειρηματίας κ-ος Κώστα Κοτσικόρης, ψυχή εν άλλοις και του «Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Αθήνας». Συνευρέθησαν ακόμα τα στελέχη Βορειοηπειρώτες κ.κ. Γιώργος Τζομάκας, αντιπρόεδρος της «Ομόνοιας», Πύρρος Γιώτης πρόεδρος του Συλλόγου των Βορειοηπειρωτών Αθήνας, Αλέξανδρος Νταγιάκας πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Βουθρωτών Αθήνας», Γιώργος Γιάννης, Αλέανδρος Πάντος, Τάνης Κάγιος, Παντελής Κρασάτος, Γιώργος Καρκασίνας, καθώς και ο διακεκριμένος χειρούργος Δ/ρας Ιατρικής κ-ος Γιάννης Κοτσικόρης.

Με τον Βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε, συζητήσαμε, για ενδιαφέρουσες πολιτισμικές και κοινωνικές δράσεις, ιδίως στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής, της στήριξης των κοινωνικώς ασθενεστέρων Βορειοηπειρωτών, αλλά και της παιδείας, με την ακόλουθη συγκέντρωση και αποστολή ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Βόρειο Ήπειρο, που θα μπορούσαν να τονώσουν εκπαιδευτικά τα ελληνόπουλα μαθητές της Βορείου Ηπείρου, καθώς και άλλες πολιτισμικές παρεμβάσεις, με απώτερο σκοπό την πρόοδο και ηθική ευημερία του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Τέλος δεν αποφύγαμε τον «πειρασμό» να συζητήσουμε και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Βόρειο Ήπειρο και δη τις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου, όπου ο έξοχος Βαγγέλης Ντούλες διεκδικεί την επανεκλογή του ως Βουλευτής. Του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία δοθέντος, ότι με την έντιμη πολιτική παρουσία του, τους άοκνους αγώνες του για την προαγωγή και διασφάλιση των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, αλλά και την πολυμέρεια της παιδείας του, αποτελεί ένα σοβαρό εχέγγυο, για την προώθηση των θεμάτων της λατρεμένης Βορείου Ηπείρου και δώσαμε την υπόσχεση, με την πρώτη ευκαιρία να τα ξαναπούμε. Από καρδιάς χαιρετίζουμε την πολυαγαπημένη μας «κουκλίτσα αληθινή» Βόρειο Ήπειρο και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αδαμάντινο Βαγγέλη Ντούλε, στον έντιμο και με υψηλές προσδοκίες για τα δίκαια και τα ιερά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αγώνα του.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 956584022723107245

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item