Στηρίζοντας με ευαισθησία τους απομάχους της ζωής, στο «Κέντρο Αγάπης Αγίου Γεωργίου Κυψέλης» - Αρχιεπισκοπής Αθηνών !!!

Στηρίζοντας με ευαισθησία τους απομάχους της ζωής, 
στο «Κέντρο Αγάπης Αγίου Γεωργίου Κυψέλης» - Αρχιεπισκοπής Αθηνών !!!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Στα πλαίσια των δράσεων της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Η Αθήνα είμαστε εμείς» υπο τον Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Τεντόμα, επισκεφθήκαμε το «Ενοριακό Κέντρο Αγάπης Αγίου Γεωργίου Κυψέλης» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προβαίνοντας σε διανομή ορισμένων βασικών αγαθών όπως σεντόνια και πετσέτες, στις διαμένουσες γερόντισσες του ασύλου αγάπης και απευθύνοντάς τους, τις πασχαλιάτικες ευχές μας, για την Ανάσταση του Κυρίου. Και ήταν πραγματικά πηγή ασύγκριτη αγάπης και ηθικής θαλπωρής, αυτή η επίσκεψη, που πέρα από την συμβολική διανομή των αγαθών στους απομάχους του ασύλου, μας έδωσε την δυνατότητα να ακούσουμε τους καημούς τους και τις προσδοκίες τους, αλλά και να ενωτιστούμε την μοναδική πείρα και σοφία ζωής που κουβαλούν και να αρδεύσουμε την ακένωτη πατρική αγάπη που μας πρόσφεραν.

Ο κραταιός πολιτικός άνδρας Ουίνστον Τσώρτσιλ έλεγε,  ότι ο βαθμός πολιτισμικής συγκρότησης μιας κοινωνίας, εκφέρεται από το πώς συμπεριφέρεται στους απομάχους – γέροντες της ζωής και τα ζώα. Από τον τρόπο δηλαδή που αντιμετωπίζει τους αδύνατους ανθρώπους στη δύση της ζωής τους και τα ανυπεράσπιστα ζώα !!! Αλλά αυτοί οι «αδύναμοι» σήμερα γέροντες, είναι οι χθεσινοί κοινωνικοί πυλώνες απάνου στους οποίους πατήσαμε εμείς οι νεότεροι. Οι «χθεσινοί νέοι» που μόχθησαν για την κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της πατρίδας μας, οι άνθρωποι που μας ανέθρεψαν κοινωνικά και μας έδωσαν αγωγή και παιδεία, οι άνθρωποι που μας  ενέπνευσαν τον σεβασμό για τις κλασικές ανθρώπινες αρετές  όπως την ευγένεια, την αλληλεγγύη και την αγάπη και τέλος οι άνθρωποι που μας μετέδωσαν τις ατίμητες πολιτισμικά παραδόσεις, τα έθιμα και τις κλασικές αξίες τη ελληνικής ζωής. Τους οφείλουμε έτσι πολλά, πέρα από τον αυτονόητο σεβασμό και την αγάπη μας και πρέπει ως πολιτεία, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να τους εξασφαλίσουμε ότι επιβάλλεται για την αξιοπρεπή τους διαβίωση, σε αυτή τη δύση της ζωής τους.

Θερμά συγχαρητήρια πρωτίστως στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τους ευλαβικούς ιερείς και το ακούραστο προσωπικό του «Ενοριακού Κέντρου Αγάπης, Αγίου Γεωργίου Κυψέλης», που με υψηλή κοινωνική ευαισθησία και αγάπη, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους απομάχους της ζωής, αλλά και στον υπεύθυνο κ-ο Χρήστο Τεντόμα και στους συντελεστές της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Η Αθήνα είμαστε εμείς», που με πολλή επίσης αγάπη και ανθρωπιά, στηρίζουν έμπρακτα με τις υπάρχουσες δυνατότητές τους, την Τρίτη ηλικία.*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 5676785955088899493

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item