«Κούρεμα» κατά 74,26% για δανειολήπτη, Aρχ/κα της Ελληνικής Αστυνομίας

Με  απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας υπερχρεωμένος δανειολήπτης - Aρχ/κας της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετεί στη Αθήνα, απαλλάχθηκε από δυσβάστακτο χρέος.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι συνολικές οφειλές του 52χρονου δανειολήπτη ήταν 340.756,21 ευρώ σε  τέσσερις τράπεζες.

Με βάση την απόφαση, οAρχ/καε ίδε τις αποδοχές του μαζί με τη σύζυγό του να μειώνονται κατά 4.000 ευρώ ετησίως λόγω των συνεχών μειώσεων των μισθών τους και απορρίφτηκαν οι ενστάσεις των τραπεζών ότι ο αιτών περιήλθε εκ δόλου σε αδυναμία πληρωμής, αν και γνώριζε την οικονομική κατάσταση του, εφόσον δεν μεσολάβησαν από τον χρόνο ανάληψης αυτών απρόβλεπτα γεγονότα, διότι δεν νοείται δολιότητα του δανειολήπτη με μόνη την ανάληψη δανειακής υποχρέωσης της οποίας η εξυπηρέτηση είναι επισφαλής, αλλά απαιτείται από τον δανειολήπτη πρόκληση άγνοιας της επισφάλειας στους πιστωτές του.

Τέλος, η απόφαση επέβαλε την καταβολή συνολικά μέσα σε συνολικά 24 έτη 58.500 ευρώ και διαγράφεται το υπόλοιπο ποσό των 169.256 ευρώ, δηλαδή το ποσοστό διαγραφής φτάνει το 74,5 % μετά την κανονική εφαρμογή της αποφάσεως.

Τα αποτελέσματα της κρίσης περιόδου 2009-2016 είναι σ’ όλους μας εμφανή:

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item