Επιστολή αντιπροσώπων προς το Δ.Σ. της ΕΑΣΥΑ για τα επιδόματα των Αστυνομικών.

                                                                                                                         
                                                                                                                    Αθήνα 23/6/2017

                                                         Προς  το Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ

                                   
Συνάδελφοι  το επόμενο διάστημα  πιθανόν θα εκδοθεί ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη  που θα καθορίζει

1. Το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, τους  όρους  και  τις προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης.

2. τους δικαιούχους, το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις  χορήγησης των επιδομάτων  Ε.Κ.Α.Μ. Μ.Α.Τ., ανιχνευτών, εξουδετερωτών  βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών και άλλων ελέγχων και  γραφείου λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην υπηρεσία.

Την 31/5/2017 με επιστολή που καταθέσαμε αντιπρόσωποι της ΕΑΣΥΑ και μέλη της Προοδευτικής Ανεξάρτητης Συνεργασίας Αστυνομικών  στο Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ -εκτός από την πρότασή μας για να διεκδικήσουμε την χορήγηση  επιδόματος ειδικών συνθηκών ύψους 100 Ευρώ για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες του νομού Αττικής - προτείναμε στο Δ.Σ να ζητήσει από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη να αναλάβει πρωτοβουλία για την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ που θα καθορίζει τους δικαιούχους και το ύψος του επιδόματος της ΔΑΕ ,όπως και το ανώτατο όριο ωρών της νυχτερινής εργασίας,τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης αυτής.

 Ως προς το ύψος του επιδόματος της ΔΑΕ προτείναμε  ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε ποσό ανάλογο με το επίδομα που δίνεται στους συναδέλφους που υπηρετούν  στις εσωτερικές υποθέσεις και με τον ίδιο τρόπο, (βαθμός και χρόνια υπηρεσίας) ενώ δικαιούχοι αυτού του ποσού πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι οι αστυνομικοί που υπηρετούν μόνο στις διμοιρίες της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί της ΔΑΕ Αττικής και Θεσσαλονίκης  που υπάγονται στις διατάξεις β και γ του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/3-12-2001 και  εργάζονται περιστασιακά  σε διμοιρίες συνεχίζουν να παίρνουν το επίδομα στο ύψος που βρίσκεται σήμερα.
Οι αστυνομικοί που επανδρώνουν τις διμοιρίες της επαρχίας να συνεχίσουν  να παίρνουν το επίδομα στο ύψος που βρίσκεται σήμερα.
Το ίδιο ποσό με την προηγούμενη κατηγορία να παίρνουν και οι αστυνομικοί της ΔΑΕ  Αττικής και Θεσσαλονίκης  που υπάγονται στις διατάξεις α του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/3-12-2001
Το παραπάνω επίδομα να καταβάλλεται και στις τρεις κατηγορίες και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες.

Τέλος με την εγκύκλιο ΑΔΑ.: Ω9ΙΦΗ-Ν3Μ που εκδόθηκε την 26/5/2017 προβλέπεται
ότι αυξάνονται κατά 25%-50%, αναδρομικά από την 1η-1-2017, τα ποσά της ωριαίας αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται για εργασία σε νυχτερινές ώρες ή στη διάρκεια Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου σε υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση.

Συνάδελφοι διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι η Πολιτεία μας αντιμετωπίζει ως «τους φτωχούς συγγενείς» καθώς συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά το έργο και την προσφορά μας, αρνούμενη να  προσφέρει και σε μας αυτά που δίνει απλόχερα σε άλλους κλάδους.

Για  αυτoύς τους λόγους προτείνουμε η ΕΑΣΥΑ  σε συνεργασία με την ΠΟΑΣΥ να διεκδικήσουν από την πολιτική μας ηγεσία στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί , να υπάρξει τουλάχιστον η κατάργηση του ανώτατου μηνιαίου ορίου των 48 ωρών το μήνα και μέχρι 488 ώρες το χρόνο για κάθε δικαιούχο ώστε οι συνάδελφοι μας να αμείβονται για όλες τις ώρες νυκτερινής εργασίας που εργάζονται.Επίσης η πρότασή μας για αύξηση του επιδόματος της ΔΑΕ σε όσους υπηρετούν αποκλειστικά σε διμοιρίες δεν είναι εξωπραγματική αλλά είναι πολύ ρεαλιστική  και δίκαιη.
Ευελπιστούμε ότι οι παραπάνω προτάσεις μας θα τύχουν και της δικής σας αποδοχής και της θετικής αποδοχής της πολιτικής μας ηγεσίας.

ΦΩΤΗΣ Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α ΔΑΕ/ΥΜΕΤ

ΓΡΑΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α ΔΑΕ/ΥΑΤ

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 1266658886544544503

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item