Με ποιο τρόπο θα υπολογιστεί το μέρισμα για τους αστυνομικούς μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου;

Αποτέλεσμα εικόνας για βοεα
                                                                                                                             Αθήνα 6/6/2017

                                                              Προς το Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ


Συνάδελφοι όπως γνωρίζετε στα τέκνα (αγόρια – κορίτσια) των συναδέλφων που είναι ασφαλισμένοι στο ΜΤΣ (πρώην χωροφυλακή )  καταβάλλεται ΒΟΕΑ ( Βοήθημα Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας ) με  τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας , η λόγω τέλεσης γάμου, η για σοβαρούς, αποδεδειγμένους λόγους υγείας.
Το ύψος του ΒΟΕΑ είναι ίσο με το γινόμενο των 60 άρτιων μηνιαίων μερισμάτων του βαθμού που κατά τις κείμενες διατάξεις του ταμείου δικαιούται μέρισμα ο μέτοχος επί τόσα 25/25 όσα τα χρόνια ασφάλισης του παιδιού κατά το χρόνο της καταβολής του δικαιούμενου ποσού.
Ως δικαιούμενο μέρισμα εν προκειμένω θεωρείται το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1106/1980.
Το ΒΟΕΑ έχει άμεση σχέση με το μέρισμα του ΜΤΣ  όπως και τον βαθμό που έχει ό ασφαλισμένος.
Μετά τις απανωτές μειώσεις   των μερισμάτων και μέχρι να κλειδώσει η τιμή του μερίσματος για το ΒΟΕΑ, μειώθηκε κατά πολύ το χορηγούμενο βοήθημα, και η απόδοση των κρατήσεων σε βάθος 25ετίας για το ΒΟΕΑ είναι ελάχιστη, ενώ δεν καλύπτει πλέον ούτε την ανταποδοτική επιστροφή των κρατήσεων αυτών.
Λόγω της αλλαγής του μισθολογίου στην αστυνομία έχουμε πια μισθολογικά και βαθμολογικά τον ίδιο βαθμό. Ερωτηματικό όμως αποτελεί αν θα έχουμε το ίδιο μέρισμα με αυτό που είχαμε με το προηγούμενο μισθολόγιο βάσει και του οποίου γίνονταν και οι ανάλογες κρατήσεις.
  
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε δυο παραδείγματα.
 Αρχ/κας της ΕΛ.ΑΣ με 30 χρόνια υπηρεσίας με αντίστοιχο υπαξιωματικό του Στρατού με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας ενώ είχαν μισθολογικά περίπου το ίδιο τον βαθμό τώρα με το νέο μισθολόγιο έχουν τουλάχιστον 4 με 5 βαθμούς διαφορά
Αρχ/κας της ΕΛ.ΑΣ με 30 χρόνια υπηρεσίας , 2 έτη στρατό  που έχει αποχωρήσει  από το σώμα με τα 2/3 του Α/Δ  ενώ Αρχ/κας της ΕΛ.ΑΣ με 31 χρόνια υπηρεσίας , 2 έτη στρατό που επέλεξε να  παραμένει στο σώμα έχει τώρα τον βαθμό του Αρχ/κα.
Με ποιο τρόπο θα υπολογιστεί το μέρισμα σε αυτές τις περιπτώσεις και με ποιο τρόπο θα υπολογιστεί το μέρισμα για τους αστυνομικούς μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου;
Συνάδελφοι  υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον τρόπο υπολογισμού του ΒΟΕΑ από εδώ και μπρος, ενώ επικρατεί και μεγάλη ανησυχία  αν τα τέκνα των μετόχων, μερισματούχων , θα μπορέσουν να  πάρουν πίσω το ποσό από τις κρατήσεις που τους έγιναν ή εάν θα τους επιστραφεί ποσό  μικρότερο η μεγαλύτερο από τις κρατήσεις που έχουν καταβάλει.
Το ίδιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με την καταβολή του μηνιαίου μερίσματος  που θα καταβάλλεται σε όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2017 και μετά.

Για αυτούς τους λόγους προτείνουμε το Δ.Σ της ΕΑΣΥ Αθηνών σε συνεργασία με την ΠΟΑΣΥ   να προβούν στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί για μια ακόμη φορά η μείωση του μερίσματος και  ηθική αδικία της πολιτείας σε βάρος του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.Γραμματικόπουλος Γεώργιος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Καραγιαννόπουλος Δημήτριος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Φώτης Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Ψαλλίδας Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 5807310230824950863

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item