Οδυνηρό ξύπνημα …

Οδυνηρό ξύπνημα …

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μια νέα κοσμογονία είναι πρό των πυλών για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα και αφότου λάβουν χώρα οι γερμανικές εκλογές, η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει και με τις δικές της πρωτίστως διορθωτικές παρεμβάσεις, να υλοποιήσει τις προτάσεις της Γαλλίας για μια νέα ΟΝΕ και ένα ευρώ πιο «φιλευρωπαϊκό». Την ίδια περίοδο η γηραιά ήπειρος θα αποκτήσει το δικό της πια ΔΝΤ, αφού ο ESM θα μεταλλαχθεί σε έναν EMF, με διασωστικό χαρακτήρα στις αποκλίνουσες οικονομίες. Όλα τούτα φαντάζουν πολύ ευχάριστα, αλλά ας μην βιαζόμαστε για πανηγυρισμούς, έπονται και άλλα. Τα δυσάρεστα !

Το Βερολίνο για να υιοθετήσει τις γαλλικές θέσεις για την ΟΝΕ, αξιώνει σκληρά ανταλλάγματα. Και δη να ακολουθήσει η Γαλλία στο φάσμα των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών γερμανικά πρότυπα, που φαντάζουν αντεργατικά. Και προς επίρρωση των πάνω θέσεων βλέπουμε τον γάλλο πρόεδρο Μακρόν, να προβαίνει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και να ανατρέπει κεκτημένα δεκαετιών, που θεωρητικά δεν θα άλλαζαν ποτέ στην «κοινωνική» Γαλλία.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η Ελλάδα θα διαδραματίσει τον ρόλο «στου κασίδα τo κεφάλι», μέσω του οποίου θα ελεγχθούν πρακτικά οι νέοι μηχανισμοί επιτήρησης. Και οι Ευρωπαίοι ελεγκτές θα είναι υπερ του δέοντος αυστηροί. Θα γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως, για να πείσουν την Γερμανία και τις αγορές, ότι πραγματικά γίνεται ουσιαστικός έλεγχος και δεν θα επαναληφθούν οι χαριστικές συμπεριφορές των ευρωπαϊκών οργανισμών του παρελθόντος, οπου εδίδετο άφεση αμαρτιών, στις ελλοίπουσες οικονομίες. Ιδιαιτέρως δε στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, οι ελεγκτές θα είναι αμείλικτοι και δεν θα δεχθούν επουδενί λόγω, αποκλείσεις από τα τρέχοντα προγράμματα δημοσιονομικής σταθερότητας.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση σπεύδει να γιορτάσει την έξοδο από τα μνημόνια, τον προσεχή Αύγουστο. Φεύ όμως, θα βγούμε από τα μνημόνια, αλλά έπεται ο νέος ασφυκτικός έλεγχος στα πλαίσια αναθεώρησης της ΟΝΕ. Συνεπώς ο εξονυχιστικός έλεγχός μας δεν τελειώνει τον προσεχή Αύγουστο, αφού αυτομάτως μπαίνουμε στο νέο ασφυκτικό κοντρόλ για τις χώρες της ΟΝΕ και ιδίως την «αμαρτάνουσα» Ελλάδα ! Όποιοι έτσι ορέγονται όργια ρουσφετιών, παροχές και απόκλιση από τα συμπεφωνημένα μέτρα της δημοσιονομικής μας προσαρμο-γής, πλανώνται πλάνην οικτρά !!! Δεν θα μας χαριστούν αυτή την φορά οι Ευρωπαίοι, αν δεν αλλάξουμε μυαλό.

Δεν πρέπει έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ξαναρχίσει το φθηνό- παλαιοκομματικό «βγήκαμε από τα μνημόνια». Τον ερχόμενο Αύγουστο, θα μας περιμένουν με άγρυπνο και αυστηρό μάτι, οι αγορές για να αποφανθούν αν μπορούν να μας ξαναδανείσουν,  οι ευρωπαίοι επόπτες, αλλά και όσοι επενδυτές προβληματίζονται για να επενδύουν στην Ελλάδα. Η χώρα πρέπει έμπρακτα να έχει αποδείξει μέχρι τότε, την δημοσιονομική πειθαρχία της, αλλά και την ευελιξία της στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.

Αλλά διαφαίνεται ο κομματικός ενθουσιασμός της κυβέρνησης, να πανηγυρίσει πρόωρα και φοβούμαστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον επερχόμενο Αύγουστο, θα αντιμετωπίσει ένα οδυνηρό ξύπνημα. Εκτός και αν στρίψει δια του αρραβώνος - εκλογές !!! και παραχωρήσει στον Κυριάκο, την δεινή θέση της παραλαβής της «καυτής πατάτας». Αλλά ο τελευταίος φαίνεται καλά προετοιμασμένος, για πάν ενδεχόμενον …

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2990881447908564113

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item