Η κατάρρευση των μεταπολιτευτικών στεγανών …

Η κατάρρευση των μεταπολιτευτικών στεγανών …

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Αν θα αναζητούσε κανείς την μεγάλη χρησιμότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα την έβρισκε στην συμβολή της, στην κατάρρευση των πολιτικών στεγανών των μεταπολιτευτικών μας δεκαετιών. Αυτό περίτρανα αποδεικνύετε στις μέρες μας, με την αναγνώριση της αδήριτης ανάγκης για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, που κάποτε ήταν κόκκινο πανί για την αριστερά, αλλά και με πολλά άλλα πολιτικά διακυβεύματα, που συνιστούσαν άβατο για τον αποκαλούμενο χώρο, της «δημοκρατικής παράταξης».

Κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ  όμως ο Αλέξης Τσίπρας, γκρέμισε το μεγάλο πολιτικό στεγανό της αριστεράς, αυτό του αντιαμερικανισμού. Θα συνιστούσε πολιτικό ανέκδοτο, αν είκοσι χρόνια πρίν λέγαμε ότι ένας αριστερός έλληνας πρωθυπουργός, αναφέρονταν με τέτοια ζέση για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις !!! Πάραυτα ο Αλέξης Τσίπρας μεγαλοστόμως διακήρυξε από την Ουάσιγκτον, ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διανύουν την καλύτερη περίοδό τους στην σύγχρονη μεταπολεμική μας ιστορία. O tempora, o mores !!! Μια δήλωση εν άλλοις, που την βαραίνει μια μακρά ιστορική πορεία.

Ωστόσο πέρα από την υστερούσα ωρίμανση του έλληνα πρωθυπουργού, περί την διπλωμα-τία μας, αναφύεται το ερώτημα, τι μένει τελικά στο «ταμείο» από αυτή την αδιαμφισβήτη-τα σημαντική επίσκεψη. Ο αμερικανός πρόεδρος ήταν εγκρατής, σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του έναντι της Ελλάδος και λιτός σε παροχή άμεσης στήριξης για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ελλάδος. Σαφώς και οι συστάσεις του Ντόναλντ Τράμπ για επενδύσεις, είναι σημαντικές σήμερα για την χώρα μας. Όμως στο πεδίο της εφαρμογής, οι επενδυτές δουλεύουν με άλλα «μέτρα», αφού βαραίνει πέρα από την όποια σημαντική σύσταση, η σχέση κόστους-οφέλους για μια επένδυση και δη μεγάλη. Υπάρχει επίσης μια σαφής πρόθεση, για την αναβάθμιση της ασφάλειας της αμερικανικής βάσης της Σούδας, καθώς και η δέσμευση για την αναβάθμιση των F-16. Από κει πέρα όμως, τίποτα «μεγάλο» !

Μια σοβαρή αναλαμπή στο διπλωματικό πεδίο, είναι ότι επαναλειτουργούν ξανά οι δίαυλοι επικοινωνίας με την υπερδύναμη, που ανά πάσα στιγμή δοθείσης της ρευστότητας και της αστάθειας που χαρακτηρίζει την χώρα, μπορούν να φανούν  πολύ χρήσιμοι. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας ενθαρρύνει για καθοριστικές αμερικανικές παρεμβάσεις υπέρ μας, στις δύσπιστες απέναντί μας ευρωπαϊκές ηγεσίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα επανακάμψει από την μεγαλοπρέπεια του Λευκού Οίκου, στην οδυνηρή ελληνική πραγματικότητα, έχοντας μπροστά του πελώρια προβλήματα και δύσκολες αποφάσεις. Αδιαμφισβήτητα φαντάζει πολύ όμορφο σε αρκετούς Έλληνες, να βλέπουν τον πρωθυπουργό μας, πλάι στον παντοδύναμο πρόεδρο-πλανητάρχη των ΗΠΑ ! Από την άλλη όμως, αυτό δεν αλλάζει την δεινή κατάσταση της χώρας. Τα δισεπίλυτα προβλήματα ανυπόμονα περιμένουν …

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3642255349878491400

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item