Ενημέρωση της Π.Α.Σ.Α. για τη μετακίνηση των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ.


Συνάδελφοι πριν τρεις ημέρες σύμφωνα με το bloko,  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατά την ομιλία του στο 28ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ, στην Καλαμάτα αναφέρθηκε στην κατάργηση της ελεύθερης μετακίνησης των ένστολων κάνοντας λόγο ότι πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση.
Σημείωσε πάντως πως θα υπάρξει συνάντηση του κυρίου Τόσκα με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ μέσα στην εβδομάδα για να βρεθεί μία λύση, συμπληρώνοντας ότι δεν μιλάμε για δωρεάν μετακινήσεις, αλλά μόνο για μετακίνηση των ένστολων που εντέλλονται σε υπηρεσία.

H  Π.Α.Σ.Α. από την 11/1/2017 με επιστολή των αντιπροσώπων της προς την ΠΟΑΣΥ είχε επισημάνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ.  σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται με  την ισχύουσα νομοθεσία.
Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν είναι διατιθέμενη να τροποποιήσει την υπάρχουσα νομοθεσία περί «μη μισθολογικών παροχών» και να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του Σώματος ώστε να συνεχιστεί η ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ.
Πρόσφατα μάλιστα ψηφίστηκε στην βουλή ο ν.4484/2017 που στο άρθρο 43 παρ. 5 διατηρείται η κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων, δωρεάν καρτών διαδρομών.
«5. Παροχές από φορείς γενικής κυβέρνησης που αφορούν …….. των εργαζομένων, καθώς και σε μειωμένα εισιτήρια, δωρεάν Κάρτες Διαδρομών καταργούνται»
Και ενώ η ομοσπονδία μας κρούει το κώδωνα του κίνδυνου με επιστολή της την 13/10/2017  προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ ζητώντας του να εισηγηθεί  μαζί με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, την τροποποίηση της νομοθεσίας περί «μη μισθολογικών παροχών»  όπως και την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων στον προϋπολογισμό του Σώματος για να διασφαλιστεί η πλήρης μετακίνηση του Αστυνομικού Προσωπικού βλέπουμε ξαφνικά ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης  που μας ενημερώνει ότι πραγματοποίησε συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και σύντομα θα βρεθεί λύση.

Συνάδελφοι,  ο συνδικαλισμός είναι μια δημοκρατική διαδικασία που δεν ασκείται από πρόσωπα και παρατάξεις αλλά μέσα από μια συλλογική προσπάθεια και διαδικασία που προβλέπεται από τα καταστατικά της κάθε Ένωσης και της ΠΟΑΣΥ.
Για αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι τις προτάσεις σας, τις επισημάνσεις σας, και τις ενστάσεις πρέπει να τις εκφράζετε στα συνδικαλιστικά μας όργανα, ειδικά αν πρόκειται  για  πολύ σοβαρά θέματα όπως αυτό της ελεύθερης μετακίνησης των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ.
Όταν όμως οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι σας στα όργανα της Ένωσης δεν έχουν καταθέσει  καμία πρόταση και δεν έχουν πάρει καμία θέση για το συγκεκριμένο θέμα, τότε μόνο εκ του πονηρού μπορούμε να δούμε το όποιο ενδιαφέρον σας.
Ελπίζουμε όμως για το καλό των συναδέλφων να έχετε δίκαιο και σύντομα με την πίεση που ασκεί η Π.Ο.ΑΣ.Υ και οι Ενώσεις Αττικής προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, να υπάρξει τροποποίηση της ισχύουσας  νομοθεσίας,  όπως και η εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων στον προϋπολογισμό του υπουργείου μας, διότι  δεν μπορούμε να αντέξουμε ούτε για μία ημέρα άλλη μια έμμεση μείωση του μισθού μας.                                     Η Συντονιστική Eπιτροπή της ΠΑΣΑ

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 1336030243001503190

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item