Συνέγειρε καρδιές εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μενίδι …

Συνέγειρε καρδιές εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μενίδι …

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με την πάνδημη συμμετοχή του λαού του Μενιδίου, πλήθους κομματικών στελεχών και βουλευτών από όλη την Αττική, αλλά και αρκετών αυτοδιοικητικών παραγόντων, ο πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινίασε εχθές 4-10-17 τα γραφεία της ΝΟΔΕ Βοείου Αττικής. Σαν παλιρροϊκό κύμμα, η καθολική συμμετοχή του κόσμου, προσέδωσε παλμό και ηθική ένταση στην εκδήλωση και την κατέστησε στην κυριολεξία ένα γνήσιο λαϊκό βήμα του προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας», με τον λαό της Δυτικής Αθήνας, που περισσότερο από όλα τα άλλα μέρη της Αττικής, βιώνει την εγκατάλειψη και την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Μέρα σημαδιακή η χθεσινή 4 Οκτωβρίου, για την ιστορική παράταξη της «Νέας Δημοκρατίας»- του ιστορικού πολιτικού κόμματος της ευθύνης και των μεγάλων στρατηγικών επιλογών της χώρας -  43 χρόνια μετά από την ίδρυσή της από τον κραταιό Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποτέλεσε μια γενέθλια επέτειο  ηθικής μνήμης και πολιτικής περισυλλογής. Και αποτέλεσε το έναυσμα για να κάνει μια ευσύνοπτη ιστορική αναδρομή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην μεγάλη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία, στην πολιτική της πρωτοπορία σε όλα τα μεγάλα ορόσημα της μεταπολιτευτικής πολιτικής μας εκπόρευσης, με κορυφαίο την εισδοχή της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και στις άλλες σημαντικές παρεμβάσεις της από όλους ανεξαιρέτως τους προέδρους της, στο πεδίο των θεσμών, της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της κοινωνικής ασφάλειας. Δεν παρέλειψε επίσης με την εκπεφρασμένη πολιτική ευπρέπεια που τον διακρίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να εξάρει την σπουδαία προσφορά του τ. προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας» και τ. εσωκομματικού του «αντιπάλου» Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην παράταξη και σε δίσεκτες μάλιστα πολιτικές μέρες για το κόμμα και να αναδείξει τα έργο του και για τούτο και χειροκροτήθηκε ενθέρμως από το λαϊκό κύμα της εκδήλωσης.

Αναφερόμενος στην σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα, ο πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας», αναφέρθηκε διεξοδικά στα οδυνηρά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία, η ανερμάτιστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ανέδειξε με παραστατική πολιτική ενάργεια την ετοιμότητα της «Νέας Δημοκρατίας», με ένα εύτολμο, αλλά και ρεαλιστικό συνάμα πρόγραμμα, που στοχεύει στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και στην στήριξη των ασθενέστερων λαϊκών μας στρωμάτων, να ανασυγκροτήσει την χώρα και να την επανατροχιοδρομήσει και πάλι στη λεωφόρο της προόδου και της ευημερίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέγειρε τα πλήθη και προξένησε ηθική έξαρση στον πολυπληθή λαό της «Νέας Δημοκρατίας», που ενεός και με άφατη συγκίνηση παρακολουθούσε τον πρόεδρο του κόμματος, όταν αναφέρθηκε στις πάντα επίκαιρες θέσεις του ιδρυτή του κόμματος, κατά την ιστορική ιδρυτική του διακήρυξη που εχθές είχε τα γενέθλιά της. Ήτοι :

«Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές είπε ο Κυριάκος «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Με τον μεστό, εμπνευσμένο πολιτικά, αλλά και διάστικτο από συγκίνηση για την ιστορική χθεσινή μέρα της «Νέας Δημοκρατίας», λόγο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέγειρε τις καρδιές των ανθρώπων της δυτικής Αθήνας και όχι μόνο - που κατέκλυσε την συγκέντρωση, με την γεμάτη παλμό και ηθικό νεύρο δυναμική παρουσία του – αποτύπωσε με παραστατική ενέργεια και με ακλόνητα επιχειρήματα την πολιτική ετοιμότητα της «Νέας Δημοκρατίας» να συμβάλλει στον τόπο και να τον βγάλει από το οδυνηρό σημερινό του αδιέξοδο και απέδειξε για μιαν ακόμα φορά, ότι διαθέτει ένα σπάνιο λυρικό κύτταρο, που τον καθιστά ικανό να συνεγείρει τις καρδιές των απλών ανθρώπων και να κερδίζει αδιαπραγμάτευτα την αγάπη τους. 

Έναν λαοπρόβλητο ηγέτη που έρχεται από το μέλλον και έχει σοβαρά πολιτικά και ηθικά εχέγγυα, για να απεγκλωβίσει τον τόπο, από την σημερινή του πολιτική παρακμή. Με την ειλικρίνεια – που είναι η βάση της πολιτικής του επιχειρηματολογίας – με την αμεσότητα που εγγίζει τις καρδιές των λαϊκών ανθρώπων, αλλά και με το εμπνευσμένο και στιβαρό πολιτικό του πρόγραμμα, που βάσιμα αποτελεί την μεγάλη ελπίδα, για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδος.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2679773413420388926

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item