Ανερμάτιστη κυβέρνηση – δύσκολη αντιπολίτευση …

Ανερμάτιστη κυβέρνηση – δύσκολη αντιπολίτευση …

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Όσο και αν φαντάζει αντιφατικό με τα μύρια όσα «απίστευτα» συμβαίνουν, είναι δύσκολο να ασκήσεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και τούτο διότι παρόλες τις παρουσιαζόμενες ευκαιρίες, η σημερινή κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες οβιδιακές της μεταμορφώσεις, δεν έχει ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς. Από την μια επιδεικνύει απίστευτη ανοχή στους ταραξίες και τους χούλιγκαν και από την άλλη, βγάζει σοβαρό πρόσωπο ευταξίας και τήρησης του νόμου. Από την μια κεντρικά της στελέχη, εμφορούμενα από τον ασυγκράτητο αριστερισμό τους, καταφέρονται εναντίον του   θεσμού της εκκλησίας και από την άλλη αποκαθηλώνει τον Φίλη, για να ικανοποιήσει την ηγεσία της εκκλησίας που εθίγει από τις δηλώσεις του ! Από την μια εξαγγέλλει την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλου κλίματος, για την προσέλκυση επενδύσεων και ταυτοχρόνως είναι και σφόδρα αντιμνημονιακή ! Από την μια απαξιώνει μέσω δηλώσεων των κεντρικών στελεχών της,  τους παραδοσιακούς θεσμούς της αστικής δημοκρατίας, της εκκλησίας και του στρατού και από την άλλη, «αναδεικνύει» με έντονο τρόπο την παρουσία αυτών των θεσμών στην δημόσια ζωή …

Προφανώς δεν υπάρχει στην κυβέρνηση σταθερός ιδεολογικός προσανατολισμός, αλλά μια κυνική και γενικόλογη πολιτική θεώρηση των πραγμάτων, του στυλ «άρωμα κασετίνα, πάει με όλους και με ΟΛΑ». Ας αναλογιστεί εδώ ο αναγνώστης  την μεγάλη κυβίστηση του Αλέξη Τσίπρα, από την «επαναστατική» με το γαρύφαλλο δίκην Νίκου Μπελογιάννη – την μνήμη του οποίου ευλαβικά τιμούμε – παρουσία στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον Λευκό Οίκο, όπου και δήλωνε ότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διάγουν μεταπολεμικά, την καλύτερη φάση τους» !

Η «Νέα Δημοκρατία», κατηγορεί την κυβέρνηση για τις αλλεπάλληλες μεταπτώσεις της, αλλά δεν έχει υπολογίσει, πως η κοινωνία εξουθενωμένη από τα αλλεπάλληλα φορολογικά και παντός άλλου είδους εισπρακτικά χαστούκια, δεν μπορεί πλέον να παρακολουθήσει κριτικά, «τα έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και η αντιπολίτευση που της ασκεί στην λογική «μα άλλα λέγατε τότε και άλλα κάνετε τώρα», δεν δυσαρεστεί παρά όσους εγκατέλειψαν τον Αλέξη Τσίπρα, μαζί με το άρμα το Π. Λαφαζάνη και τους ανάλογης αντίληψης οπαδούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ένα βήμα πάρα πέρα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ διαπνέετε από έναν ασύλληπτο κυνισμό, που καμιά άλλη πολιτική δύναμη του αστικού φάσματος, δεν μπορεί να υιοθετήσει. Έτσι δεν διστάζει να χτυπήσει την «Νέα Δημοκρατία», με χτυπήματα κάτω από την μέση ή και να υποβιβάσει την ποιότητα του πολιτικού παιγνίου, στο πιο έσχατο σημείο. Τα υπόλοιπα «συστημικά» κόμματα, δεν μπορούν να διολισθήσουν τόσο χαμηλά, διότι έχουν σοβαρές ηθικές αναστολές έναντι της ελληνικής κοινωνίας, που εκπροσωπούν.  Αναπότρεπτα όμως κάποια στιγμή, από αυτόν τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η κυβέρνηση, θα πέσει. Είναι μαθηματικώς βέβαιον.

Συνακόλουθα όμως θα έχει διαχύσει έναν δηλητηριώδη κυνισμό στην ελληνική κοινωνία, που προξενεί θανατηφόρα ζημία. Γαλουχούμεθα στη λογική σαν πολίτες, ότι όλα επιτρέ-πονται και τα ύπουλα πολιτικά χτυπήματα και ότι όλη αυτή η πολιτική υποκουλτούρα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι, της κομματικής αντιπαράθεσης. Αποδεχόμενοι και τις ιδεολογικές μεταλλάξεις σαν φυσιολογική «εξέλιξη» !!! Όμως αποτέλεσμα αυτής της παρακμής, είναι να μην αφήνεται καθόλου ζωτικός χώρος, για ηθικές πολιτικές ενατενίσεις και ελπίδες αναγέννησης της καταπτοημένης ελληνικής κοινωνίας.

Έτσι η «Νέα Δημοκρατία» υφίσταται το δίλημμα, πως θα αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση σε ένα τόσο ολισθηρό και παρακμιακό πολιτικό πεδίο. Αρκετοί θα την προτρέψουν να μιμηθεί την ηθική διολίσθηση της κυβέρνησης, ενώ κάποιοι άλλοι θα της υποδείξουν την συνετή αντιπολίτευση του ήθους και της πολιτικής αξιοπρέπειας. Προσδοκία μας είναι να υιοθετήσει την δεύτερη δύσκολη επιλογή του ήθους και της ευπρέπειας. Γιατί είναι και η μόνη ελπίδα αναγέννησης της ελληνικής κοινωνίας …

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 4713541963058735899

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item