Ενημέρωση για το πλαφόν στα νυχτερινά.Tου Βασίλη Φώτη.


Τις τελευταίες ημέρες , με αφορμή την μη πίστωση νυχτερινών ωρών σε όσους συναδέλφους συμπλήρωσαν το προβλεπόμενο όριο, στην μισθοδοσία Δεκεμβρίου ,υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα τα οποία δημιουργούν σύγχυση στους συναδέλφους λέγοντας μάλιστα ότι ότι ο νόμος είναι σαφέστατος,και δεν υφίσταται πλαφόν νυχτερινών ωρών από 1/1/17.

Συνάδελφοι προκειμένου να γνωρίζεται τι ακριβώς ισχύει δείτε τι προβλέπει ο ν. 4472/17 στο άρθρο 172 στην παρ Δ.β.

β. Στο ίδιο ως άνω προσωπικό, καθώς και το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. 
Μέχρι την έκδοση της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. Α8 υποπερίπτωση β΄ του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (Α΄297) και σύμφωνα με τις σχετικές εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

Από τα παραπάνω προκύπτει  ότι ως την έκδοση της ΚΥΑ που θα καθορίζει το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης και τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των η εν λόγω αποζημίωση θα εξακολουθεί να καταβάλλεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Εμείς σαν Π.Α.Σ.Α.  με επιστολή μας προς το Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ την 31/5/2017 προτείναμε
να ζητήσουμε από  την ΠΟΑΣΥ να διεκδικήσει αύξηση στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, όπως και κατάργηση του ανώτατου ορίου των ωρών νυχτερινής απασχόλησης. 


https://4.bp.blogspot.com/-m2bbomHu9no/We3hQeq_JdI/AAAAAAAAPHQ/yj6OyhDxFv4T9wS6-uuQMonOJ_WYC8ZJACLcBGAs/s320/14124323_316627422012530_6507192023745592787_o.jpg 
ΦΩΤΗΣ Βασίλειος 
Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α ΔΑΕ/ΥΜΕΤ

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 7358209339663530365

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item