Θεωρείτε ότι αυτό δεν συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας; του Δημήτριου Καραγιαννόπουλου


Αναδημοσίευση από τη σελίδα του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ Δημήτριου Καραγιαννόπουλου στο facebook.

Αναρωτήθηκε η κ. Ε.Αχτσιόγλου στην ομιλία της στην βουλή «Θεωρείτε ότι αυτό συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας;».....


Αν σε ένα χώρο δουλειάς με 150 εργαζομένους είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο οι 80, οι οποίοι έχουν πληρώσει κανονικά τις συνδρομές τους, θα πρέπει τουλάχιστον οι 40 να βρίσκονται στην συνέλευση. Αν για μια πρόταση για απεργία διαρκείας ψηφίσουν οι 20 υπέρ και οι 10 κατά, θα γίνει απεργία, είπε η υπουργός, διερωτώμενη: «Θεωρείτε ότι αυτό συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας;».

Ναι θα απαντήσω φέρνοντας και εγώ ένα παρόμοιο παράδειγμα

Αν σε ένα χώρο δουλειάς με 10500 εργαζομένους είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο οι 10000, οι οποίοι έχουν πληρώσει κανονικά τις συνδρομές τους, θα πρέπει τουλάχιστον οι 5000 να βρίσκονται στην συνέλευση. Αν βρίκονται 4950 και για μια πρόταση για απεργία διαρκείας ψηφίσουν και οι 4950 υπέρ η απεργία δεν θα είναι νόμιμη γιατί απαιτείται να είναι παρών το 50% των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης για την κήρυξη νόμιμης απεργίας .
Θεωρείτε ότι αυτό δεν συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας; 
 Με τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνηση επέρχεται σημαντική μεταβολή στο ν. 1264/1982, μετά από 35 χρόνια εφαρμογής του νόμου με την οποία αυξάνεται η απαιτούμενη απαρτία της Γενικής συνέλευσης για τη λήψη απόφασης για απεργία στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, σε ποσοστό άνω του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λήψη νόμιμης απόφασης για απεργία. Μέσω της ρύθμισης αυτής οδηγούμαστε, δεδομένων και των λοιπών περιορισμών, σε κατάλυση του δικαιώματος της απεργίας και θεωρώ ότι η αλλαγή αυτή θα φέρει σε λίγο καιρό τροποποιήσεις και στις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες.
 Μια απόφαση που παίρνει η κυβέρνηση έχοντας περίπου το 20% του εκλογικού σώματος

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 1523791276869572553

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item