Συγκίνησε ο πρόεδρος Βαγγέλης στο Μέγαρο, για τον αοίδιμο ευπατρίδη Γιάννη Κεφαλογιάννη !!!

Συγκίνησε ο πρόεδρος Βαγγέλης στο Μέγαρο,
για τον αοίδιμο ευπατρίδη Γιάννη Κεφαλογιάννη !!!

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα έξοχο κλίμα συγκίνησης, αλλά και ηθικής έξαρσης, έλαβε χώρα πρίν λίγες ώρες σήμερα Δευτέρα 22-1-18 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η εκδήλωση μνημοσύνης του αοίδιμου ευπατρίδη πολιτικού, επιστήμονα, αλλά προπαντός υψηλόφρονα ανθρώπου Γιάννη Κεφαλογιάννη, με την συμπλήρωση 6 χρόνων της εκδημίας του, από το εξαίσιο θαύμα της ζωής.  Σύσσωμη η πολιτική και πνευματική μας ηγεσία, έδωσε δυναμικά το παρόν στο Μέγαρο, για να τιμήσει τον υψηλόφρονα άνθρωπο και ιδεοφόρο πολιτικό Γιάννη Κεφαλογιάννη, που διασταύρωσε τα βήματά του, με όλες σχεδόν τις εκφάνσεις του μεταπολεμικού και μεταπολιτευτικού μας πολιτικού μας πεδίου και αποτύπωσε αδρά τον ηθικό του σφραγιδόλιθο, στη δημόσια ζωή. Για τον αξέχαστο πολιτικό και άνθρωπο, μίλησαν με τις έμπεδες ομιλίες τους, οι κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Φώφη Γεννηματά, ενώ συντόνιζε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος.

Αλλά δόνησε στην κυριολεξία το Μέγαρο Μουσικής με την ομιλία του, ο τ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και της «Νέας Δημοκρατίας» Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο μοναδικός Βαγγέλης ,όπως με άφατη αγάπη αλλά και σεβασμό, τον αποκαλούν όλα τα στελέχη του πολιτικού κόσμου, αλλά και ο μεγαλειώδης λαός της λεβεντομάνας Κρήτης. Με παραστατική ενάργεια, αλλά και με την ξεχωριστή πολυδύναμη ηθικά γλώσσα του,  αποτύπωσε αδρά, όλον τον μεστό πολιτικής και κοινωνικής ευκρασίας βίο του αλησμόνητου Κρήτη πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ιδιαίτερη αίσθηση που προξένησαν τα αλλεπάλληλα χειροκροτήματα του πολυπληθούς κοινού του Μεγάρου, έκαναν οι αναφορές του τ. προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας», στο ανένδοτο δημοκρατικό ήθος του Γιάννη Κεφαλογιάννη, οπότε ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως στην κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη δρομολόγησε το κάψιμο των περίφημων «φακέλων» της ντροπής για τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών, στις πρωτοπόρες θεσμικές παρεμβάσεις του στο φάσμα της υγείας, ως υπουργός υγείας, όποτε και ίδρυσε το γνωστό μας ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Αμέσου Βοηθείας), αλλά και στην αδιαπραγμάτευτη ευαισθησία του, ως υπουργός Τουρισμού, σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, όπως ευστόχως τόνισε ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπήρξε πρότυπο δημοσίου ανδρός, επιστήμονα Ιατρού, που τίμησε με το πολυμερές κοινωνικό του έργο, το λειτούργημα του Ιπποκράτη, εύτολμου και πρωτοπόρου πολιτικού, που αφουγκράζονταν τους κυματισμούς της ιστορίας, ανένδοτου δημοκράτη που δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ την δημοκρατική του συνείδηση, στο όνομα καμιάς δοξασίας – για τούτο και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και φυλακίστηκε από τους χουντικούς – αλλά και έξοχου οικογενειάρχη, που ηύρε στον ιερό θεσμό της ελληνικής οικογένειας, την ηθική θαλπωρή και όλες τις αξίες της ελληνικής ζωής.

Το ιδεοφόρο παράδειγμά του, θα φωτίζει τις νέες γενιές σε δρόμους πνευματικής ευημερίας – και ως καταξιωμένος Διδάκτορας της Ιατρικής – ενώ περισσεύει η ηθική τιμή στην ερίτιμο σύζυγό του δικηγόρο κ-α Ελένη Βαρδινογιάννη, αλλά και στις αντάξιες του ηθικού του διαμετρήματος κόρες του κ.κ. Ολγα – Βουλευτή και τ. υπουργό της «Νέας Δημοκρατίας» - Δανάη και Χριστίνα, για τον έξοχο πατέρα τους !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

People & Style 3490099223018821644

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item