Ο Φωτεινός Παγιαύλας σχολιάζει τα περιστατικά φερόμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας!


Aπό τη σελίδα του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ Φωτεινού  Παγιαύλα στο facebook.
Τις τελευταίες μέρες τρία περιστατικά φερόμενης (κατ’ εμέ) αστυνομικής αυθαιρεσίας είδαν το φως της δημοσιότητας.

- Το ένα κατά τη διάρκεια βεβαίωσης κλήσης σε οδηγό για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

- Το άλλο κατά τη διάρκεια βεβαίωσης τροχονομικών παραβάσεων στην ηθοποιό κ. Τζένη Ιωακειμίδου.

- Το τρίτο κατά τη κατάθεση εγγράφων του εκδότη κ. Βαξεβάνη για τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.

Τονίζω ότι κάθε περιστατικό είναι μοναδικό. Με αυτό το δεδομένο και από αυτά που διάβασα και από τις δυο πλευρές και από το βίντεο που είδα, έχω να κάνω τα εξής σχόλια:

Κάποιοι εργαζόμενοι, και ιδίως πολλοί αστυνομικοί, επειδή εκτελούμε καθημερινά συγκεκριμένες αστυνομικές ενέργειες, έχουμε αποκτήσει μια εξειδίκευση σε αυτές και τις εκτελούμε ρουτινιάρικα.

Εάν ένας αστυνομικός είναι να βεβαιώσει κλήσεις για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, στέκεται σε σημείο κοντά στη σηματοδότηση για να έχει ξεκάθαρη εικόνα εάν όχημα την παραβιάζει. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει λάθος ο αστυνομικός. Και είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να κάνουν λάθος όταν είναι δυο οι αστυνομικοί. Το ανάποδο συμβαίνει όταν κάποιος βρίσκεται στη θέση του οδηγού. Τα μάτια τα έχει μπροστά στο δρόμο και ενίοτε κοιτάει τη σηματοδότηση. Δηλαδή, ένας οδηγός ενδέχεται να μη ξέρει εάν παραβιάζει τη σηματοδότηση.

Εάν ένας αστυνομικός είναι να βεβαιώσει κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, συμβαίνει το ίδιο. Καταρχάς, έχει το μηχάνημα που καταγράφει τη ταχύτητα. Και είναι δεδομένο ότι ΔΕΝ βεβαιώνει παράβαση σε ΙΧΕ στο οποίο επιβαίνει άτομο το οποίο πρέπει να μεταβεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Τουναντίον, εάν ο αστυνομικός είναι με δίκυκλη μηχανή ή περιπολικό προσεγγίζει το όχημα, ρωτάει τον οδηγό σε ποιο νοσοκομείο μεταβαίνει, ενημερώνει το κέντρο και εάν δύναται μπαίνει προπομπός του οχήματος για να φτάσει πιο σύντομα στο νοσοκομείο. Οπότε, είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι η κ. Ιωακειμίδου είχε αναμμένα τα αλάρμ και κόρναρε συνεχώς και να μη πιστέψω τους 5 αστυνομικούς οι οποίοι λένε πως ούτε κόρνα ακουγόταν, ούτε τα αλάρμ ήταν αναμμένα.

Το αυτό συμβαίνει και με τα γνήσια της υπογραφής. Ένας αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος, έστω και εάν έχει λίγα χρόνια υπηρεσίας, θα έχει βεβαιώσει εκατοντάδες γνήσια υπογραφής. Επίσης, πρέπει να διαβάσει το κείμενο, όχι για να λάβει γνώση της ουσίας του θέματος, αλλά για να διαπιστώσει εάν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα μέσα σε αυτό.

Τα αστυνομικά συνδικάτα που μιλήσανε με τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς βγάλανε ανακοινώσεις οι οποίες τους στηρίζουν. Αυτό δε σημαίνει ότι θέλω να βγάζω λάδι τους επίορκους συναδέλφους μου. Άλλωστε, υπάρχουν πλήθος ποινικών υποθέσεων στις οποίες όταν εξιχνιάζονται ακούμε ότι υπήρχαν εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. Και ξανατονίζω ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Απλά, όταν υπάρχουν πολλές έωλες καταγγελίες, ενδέχεται να τσουβαλιάζονται σε αυτές και οι πραγματικές και στο τέλος να μην δίνεται στις τελευταίες η προσήκουσα σημασία.


Φωτεινός Παγιαύλας

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4722626659105056340

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item