Ευλαβική επίσκεψη στον σεπτό Επίσκοπο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ.κ. Εφραίμ

Ευλαβική επίσκεψη στον σεπτό Επίσκοπο Ύδρας, 
Σπετσών και Αιγίνης, κ.κ. Εφραίμ

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Είχα την ηθική χαρά και τιμή, να επισκεφθώ πρίν λίγες ημέρες τον σεπτό Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και να αρδεύσω από την θεολογική του πολυμέρεια και το φωτερό πνευματικό του σήμα. Έναν εξαιρετικού ήθους θεολογικό μας άνδρα, που παράλληλα με την αξιοσέβαστη θεολογική του παρουσία, έχει αναπτύξει ένα πολυδιάστατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Πολλώ μάλιστα σήμερα, στις σκληρές μέρες της οικονομικής μας κρίσης, που το κοινωνικό κράτος υποχωρεί άτακτα και η πολιτεία αδυνατεί να στηρίξει τους κοινωνικά αδυνάτους. Ένα ευγενές και νοηματισμένο έργο από τις αξίες και ιδέες της αγάπης του Χριστού μας, που αναφέρεται στην προσφορά φαγητού και ρουχισμού στους κατατρεγμένους, στην οικονομική στήριξη των αδυνάμων οικονομικά μαθητών και φοιτητών, αλλά πολύ περισσότερο με μια μοναδική σε ιατρική ισχύ και ποιότητα, νοσοκομειακή περίθαλψη προς τους αναξιοπαθούντες, που πραγματώνεται μέσω των πρότυπων σε λειτουργία «Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας», «Νοσοκομείου Αιγίνης», αλλά και των πολυδύναμων κοινωνικά εστιών, «Αγάπης Σπετσών» και
«Λεούσειου Ιδρύματος».

Ωστόσο επισκεπτόμενος των σεπτό Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, είχα την ευκαιρία συνάμα στον καλαίσθητο και διάστικτο από αγάπη και φροντίδα χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ύδρα – Επισκοπείο, να ψαύσω την μεγαλουργία και τον ιστορικό δυναμισμό της εθνεγερσίας του΄21. Ατενίζοντας τα αγάλματα του απαράμιλλου ναυάρχου – μπουρλοτιέρη του αγώνα Ανδρέα Μιαούλη που εδραίωσε στα γαλανά νερά του Αιγαίου την ελληνική ελευθερία, την προτομή του έξοχου γερουσιαστή, σπουδαίου καραβοκύρη αλλά και ιδιοφυούς διοικητικού μας άνδρα, ο οποίος συνέδραμε ζωτικά την οργανωτική συγκρότηση του απελεύθερου ελληνικού κράτους Λάζαρου Κουντουριώτη, αλλά και αυτή την ηθική αύρα της μοναδικής καπετάνισσας του αγώνα Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, που τόσα πολλά ωραία και ευγενή πρόσφερε στην πατρίδα, για να εισπράξει την αχαριστία και την ηθική εγκατάλειψη …

Τόσες ωραίες εικόνες και ακόμα περισσότερες σκέψεις και κρίσεις, για το πανέμορφο νησί την Ύδρα μας, που σφράγισε με τους εύτολμους καπεταναίους του και  οικονομικά επιφανείς καραβοκύρηδες, την ελευθερίας της Ελλάδος και συνέδραμε ζωτικά εν συνεχεία, με την οικονομική και πολιτισμική της αλκή, την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Ύδρα πανέμορφη και ιστορικά μεγαλουργή. Σε αγαπώ πολύ !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 192607508306481008

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item