Από την ωραία εκδήλωση - συναπάντημα του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Αθήνας !

Από την ωραία εκδήλωση - συναπάντημα του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Αθήνας !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής φιλότητας και με την καθολική συμμετοχή πλήθους βορειοηπει-ρωτών από την Αθήνα, έλαβε χώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα «Χαλκιάς Palace» στην Πλατεία Καραϊσκάκη, το συναπάντημα του ομώνυμου Συλλόγου, προκειμένου να γνωριστούν περαιτέρω τα μέλη του, να ανταλλάξουν ευχές με την ευκαιρία της έλευσης των ημερών του Αγίου Πάθους, αλλά και να αναλάβουν δράσεις, για την πολυεπίπεδη στήριξη της μαρτυρικής Βορείου Ηπείρου, που βιώνει την εγκατάλειψη, τους απηνείς διωγμούς από το μισαλλόδοξο αλβανικό καθεστώς, την αποχριστανοποίηση που στοχεύει ευθέως στην αποδόμηση της πολιτισμικής ταυτότητας του εναπομείναντος εκεί βορειοη-πειρωτικού ελληνισμού – αλλά που βρίσκει πάντα στις επάλξεις ακοίμητο φρουρό, τον ηρωικό μας Αρχιεπίσκοπο  Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο – και την εν γένει προσπάθεια εκρίζωσης διαχρονικά, των Ελλήνων της.

Προσθήκη λεζάντας
Της λατρεμένης μας Βορείου Ηπείρου, που πάντοτε υπήρξε προμαχώνας του πολιτισμού και των γραμμάτων, αλλά και που πάντοτε πρωτοστάτησε στους μεγάλους εθνικοαπελευ-θερωτικούς αγώνες του έθνους. Ας μην λησμονεί κάθε ακοίμητη ελληνική καρδιά, ότι προτού κάν εκσπάσει η ελληνική επανάσταση του΄21 και τρείς μάλιστα αιώνες ενωρίτερα, ο έξοχος Βορειοηπειρώτης πολέμαρχος Κροκόνδειλος Κλαδάς, είχε το 1480, κατατροπώσει τους Τούρκους και απελευθερώσει Ήπειρο, αλλά και ότι μοναδική σε πνευματική άνθηση με την περίφημη Ακαδημίας της υπήρξε η Μοσχόπολη, που εξέθρεψε πολλούς διδάσκαλους του γένους. Για να μην απολησμονήσουμε, ακόμα ότι υπήρξε η γενέθλια γη και το εφαλτήριο μεγαλουργίας, των μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών του Έθνους, που πύργωσαν με τις γιγάντιες ευεργεσίες τους – προσφορές τους, το καθημαγμένο από την τετρακοσίων ετών τουρκική δουλεία, αρτιγέννητο ελληνικό κράτος. Από αυτή την ιστορική γωνία του ελληνισμού, εκκίνησαν ο Ζάππας, ο Σίνας, ο Αρσάκης και τόσοι άλλοι μεγάλοι και άξιοι της πατρίδος !

Με αυτά τα υψηλά καταπιστεύματα πορεύθηκε πάντα ιστορικά, η λατρεμένη Βόρειος Ήπειρος και χάρισε ατίμητα δώρα ήθους και πολιτισμού, σε ολάκερη την ανθρωπότητα.

Εξαιρετική η επιμέλεια και η ηθική φροντίδα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου – αποτελούμενο από τους κ.κ. Πύρρο Γιώτη, Κωνσταντίνο Κοτσικόρη, Γιώργο Τρίχα, Γιώργο Γιάννη, Τάννη Κάγιο κ.α.- στην εκδήλωση, που έδωσε τον καλύτερό εαυτό του, για να παράσχει ένα εξαιρετικό service και να σφυρηλατήσει με την αγάπη του, την ηθική ενότητα των Βορειοηπειρωτών της Αθήνας. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες στις οποίες επιλαμβάνεται και του ευχόμαστε εγκάρδια, να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εύστοχες παρεμβάσεις του, που διατηρούν άσβεστη την αγάπη και την ηθική μνήμη της λατρεμένης Βορείου Ηπείρου, ενώ συνδράμει με τις δράσεις του, τους ηρωϊκούς έλληνες, που δεν εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες, της ατίμητης ηθικά αυτής ελληνικής γής. Να σημειώσουμε εμφατικά την εξαιρετική παρουσία του μουσικού συγκροτήματος, που μας δόνησε στην κυριολεξία, με τους εξαίρετους βορειοηπειρωτικούς σκοπούς και τραγούδια του. Την εκδήλωση πέραν της συντριπτικής παρουσίας του κόσμου, τίμησαν με την συμμετοχή τους από το πολιτικό μας πεδίο, οι κ.κ. Αντώνης Πανούτσος, Κώστας Ζαχαριάδης, Παύλος Χρηστίδης κ.α. 

Σε χαιρετούμε από καρδιάς Βόρειο Ήπειρο, με τους ζεστούς ωραίους ανθρώπους σου και την λεβεντομάνα γή σου. Και μια παιδική ιαχή πάντα θα μας διαπερνά γλυκά τον νού και την ψυχή μας : 

«Έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή / την λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ / 
την λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ» !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
 www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3528270181037666572

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item