Με σύνεση και πολιτική ευθυκρισία, θα βγούμε νικητές !!!

Με σύνεση και πολιτική ευθυκρισία, θα βγούμε νικητές !!!

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Η υπέρμετρα ορθοεπής πολιτική προσέγγιση των προβλημάτων, οδηγεί άμεσα σε αδιέξοδα και χαρίζει τους ψηφοφόρους στους εκπροσώπους του εθνικολαϊκισμού. Διεφάνη καθαρά αυτή η επικίνδυνη ατραπός, με την περίπτωση του Ντόναλντ Τράμπ στην Αμερική. Η μεσαία και η εργατική τάξη της αμερικάνικης κοινωνίας, βίωνε τον φόβο και την αγωνία, για το αν θα έχει να πληρώσει τις επώδυνες οικονομικά σπουδές των παιδιών της. Παραδόξως όμως η αμερικάνικη πολιτική ελίτ, έχοντας απολέσει την επαφή, με αυτά τα κρίσιμα κομμάτια της κοινωνίας, δεν μπορούσε να αφουγκραστεί τι πραγματικά συμβαίνει με το εκλογικό σώμα και αυτοεγλωβίστηκε στα αλαζονικά της σύνδρομα. Παρέμεινε δέσμια ορισμένων κοινωνικών ελίτ και κατατρίβονταν με πολιτισμικά ζητήματα που αφορούσαν ελάχιστους. Και προφανώς είναι παράλογο, την ώρα που ως εργαζόμενος βγάζεις ελάχιστα και αγωνιάς για το αν αύριο θα έχεις δουλειά, να προσπαθεί κάποιος πολιτικός να σε πείσει, ότι επιβάλλεται να ανησυχείς για την περιβαλλοντική προστασία των βάλτων !!! Δυστυχώς και στην Ελλάδα ορισμένοι υποπίπτουν στο ίδιο πολιτικό σφάλμα. Χαρακτηριστική περίπτωση οι ακραίες διαμαρτυρίες για την πληθωρική συγκέντρωση μεταναστών στα νησιά. Το πρόβλημα είναι αληθινό, το καταγράφουν σοβαροί άνθρωποι, με σύνεση και ήθος, οι οποίοι δε ανήκουν στην ακροδεξιά και δεν είναι φασίστες. Ωστόσο ορισμένοι επιδιώκουν αυτές τις ψύχραιμες και συνετές φωνές, να τις πιστώσουν στον ακροδεξιό χώρο !!! Στρέβλωση που δείχνει πλήρη αδυναμία συναίσθησης της αντικειμενικής πραγματικότητας. Και αυτή η άλογη και άδικη πολιτικά κρίση, δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να στείλει απευθείας, τους αληθινά δυσφορούντες πολίτες για ένα αληθινό και υπαρκτό πρόβλημα, στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. 

Ως τα σήμερα, η Ελλάδα αφενός μεν επέδειξε σύνεση, αφετέρου εστάθη και τυχερή. Σύνεση διότι απέδειξε έμπρακτα με την οδυνηρή προσφυγική κρίση του 2015, ότι μπορεί με φρόνηση και ευελιξία, να αντιμετωπίζει τέτοια ακραία κοινωνικά – πολιτικά προβλήματα. Τυχερή, διότι δεν έλαβε χώρα κάποιο τραυματικό επεισόδιο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από ακραίες εθνικολαϊκιστικές δυνάμεις ή και περιθωριακά δημοσιογραφικά όργανα και να επισύρει τραγικές συνέπειες για την χώρα διεθνώς. Είναι βέβαιον ότι σε αυτήν την υποδειγματικής πολιτικής και κοινωνικής σύνεσης συμπεριφορά μας, επέδραμε και η εθνική ψυχολογία μας για το δράμα της προσφυγιάς, αφού από τις περιστάσεις τις ιστορίας, είμαστε λαός «προσφυγικός». Ωστόσο διαπιστώσαμε τι φοβερές συνέπειες είχε η άμετρη και πολιτικά άφρονα αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος σε άλλες χώρες και πώς ισοπέδωσε άλλους πολιτικούς και μάλιστα μεγάλου διαμετρήματος. Ας αναλογιστούμε τι φοβερό πολιτικό κόστος κατέβαλε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, για την στρεβλή και άφρονα πολιτική της ! Η άψογη συμπεριφορά της Ελλάδος, αποτιμάται πολιτικά ακόμα πιο ψηλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ώρα που έκσπασε η προσφυγική κρίση, ταυτόχρονα βιώναμε, τις οδυνηρέ συνέπειες ως κοινωνία, από την οικονομική μας κατάρρευση. Αξίζουν έτσι δυο φορές συγχαρητήρια στους έλληνες πολίτες. Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι στα πρόθυρα μιας νέας προσφυγικής κρίσης όπως αυτής του 2015. Τα προς βορράν σύνορά μας είναι σφραγισμένα και η υπάρχουσα κατάσταση είναι διαφορετική. Επιβάλλεται έτσι ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε τα ίδια οξυμμένα ανακλαστικά πολιτικής φρόνησης και σύνεσης και να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν. Άλλως αν λειτουργήσουμε με το «πολιτικό θυμικό», η κρίση θα μας ξεπεράσει όλους και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Ας επιλέξουμε και πάλι την φωνή της σύνεσης και του ρεαλισμού. Θα βγούμε και πάλι κερδισμένοι !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 4936404076514203756

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item