Οι οδύνες της Ευρώπης και το πάρτι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ !

Οι οδύνες της Ευρώπης και το πάρτι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με την ανάδυση στο ευρωπαϊκό οικονομικό πεδίο του προβλήματος της Ιταλίας, η παραπαίουσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αισθάνεται περιχαρής, διότι ανέτως καταναλώνει, ότι με αίμα κατακτήθηκε στα επαχθή χρόνια του μνημονίου, στην υπηρεσία του κομματικού ρουσφετολογικού κράτους, αλλά και διορίζει ασύστολα, υπονομεύο-ντας τις όποιες εύτολμες μεταρρυθμίσεις έγιναν, για την εξορθολογικοποίηση του κράτους. Πρώτιστος και κεντρικός της στόχος, είναι η επικείμενες εκλο-γές και τα δίνει όλα, «τώρα που γυρίζει» και οι δανειστές ασχολούνται με την Ιταλία. Με μέλημα ένα 25% στο εκλογικό σώμα, που θα την κρατήσει ζωντανή, για τους επόμενους γύρους. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών κουρά-στηκαν όλα αυτά τα χρόνια με την Ελλάδα και ενδεχομένως πολλοί από τους πρώτους που κατατρίβηκαν με το ελληνικό πρόβλημα, σήμερα να μην υπάρχουν καν στις δομές των Βρυξελλών, η να έχουν αναλάβει άλλες γραφειοκρατικές θέσεις.

Αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά πως φαίνεται από τα δημοσκοπικά δεδομέ-να θα είναι ο επόμενος έλληνας πρωθυπουργός, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, στην Ευρώπη με την οποία συνεργαστεί. Αφενός οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι μειούμενοι, αφετέρου ο μεγάλος εξισορροπητής των δυσεπίλυτων προβλημάτων, η Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει αποχωρήσει ! Γιατί την περίοδο που προϊστατο τόσο της Γερμανίας, αλλά και της Ευρώπης κατ΄ ουσίαν, διαχειρίζονταν τα πράγματα με γεωμετρική ακρίβεια χειρουργού και απέτρεπε βαθιές τριβές και επώδυνες ρήξεις. Άλλοτε σταθμίζοντας τις εκλογές σε κάποιο κρατίδιο της, που ωστόσο ήταν τελεστής του συστήματος εξουσίας της, ενίοτε παρακολου-θώντας άγρυπνα τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός της. Συνάμα όμως στα ηγετικά κλιμάκια του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, διαμορφώθηκε η κουλτούρα, πως το τίμημα για την διαχείριση της ελληνικής υπόθεσης είναι υψηλό ! Με τούτα τα δεδομένα θα είναι μάλλον ανέφικτο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανταλλάξει με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ένα δυνατό και εύτολμο εν είδει σοκ αναπτυξιακό σχέδιο – που θα απογείωνε με την επαγόμενη μείωση των φόρων, την ελληνική οικονομία – με την ελάττωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, με τα οποία έχει δεσμευθεί μέσω των μνημονίων η Ελλάδα.

Και εν όψει όλων αυτών, στην Γαλλία ο Εμμανουέλ Μακρόν, θα είναι εστιασμένος στα σοβαρά εσωτερικά του προβλήματα, που δονούν συθέμελα την χώρα του. Και ο Γιούνγκερ που πολλές φορές μας στήριξε με ριψοκίνδυνες και φιλελληνικές θέσεις, θα έχει αποχωρή-σει το Φθινόπωρο. Ακόμα στον ίδιο δυσοίωνο αστερισμό, την γηραιά ήπειρο θα την διατρέχει μια οξεία πολιτική κρίση, μετά τις ευρωεκλογές, με την αναμενόμενη επικίνδυνη έξαρση της ακροδεξιάς και μαζί με αυτό το εκρηκτικό κλίμα, θα βιώνουμε και τους κραδασμούς στην Ευρώπη, του απεχθούς Brexit ! Μιλάμε καθαρά για έναν άλλο ευρωπαϊκό ορίζοντα. Αναζητώντας κάποιες νότες αισιοδοξίας στο όλο περιβάλλον, είναι αλήθεια,  ότι αντιπαρήλθαμε τα πολύ δύσκολα και τα «βαριά» μέτρα, που γονάτισαν την κοινωνία. Παράλληλα σε πολιτικό επίπεδο, ξεμπερδέψαμε την λαίλαπα του εθνικολαϊκισμού, ήτοι «σκίσιμο των μνημονίων» των Τσίπρα- Καμμένου και την τραγωδία των capital controls του 2015 και η οικονομία μας έχοντας φτάσει στο ναδίρ, δεν πάει παρακάτω ! Γιαν να ξεκινήσει ωστόσο η προσδοκώμενη ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, απαιτείται θετικό οικονομι-κό κλίμα σε όλη την Ευρώπη, αλλά και μια νέα εθνική διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαί-ους εταίρους μας, που θα αποτινάσει τα βαρίδια – υπερφορολόγηση κ.λ.π. – τα οποία δεν αφήνουν την αγορά να αναπνεύσει. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επικείμενη πρωθυπουργία του και θα χρειαστεί σύνεση, πολιτικό φρόνη-ση, ευτολμία, αλλά και η υπομονή, για να το μαζέψει το «μαγαζί» ! Βεβαίως και θα πρέπει να αποφευχθεί με αυστηρό τρόπο,  η κατανάλωση του περιβόητου «μαξιλαριού», σε προ-εκλογικά ρουσφέτια και άλλα από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προσπαθούν απελπισμένα να αποτρέψουν τον πολιτικό τους θάνατο. Διότι αν ξαναζητήσουμε και πάλι λεφτά από τους ευρωπαίους εταίρους, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 4403922984437238957

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item