Απο την κοπή της πίτας, των «Φίλων του Άθω» !

Απο την κοπή της πίτας, των «Φίλων του Άθω» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής φιλότητας, κατάνυξης, αλλά και ελπίδας – με την ευλογία της Παναγίας – για την έλευση της νέας χρονιάς 2019, κόπηκε το Σάββατο 9-2-19, στην ταβέρνα «Το Πιθάρι», στα Άνω Πατήσια, η πίττα του Συλλόγου, «Οι φίλοι του Άθω», πού έχει την τιμή να έχει συστήσει και να διευθύνει το ζεύγος Δομάζου. Οι πολυαγαπημένοι μας Ροδομαρία και Κώστας Δομάζος, οι οποίοι με το ευγενές κοινωνικό τους ήθος, αλλά και το άχραντο ορθόδοξο θρησκευτικό τους συναίσθημα, κοσμούν τον κοινωνικό μας περίγυρο και μας κάνουν υπερήφανους, για την φιλία μας.

Πλήθος κόσμου λοιπόν φίλων, αλλά και στελεχών της πολιτικής και καλλιτεχνικής μας σκηνής, έδωσε το δυναμικό παρών στην ωραία και ευπρεπή τελετή, για να τιμήσει το λαμπρό ηθικό καταπίστευμα της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού, την αθωνική πολιτεία. Το Ιερό Όρος του Άθω, το περίφημο «Περιβόλι της Παναγίας», που κατευοδώνει στην λεωφόρο του χρόνου, αφενός μεν τις ατίμητες μοναστικές αρετές της ησυχίας, της ταπεινοσύνης, της φιλοκαλίας και της ευλάβειας, αφετέρου την ιστορική μεγαλουργία της αξεπέραστης βυζαντινής αυτοκρατορίας, της μεγαλύ-τερης και μακροβιότερης διοικητικής δομής, που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, στην οποία και κληροδότησε τα αξεπέραστα πολιτισμικά επιτεύγματά της. Και πάντα κάτω από την στοργική σκέπη της παναχράντου Παναγίας μας, της μητέρας σύμπαντος του κόσμου και ιδίως του ελληνισμού, τον οποίον «εκ παντίων με κινδύνων ελευθέροσον» !

Γιατί η γλυκιά μας Δέσποινα, η Παναγία μας, είναι ο φύλακας άγγελός μας και ο ακοίμητος προστάτης του γένους μας, που σε όλα τα κρίσιμα ιστορικά μας ορόση-μα, έβαλε ως στοργική ΜΗΤΕΡΑ τις αγγελικές της φτερούγες και διέσωσε το γένος. Η Παναγία είναι «Και των πρό αυτής αιτία και των μετ΄ αυτής προστάτης και των αιωνίων πρόξενος ! Και ας είναι ευλογημένο εις τους αιώνας των αιώνων, το γλυκύτατο και τιμημένο όνομά της !

Αυτό το ωραίο ηθικό κλίμα μας μετέδωσε η σεμνή τελετή – κοπή πίτας, που με αγάπη και ευαισθησία, μας ετοίμασαν, οι ακαταπόνητοι εργάτες του Συλλόγου «Οι φίλοι του Άθω»
Ροδομαρία και Κώστας Δομάζος, δίνοντάς μας την ευκαιρία, να ψαύσουμε μέσα από αυτή την ωραία εκδήλωση, το πνευματικό θάμπος και το ηθικό φέγγος του μονάκριβου Αγίου Όρους. Να ακούσουμε τα βήματα του Αγίου Νικοδήμου, του πατέρα της αθωνικής πολιτείας, όπως και των άλλων νηπτικών πατέρων, αλλά και να αφουγκραστούμε την ιστορική μεγαλουργία, του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του Ιουστινιανού, του Μεγάλου Θεοδοσίου, του Αρκάδιου και των υπόλοιπων έξοχων αυτοκρατόρων, που λάμπρυναν την αθωνική πολιτεία.

Στους πολυαγαπημένους μας Ροδομαρία και Κώστα Δομάζο, που με αγάπη και ευλάβεια, πορεύονται, σε αυτά τα αδαμάντινα μονοπάτια του ορθόδοξου ήθους, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και η Παναγία, η άχραντη ΜΗΤΕΡΑΣ μας, να σκέπει και να ευλογεί τα βήματά τους. Καλή Χρονιά ! Ευλογημένο και ευτυχισμένο το 2019 !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2532840518061909012

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item