Το μέλλον του πολιτικού μας πεδίου !

Το μέλλον του πολιτικού μας πεδίου !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Σε πολλούς Έλληνες προβάλλει το ερώτημα, πως θα είναι σε λίγο καιρό το πολιτικό μας πεδίο. Πως θα είναι η νεα κυβέρνηση και τι ρόλο θα διαδραματίσει η αντιπολίτευση. Και ενώ για μεν την επόμενη κυβέρνηση μέσες άκρες, μπορεί να εικάσει κανείς πως θα είναι, το μεγάλο ερώτημα που αναφύεται είναι για την αντιπολίτευση και δη για τον Αλέξη Τσίπρα. Θα εγκολπωθεί τον σοσιαλδημοκρατικό μανδύα, όπως εξάλλου αναμένουν και αρκετοί ξένοι ηγέτες τακτικοί συνομιλητές τους, θα το παίζει «μια το ΄να, μια τ΄ άλλο» και κατά περίπτωση αποφασίζουμε;  ή στην κακή εκδοχή για την χώρα και τον τόπο, θα θυμηθεί την προγονική του καταγωγή, του παλιού 3% του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της πρό του 2015 οδυνηρής πορείας του, με τα αλήστου μνήμης «σκιζόμενα μνημόνια» και τα τραγελαφικά «go back μαντάμ Μέρκελ», που κόστισαν μερικά ακόμα δισεκατομμύρια ευρώ, στον δύσμοιρο ελληνικό λαό; Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, θα επιλέξει την χύμα «κατά περίπτωση στρατηγική». Δοθέντος του πολιτικού του κυνισμού, αλλά και των καλών επιδόσεών του στην πολιτική σκακιέρα, δεν θα διαστάσει να αλλάζει κάθε στιγμή πολιτική γραμμή, αν το υπαγορεύει το βραχυπρόθεσμο κομματικό του συμφέρον.

Και αυτό προσλαμβάνει ξεχωριστή σημασία, για να αναλογιστούμε τι θα περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε στην πολιτική μας σκηνή, στα δύσκολα, όταν θα απαιτείται η ενότητα του πολιτικού κόσμου και η διακομματική του σύμπλευση. Γιατί η σημερινή κυβέρνηση συγχωνευθείσα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πήρε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις αρκετές φορές, χωρίς κοινωνικές αναταραχές και απεργιακές εξάρσεις, έχοντας απέναντι της, μια «Νέα Δημοκρατία» και ένα μεταρρυθμισμένο ΠΑΣΟΚ, με φοβικά σύνδρομα και ενοχικές αναστολές, ότι θα τους κατηγορούσαν για ξεπούλημα, για εθνική μειοδοσία, για εναγκαλισμό με τους Αμερικάνους, επαχθείς ιδιωτικοποιήσεις – Cosco κ.α.- και άλλα ηχηρά παρόμοια ! Και έκαναν έτσι «Νέα Δημοκρατία» και ΠΑΣΟΚ, το έργο της κυβέρνησης περίπατο. Επιστρέφοντας στην σημερινή πολιτική μας πραγματικότητα, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί πονηρά στο εξωτερικό, να δίνει την εικόνα και το προφίλ ενός στιβαρού ηγέτη, αποφασιστικού, που «επιλύει» μεγάλα ζητήματα, με διεθνοπολιτικές προεκτάσεις ! Χωρίς βεβαίως να ισχύει, αφού απλή διαχείριση κάνει, αλλά με καλοσχεδιασμένο θόρυβο… Στο εσωτερικό πάραυτα της χώρας, η κατάσταση είναι τραγική, αφού η κατήφεια και η αποτελμάτωση, έχει σκεπάσει τα πάντα. Ο «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ, κάνει κουμάντο στο κόμμα και έχει επιβάλλει τη γραμμή της ακινησίας. Συνεπώς ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά έκλεισε τον κύκλο του. Δεν μπορεί να περιμένει πλέον κανείς από αυτόν, κάτι μεγάλο και οραματικό.

Ωστόσο για τους έλληνες πολίτες, το διακύβευμα είναι άλλο. Περνώντας στα «αφιλόξενα» έδρανα της αντιπολίτευσης,  θα πολιτευτεί με ωριμότητα, η θα θυμηθεί τα «ένδοξα παλιά»; Θα συμπεριφερθεί με φρόνηση ή θα ξαναπιάσει τον αγωνιστικό τηλεβόα και θα ξεχυθεί στους δρόμους, καταγγέλλοντας τα έργα του ελληνικού, τις επεκτάσεις της cosco κ.α. που ο  ίδιος ως πρωθυπουργός, επιδοκίμασε;  Θα συμπεριφερθεί ως ένας συνετός πλέον σοσιαλδημοκράτης ή θα ξαναφορέσει την προβιά του αντιαμερικάνου, αντιμέρκελ και ότι άλλες ακόμα μάσκες φορούσε παλιά; Και ένα βήμα πιο πέρα, τι στάση θα κρατήσει ο λαός απέναντί του; Θα τον ακολουθήσει στα «μετερίζια» μιας νέας φουρνιάς «Κολλάδων»,  ή θα αυτοπεριορισθεί σε έναν άχαρο για αυτόν ρόλο, του ευπρεπούς σοσιαλδημοκράτη, που δεν αρμόζει στο σώμα του, αλλά και δεν κόβει «χαρτί» στην πολιτική πιάτσα; Η ελληνική κοινωνία, κατέβαλε αδρά κόστος, για τους ερασιτεχνισμούς και τα θανατηφόρα πειράματα της αντιπολιτευτικής περιόδου Τσίπρα πρίν το 2015. Η τραγικότερη εκδοχή για το πολιτικό μας πεδίο σε λίγο καιρό, θα είναι  να έχουμε μια αντιπολίτευση της παλιάς αντιμνημονια-κής κοπής και μια κυβέρνηση, άνευρη, άτολμη και φοβική, στο να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και να ανασυγκροτήσει τον τόπο ! Οψόμεθα !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3213598152177614228

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item