Ένα τσάι, με άρωμα αγάπης, στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού !

Ένα τσάι, με άρωμα αγάπης, στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Προσανατολισμένος πάντα, σε μια διαρκή και αδιάκοπη πορεία προσφοράς, ο σεπτός και ευγενής Αρχιμανδρίτης της Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού κ.κ. Ανδρόνικος Αλεξάκης, διοργανώνει ωραίες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, προκειμένου να ενισχύσει τους αδυνάτους και να ζεστάνει κάθε ανθρώπινη καρδιά, που βιώνει σήμερα την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Να ξεδιψάσει τους «διψώντες» και να περιβάλλει τους «γυμνούς», που οι περιστάσεις της ζωής και η οικονομική δυσπραγία, έχουν καταστήσει την βιωτή τους οδυνηρή και αιματηρή.  Σε αυτό το πνεύμα την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, ο ευλαβής Αρχιμανδρίτης, διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Ενοριακό Συμβούλιο και τις Κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αγίας Μαρκέλλας, ένα «τσάι αγάπης» - που ανάβλυζε ένα σπάνιο άρωμα ανθρωπιάς ! - του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν,  για τις
ανάγκες του συσσιτίου της εκκλησίας. Του συσσιτίου, που ήδη κάθε μέρα, με την ευλογία του Χριστού μας και την εθελοντική συμμετοχή πολλών στελεχών της Αγίας Μαρκέλλας, προσφέρει κάθε μέρα, 35 μερίδες στους αδύναμους συνανθρώπους μας της περιοχής, που δυστυχώς στερούνται στις σκληρές και ανάλγητες  μέρες μας και αυτό το στοιχειώδες πιάτο, του καθημερινού φαγητού. Και πραγματικά η συμμετοχή και παρουσία των  ενοριτών της Αγίας Μαρκέλλας, ήταν συγκινητική, που έσπευσαν με ζέση και πύρωμα καρδιάς, να πάρουν εξαντλώντας τες, αυτές τις προσκλήσεις στο «τσάι της αγάπης», για να στηρίξουν το τόσο αναγκαίο συσσίτιο, των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας. Γιατί αυτό είναι διαχρονικά το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης ! Η στήριξη των αδυνάτων, των «πεινώντων και διψώντων» !

Και σε τέτοιες συνάξεις εμφανίζεται και τις ευλογεί ο Χριστός! Εκεί που η αγάπη και η αλληλεγγύη, ενδύει τους γυμνούς, εκεί που η αδελφοσύνη ταΐζει τους πεινασμένους, εκεί που η φροντίδα, συμπαραστέκεται στους παραστρατημένους φυλακισμένους, εκεί που το ζεστό ανθρώπινο χάδι, παρηγορεί στα νοσοκομεία τους αρρώστους ! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, στον ωραίο πρωτίστως ΑΝΘΡΩΠΟ και ιερωμένο της Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού, Αρχιμανδρίτη κ.κ. Ανδρόνικο Αλεξάκη, που με τις ανύσταγες προσπάθειές του και το πολυμερές και εμπνευσμένο με τις μεγάλες ανθρωπιστικές αξίες της ορθοδοξίας μας έργο του, έχει θεριέψει το δένδρο της ΑΓΑΠΗΣ και της ΦΙΛΑΝΡΘΩΠΙΑΣ, στον Βοτανικό.

Ευλαβή μας πατέρα Ανδρόνικε, δεχθείτε τα ταπεινά μας συγχαρητήρια ! Ο μεγαλοδύναμος Θεός να σας χαρίζει υγεία, ανεξάντλητες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, να σκέπει τα οιστρηλατημένα βήματά σας και να λαμπρύνει ηθικά, το ευγενές ΕΡΓΟ σας !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 774861697830084593

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item